• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Nefes Darlığını Kontrol Altına Alabilirsiniz.

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Uzmanlar özellikle ilerleyen yaşlarda çoğu insanın yaşamını olumsuz etkileyen nefes darlığını kontrole almanın püf noktalarını söyledi.

Başta sigaraya bağlı etkenler olmak üzere birçok nedenden kaynaklanabilecek nefes darlığı özellikle ilerleyen yaşlarda çoğu insanın yaşamını olumsuz etkileyen bir Sağlık sorunu olarak ortaya çıkıyor. Uzmanlar nefes darlığı çeken kişilerin nefes darlığını kontrol altına alabilmeleri için ilk etapta basit bir önlem öneriyor. Nefes darlığını kontrole almanın püf noktalarını açıklayan Özel Ortadoğu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Nezaket Erdoğan "Nefes darlığının şiddetlendiği zamanlarda derin nefes aldıktan sonra ıslık çalar gibi dudaklarınızı büzerek nefesinizi yavaş bir şekilde dışarıya doğru üfleyin" dedi. Uzm. Dr. Erdoğan bu konudaki diğer önerilerini de şu şekilde sıraladı:

"Sırtınızı dik olacak şekilde rahat bir koltuk divan veya Sandalyeye oturun. Bir elinizi göğsünüzün üzerine diğer elinizi ise karın bölgenize koyun. Nefes alıp verirken göğsünüzün üzerindeki el hareket etmemelidir. Burundan bir iki sayılarını söyleyerek nefes alın. Nefes alırken göğsünüz hareket etmesin karın kaslarınız yukarıya doğru hareket etsin. Daha sonra bir iki üç dört sayılarını söyleyerek yine burundan aldığınız nefesi dışarıya doğru üfleyin. Soluk alıp vermeniz bu şekilde olana kadar bu egzersize devam etmelisiniz".

Dünyada her dört kişiden sadece birinin hastalığının farkında olduğunu kaydeden Erdoğan"Ülkemizde her on kişiden dokuzu hasta olduğunu bilmemektedir. Kendinizi ihmal etmeyin. Nefes darlığı öksürük balgam yakınmalarınız varsa mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına başvurun ve KOAH hastası iseniz erken tanı şansını yakalayın" diye konuştu
 
Üst