• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Nokia, Oppo'ya dava açıyor!

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Teknoloji şirketlerinin farklı konular yüzünden birbirine dava açması yeni bir durum değil. Bu kapsamda Nokia da OPPO'ya dava açıyor.​

Geçtiğimiz dönemlerde bir kararın ardından Oppo ve OnePlus (BBK Electronics'in her ikisi de) patent ihlalleri nedeniyle Alman pazarından çıkarılmıştı. Yeni bir rapora göre Nokia, 4G ve 5G teknolojilerini kapsayan Nokia'nın SEP'ini (Servis Etkinleştirme Platformu) ihlal ettiği için Avustralya'da da Oppo'ya dava açıyor. Alman mahkemesi Oppo'nun satışlarını aynı temelde ülkede. Bu yüzden Almanya benzeri bir ülkeden çıkarılma sonucu burda da karşımıza çıkabilir.
Nokia, iki şirket arasındaki patent anlaşmasının 2021'de sona ermesinin ardından şu anda diğer Avrupa ve Asya ülkelerinde Oppo'ya dava açıyor. Bu da OPPO'nun satışları için pek iyi olmayacaktır. Zira teknoloji devleri arasında şu anda ciddi bir rekabet söz konusu, bu kapsamda şirketler birbirine farklı özellikler ile fark atmaya çalışıyor. Bu kapsamda şirketlerin arasındaki gerginlik bir süre daha devam edebilir. Ancak belli bir pazarda bile satışların yasaklanması şirketler için önemli bir kayıp anlamına geliyor. Zira Rusya Ukrayna savaşı sırasında yaşananlardan sonra bazı markalar Rusya pazarında çekilmek zorunda kalmıştı, bu da markaları da oldukça zorlayan sonuçların doğmasına sebep olmuştu. Bu sebeple OPPO ve Nokia arasında yaşanan gerginlik OPPO'nun mevcut bir pazardan daha çekilmesine sebep olursa durum şirket için daha vahim bir hal almaya başlayabilir.
 
Üst