• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Öcalan'dan PKK'ya Net Talimat!

Üyelik Tarihi
20 Ocak 2009
Konular
461
Mesajlar
1,226
MFC Puanı
40
Öcalan, silahlı grupların nasıl çekileceğini netleştirdi: Örgüte yeni katılanlar küçük gruplar halinde silahlarını eski kadrolara bırakarak sınırdan silahsız çıkacak.

FORMÜL NETLEŞTİ

Silahların bırakılması için yürütülen çözüm sürecinde kritik eşik aşıldı, PKK sınır dışına çekiliyor. Kandil ve Avrupa kanadı, "Çekilme başlamazsa süreç tıkanır, erteleme ve ilk adımı at" mesajı yollayan Abdullah Öcalan'ın çağrısına olumlu yanıt verdi.

BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, çekilme formülünü netleştirdi. Plana göre örgüte yeni katılanlar küçük gruplar halinde silahsız bir şekilde çıkmaya başlayacak. Silahlarını da en son aşamada çıkacak örgütün silahlı kadrosuna bırakacak.

ÇEKİLME BAŞLIYOR

İmralı'da Öcalan'la görüşen BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile vekil Sırrı Süreyya Önder'in getirdiği mesaj çekilme konusundaki düğümü çözdü. Öcalan'ın çekilme güzergâhı, takvimi gibi teknik ayrıntıları içeren yol haritası da bir iki gün içinde açıklanacak.

İmralı'da MİT ile yürütülen görüşmenin detayları konusunda uzlaşma sağlanırken, Öcalan BDP ile 2 saatlik görüşmesinde bunun genel hatları hakkında bilgi verdi. Kandil'e daha önce mektubu götüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bu görüşmede olmaması ve 20 Nisan'a kadar Avrupa'da temaslarda bulunması dikkat çekti.

12 KANALDAN İZLİYOR

BDP heyeti ile görüşen Öcalan, sürece yönelik tartışmaları, önerileri yakından takip ettiğini belirterek,

"Hükümet, askere bu konuda gerekli güvenceyi verdiğinde çıkış başlamalı. Burada 12 televizyon kanalını izliyorum ve sürece ilişkin bütün tartışmaları, yorumları takip ediyorum. Gelinen nokta umut verici ve memnunum. Örgüt de bunu görmeli. Kandil'den gelen mektubu da dikkate alarak, devlet görevlileri ile yaptığım görüşmede çekilme sürecine ilişkin tüm ayrıntıları netleştirdikten sonra duyuracağım. Örgütün kaygılarını da anlıyorum. Bu planım onların kaygılarını da giderecek" dedi.

TALEPLER KARŞILANACAK

Öcalan, görüşmede silahsız çekilmeye 1999 örneği nedeniyle sıcak bakmayan PKK ve Ankara'nın taleplerini karşılayacak formülü bulduğunu söyledi. Öcalan, hükümetin TSK'ya hukuki güvence verme yönünde bir tavır sergilediğini ifade ederek, planında sınır dışına çıkacak grupların silahlarını geride kalan arkadaşlarına bırakmasını öneriyor.

Buna göre, örgüt üyeleri bölgedeki köylerden ve askeri bölgelerden uzak durarak, silahları bırakıp sessizce çekilmeye başlayacak. Silahlarını da Türkiye sınırını en son terk edecek örgüt üyelerine bırakacak. Öte yandan dün Şırnak Silopi'de 3 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
ßunlara guvenılıp nası iş yapıLıcaksa göreceğiz daha cok karı$ıcak ortalık..​
 
Üst