Nur
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
- Konular
- 397
- Mesajlar
- 4,358
- MFC Puanı
- 40,960
ÖDEMİŞ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, irmiği ve baharatları ekleyin.
Elinizi ılık suyla ıslatarak iyice yoğurun.
Streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
Kıymalı harçtan ceviz büyüklğünde parçalar alıp yuvarlayıp şekil verin.
Köfteleri az yağda kızartın.
Başka bir tavaya biraz tereyağ koyup eritin. İçine toz kırmızı biberi ekleyip kızartın.Somon ekmeğini ikiye bölüp tereyağında kızartın, servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine pişen köftelerinizi yerleştirin. Tavada hafif sotelenmiş biber, domates ve soğan piyazı ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı irmik
- Tuz, karabiber, pul biber
- Somon ekmeği
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, irmiği ve baharatları ekleyin.
Elinizi ılık suyla ıslatarak iyice yoğurun.
Streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
Kıymalı harçtan ceviz büyüklğünde parçalar alıp yuvarlayıp şekil verin.
Köfteleri az yağda kızartın.
Başka bir tavaya biraz tereyağ koyup eritin. İçine toz kırmızı biberi ekleyip kızartın.Somon ekmeğini ikiye bölüp tereyağında kızartın, servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine pişen köftelerinizi yerleştirin. Tavada hafif sotelenmiş biber, domates ve soğan piyazı ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.