• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Öpüşme hakkında ilginç gerçekler

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Öpüşmenin tarihi ve gelişimiyle ilgilenen uzmanlar nasıl ve ne zaman başladığıyla ilgili kesin bir sonuca henüz ulaşmış değiller.

Bir teoriye göre öpüşmek bazı kültürlerde çiğneyerek yemek yemeden önceki evrelere dayanıyor.

PCIVlag.com sitesine göre Japon bilim adamları,
Fransız öpücüğü sırasında sergilediğimiz hareketleri gösteren bir araştırma yapmışlar. Sonuçta çoğu kişinin benzer hareketleri sergilediğini tespit etmişler.

Biliyor musunuz bir mililitre tükürüğün içinde tam yüz milyon bakteri bannıyormuş. discoverymagazine.com öyle diyor, biz onların yalancısıyız.


İnsanlar dışında öpüşmek konusunda başarılı olan birileri daha var:
Şempanzeler! Duygularını dile getirmek için dudaklarını kullanıyorlar. Onları sık sık dudaklarını birbirlerine yapıştırırken görebilirsiniz.

İn The Science OfKissing: What OurLipsAre TellingUs (Öpüşmenin Bilimi: Dudaklarımız Bize Ne Anlatıyor) kitabının yazarı Sheril Kirshenbaum kitabında Tayland'daki çeşitli balıklann beslenirken,kadinca.net kavga ederken ya da aralarındaki iletişimi göstermek istercesine dudaklarını tıpkı insanlar gibi birbirlerine değdirdiklerini söylüyor.


Amerikalı psikolog Gordon Gallup'a göre kadınların yüzde 66'sının, erkeklerinse yüzde 59'unun ilişkilerini noktalamalarının sebebi kötü öpüşmeye dayanıyormuş.


Öpüşme kadınların libidosunu artıran en büyük etkenlerden biri. Aynı zamanda erkeklerin testosteron seviyeleri de kadınların libidosuyla aynı oranda artış gösteriyor. Bu da sizi birkaç hafta içinde sekse karşı daha istekli ve tutkulu bir hale getiriyor.


Psikolog Onur Güntürkün'e göre uç kişiden ikisi öpüşürken kafasını sağa çeviriyor.


Eski Roma'da çiftler nişan törenler sonrası davetlilerin önünde öpüşürler-miş. howstuffworks.com sitesine göre günümüzde çiftler bu yüzden nikah kıyıldıktan sonra öpüşüyorlarmış.


recordholders.org sitesine göre "Dünyanın En Uzun Öpüşme Rekoru" Tayland'lı Akekachai Taranarat-Raksana Taranarat çiftine ait. Tarana-rat çifti geçtiğimiz Sevgililer Günü'nde tam 46 saat 24 dakika ve dokuz san ye aralıksız öpüşerek öpüşme rekoru kırdılar. Belli bir metrekare içerisinde uv> madan. oturmadan öpüşen çift 20 bir USD değerinde pırlanta yüzük ve nakit para kazandı.
 
Üst