• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Olumsuz Duyguları Boşaltmak, Pozitif Duyguları Tutmak İçin Küçük Bir İpucu

Loony

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 Eyl 2014
Konular
305
Mesajlar
1,352
MFC Puanı
180
Negatif duyguların frekansı düşük olduğu için bizi hem bedensel hem de ruhsal olarak aşağı çeker. Bunu bilsek bile çok yoğun duygular içindeyken o an duygu durumumuzu kolay kolay değiştiremeyebiliriz. İşte böyle anlarda yardımcı teknikler işimize yarar. Böyle bir durumda “mandala” çalışması yapmak bizi kolayca rahatlatabilir.

Mandalanın en önemli özelliği, iç içe geçmiş özel çizimlerinden dolayı enerjiyi içine alabilmektir. Kilise, cami gibi ibadet yerlerinde de mandala motifleri çok kullanılır. Kendinizi yoğun bir negatif duyguda hissettiğinizde (öfkeli, kızgın, üzüntülü) hemen bir mandala alıp boyamaya başlayın. İçinizden hangi renkleri kullanmak geliyorsa onları kullanın.

İçinizdeki negatif enerji mandalaya akacaktır. Sonra mandalayı yakabilirsiniz. Ateşin dönüştürücü enerjisinden yararlanın

Bütün bu ritüeli tamamladığınızda içinizde bir rahatlama hissedeceksiniz. Ayrıca pozitif duygularla boyadığınız mandalaları göz önünde bir yerlere asın onlara baktıkça içinizde tekrar o güzel duyguların ateşlendiğini hissedeceksiniz…

Güzel duygularla dolu bir gün olsun güzel insan

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Sabah 9 akşam 5 çalışan yaşam koçu mu olur :sigara hem yaşam koçu nedir ya :sigara bir koç furyası aldı başını gitti. Hayır kardeşim koç olmak için ne yaptın?
 

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
Nasıl yaşam koçu olunur?

1 – Üniversiteye gidin. Elli sene önce bu işi sadece bir lise diploması ile yapabilirdiniz ancak günümüzde işler değişti. Yaşam koçluğu yapabilmek için en az dört senelik diploma sahibi olmanızı tavsiye ederiz. İlla ki de alacaksınız diye bir şey yoktur ancak mastır veya doktora derecesi olanlara karşı elinizde bir üniversite diploması olması size avantaj sağlar.

Psikoloji ve rehberlik gibi bölümler olsa da yaşam koçluğu diye bir bölüm henüz yoktur. Ancak yaşam koçluğu diye bir bölüm olmaması kurslar olmadığı anlamına gelmez.

2 – Onaylı kurslar aracılığıyla koçluk dersleri alın. Üniversiteyi çoktan bitirdiyseniz ve bir daha geri dönmek gibi bir niyetiniz yoksa onaylı kurslara katılabilirsiniz.

3 – Sertifika alın. Kursu bitirdikten sonra sertifika almaya hak kazanırsınız. Bu sertifika sayesinde ilerlemeye başlayabilirsiniz. Unutmayın bu sizin ekmek tekneniz olacak. Sertifika olmadan hiçbir yaşam koçu başarılı olamaz.

4 – Seminerlere katılın. Bu alanda kalıcı olmak istiyorsanız bütün büyük isimlere aşina olun ve ilişkiler kurun. Ülkenin dört bir yanında ki bütün yaşam koçları bu tür seminerlere katılır.

Katıldığınız seminerlerden bir şeyler öğrenmeye çalışın. Size eve gidin ve her söyleneni uygulayın demiyoruz ancak seminere katılan diğer insanlarla konuşabilirsiniz. ( her seminerin farklı bir konusu olur) Birkaç tane akıl hocası bulmanız yola çıkarken size avantaj sağlayacaktır. Birileri size mutlaka ve mutlaka yol gösterecektir.


Böyle olunuyormuş ki:s76:​
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
Sabah 9 akşam 5 çalışan yaşam koçu mu olur :sigara hem yaşam koçu nedir ya :sigara bir koç furyası aldı başını gitti. Hayır kardeşim koç olmak için ne yaptın?

aklımdanin :D benzerini yazmıssın ama benden sanslısın abi sabah 7 aksam 9 çalışıyorum :D haha ben ölmüşüm gömenimmi yok nedir ben birine yasam koçum ol desem sopayla kovalar :f38:

yasam kocu dediğin mesleği mesleğini sunduklarından yani sunanların yasamasını istediği sey karsılığında para indiren adamdır :f38:
 
Üst