• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Osmanlı'yı Yöneten Kadınlar

Üyelik Tarihi
27 Tem 2017
Konular
109
Mesajlar
212
MFC Puanı
10
nWDMLg.jpg


Ayşe Hafsa Valide Sultan

Büyük Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in ikinci eşi olan Ayşe Hafsa Sultan, Kanuni Sultan Süleyman, Hatice Sultan, Fatma Sultan ile Hafsa Sultan'ın annesi. Oğlu, Süleyman'ın tahta çıkmasıyla Valide Sultan' unvanını kazanan Hafsa Sultan hem eşi Yavuz Sultan Selim hem de oğlu Kanuni Sultan Süleyman zamanında harem ve devlet yönetiminde söz sahibi oldu.

lWDjvb.jpg


Hürrem Haseki Sultan

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi ve çocukları Şehzade Mehmed, Şehzade Abdullah, II. Selim, Şehzade Bayezid, Şehzade Cihangir, Şehzade Orhan ve Mihrimah Sultan'nın annesi. Hürrem Sultan, oğlu II. Selim'in tahta çıktığını göremedi ve Valide Sultan' olamadı.

7NLgMW.jpg


Haseki Mâhpeyker Kösem Sultan

Padişah IV. Murad ve I. İbrahim'in annesi. Osmanlı tarihinde sayılı padişah eşine kısmet olan Haseki' veValide Sultan' unvanlarına sahip. Kösem Sultan hem iyiliğiyle hem de zalimliği ile hatırlanıyor. Etrafındaki fakirlere yardımlarda bulunan Kösem Sultan, borcu yüzünden hapse düşen mahkûmların borçlarını ödemiş ve onların hapisten çıkmalarını sağlamıştı.

0BZnm9.jpg


Mihrimah Sultan

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan da olgun bir yaşa geldikten sonra annesiyle birlikte büyük bir güç kazandı, sadrazam olan eşi Rüstem Paşa'yla birlikte imparatorluğun en güçlü kişilerinden biri haline geldi. Mihrimah Sultan devlet işleriyle o kadar ilgiliydi ki babası Kanuni Sultan Süleyman'ı Malta Seferi'ne çıkmaya ikna etmek için kendi cebinden ödeyeceği paralarla 400 gemi yaptıracağına söz vermişti. Mihrimah Sultan'ın gücü anne ve babasının ölümünden sonra da devam etti. Ölene kadar padişah kardeşi II. Selim'in en yakın danışmanlarından biri olarak kaldı.

ZEqkkZ.jpg


Afife Nûr-Banû Valide Sultan

Hürrem Sultan'ın gelinlerinden biri olan Afife Nûr-Banû Sultan, padişah II.Selim'in eşi. Kayıtlara göre II. Selim'in, kardeşi Beyazıd'ın öldürülmesinden dolayı bozulan psikolojisiyle devlet işlerinde etkisi azalmış ve Afife Nûr-Banû Sultan söz sahibi olmuştu. Afife Nûr-Banû Sultan, oğlu III. Murat'ın tahta çıkmasıylaValide Sultan' sıfatına erişmişti.

r2DMMN.jpg


Safiye Sultan

Nurbanu Sultanın ölümünden sonra eşi üzerindeki etkinliği sayesinde büyük güç kazanan Safiye Sultanın etkisi oğlu III. Mehmet döneminde de devam etmişti. Eşi ve oğlunun padişahlıkları döneminde sadrazamların sık değiştirilmesinden sorumlu olduğu öne sürülür. Şehzade Mahmut ve annesi, Safiye Sultan'ın iktidarının geleceğini tehdit ediyorlardı. Bu nedenle Safiye Sultan torununu öldürttü, gelinini ise sürgün ettirdi.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Yediler bizi :)
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
afife nur banu ya sasırmıyorum yetiştiren hurrem :) selim hanın eşi

ama kosem sultan ciddi manada zirve benim için ya .. 1. ibrahım donemi baya zor gecmiştir osmanlı deli olmayan bir padişaha deli yaftası vurulmustur falan filan ..

ama kösem benim için hepsinden bir tık ustte strateji ve idare konusunda
 
Üst