Herkül
Admin
- Üyelik Tarihi
- 4 Haz 2013
- Konular
- 8,797
- Mesajlar
- 29,749
- MFC Puanı
- 17,440
Patates Mücveri Tarifi
4 adet patates haşlanmış
Çeyrek su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan yemeklik
2 bağ pazı
3 diş sarımsak ince kıyılmış
Tuz, Karabiber
1 su bardağı parmesan rende
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı
Kızartmak için Malzemeler
Zeytinyağı
Sos için Malzemeler
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limon kabuğu
4-5 dal taze nane
Zeytinyağı
Patatesleri haşlayın ve kenara alın
Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. İçine soğanı ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra pazı, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından patatesleri sütle ezin ve pürüzsüz hale getirin.
Pazılı harcı ezdiğiniz patatesin içine katın ve karıştırın. Ardından parmesan, limon suyu, yumurta ve ekmek kırıntısını da içine katın ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımın hepsine şekil verin ve kızartın.
Dip sos için olan bütün malzemeleri karıştırın ve yanında servis edin.
4 adet patates haşlanmış
Çeyrek su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan yemeklik
2 bağ pazı
3 diş sarımsak ince kıyılmış
Tuz, Karabiber
1 su bardağı parmesan rende
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı
Kızartmak için Malzemeler
Zeytinyağı
Sos için Malzemeler
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limon kabuğu
4-5 dal taze nane
Zeytinyağı
Patatesleri haşlayın ve kenara alın
Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. İçine soğanı ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra pazı, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından patatesleri sütle ezin ve pürüzsüz hale getirin.
Pazılı harcı ezdiğiniz patatesin içine katın ve karıştırın. Ardından parmesan, limon suyu, yumurta ve ekmek kırıntısını da içine katın ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımın hepsine şekil verin ve kızartın.
Dip sos için olan bütün malzemeleri karıştırın ve yanında servis edin.