• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PC Kullanıcıları İçin Özel Amaçlı Arama Motorları

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,087
Mesajlar
5,879
MFC Puanı
20,700
Bazı araştırmalar için de güçlü uzman arama motorları da var. Bu arama motorlarının bazıları deneyseldir ancak GNU/Linux sistemi kullanan uzman pc kullanıcıları için kesinlikle çok kullanışlıdır.

Kod:
https://www.wolframalpha.com/
: Wolfram | Alpha, yapay zekaya sahip bir arama motorudur. Verileri bulur, hesaplar, analiz eder

Kod:
http://citeseerx.ist.psu.edu/
: CiteSeerX, adından da anlaşılacağı gibi, alıntılar için bir arama motorudur. Bilimsel literatür araştırılır. Arama motoru Pennsylvania Eyalet Üniversitesi tarafından çalıştırılmıştır.

Kod:
https://news.feed-reader.net/
: Bir gurbetçi tarafından çalıştırılan bir haber arama motoru.

Kod:
https://search.creativecommons.org/
: Bu arama motoru, çeşitli hizmetler için çok bir arama formudur. Buradan çeşitli arama maskelerine ulaşabilir ve ücretsiz olarak bulunabilen ve diğer medyayı bulmak için kullanılabilir.

Kod:
https://www.tineye.com/
: Kanada'da bulunan tersine görsel aramadır. Bir resmin URL'sini girersiniz veya resmi yüklersiniz. Tineye, görüntünün web'de göründüğü yerler bulur. Geriye dönük Google Görsel Arama aramasına harika bir alternatif.

Kod:
https://paperball.news/
: Paperball, bir Alman haber arama motorudur. 2003 yılında Paperball-BGH kararıyla kuruldu. BGH, haber makalelerini derin bağlantılarla (derin bağlantılar) bağlamanın yasal yoludur.
 
Üst