• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PDU ® Elma iç kurdu ile biyoteknolojik mücadele yöntemi.

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
PDU ® Elma iç kurdu ile biyoteknolojik mücadele yöntemi.

Kışı agaç gövdelerinin çatlamıs kabukları arasında, ambalaj ve depolama yerlerinde ördükleri kokonlar içerisinde olgun larva olarak geçiren iç kurdu larvaları, Nisan sonu-Mayıs baslarında pupa sekline dönüsmektedir. Mayıs ayında pupadan çıkan disi kelebekler hava sıcaklıklarının uygun hale gelmesi ile yumurtlarlar.


8dd61ada6fc861cc9e2037be7d5d606c.jpg



Elma İç kurdunun kitlesel tuzaklama yöntemi ile elma bahçelerde uygulanabilen bir biyoteknolojik mücadele yöntemidir. Elma iç kurdunun bahçelerde gelişmesini tamamlayan larvalar tuzak bant yöntemi ile toplanır.


Bu amaçla; ağaçların gövdelerine yerden 50-60 cm yerden yüksekliğe önceden hazırlanan 2-3 cm eninde oluklu mukavvalar iki kat halinde sarılır, bu sarılan karton kuşaklar Eylül ayına kadar bahçede ağaç gövdelerinde sarılı kalır.


Daha sonra bu karton kuşaklar ağaç gövdelerinde toplanarak oluklu mukavvalara gelen elma iç kurdu olgun larvalar karton kuşaklar ile birlikte imha edilerek elma iç kurdu popülasyonu düşürülebilir.
 
Üst