• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Perseus ve Andromeda

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
mitoloji_asklar.jpg


Antik Çağ’da Etiyopya tabir edilen yer, bizim bugün bildiğimiz Etiyopya değildi; Etiyopya (Aethiopia), Yukarı Nil bölgesini veya Sahra Çölü’nün güneyini, bazen de Yafa şehri (bugünkü Tel-Aviv) civarındaki bir krallığı anlatmakta kullanılan coğrafi bir isimdi.
Mitolojiye göre, Prenses Andromeda, Etiyopya Kralı Cepheus ile Kraliçe Cassiopeia’nın kızıydı. Günlerden bir gün Cassiopeia, kızının dillere destan güzelliğiyle böbürlenerek Andromeda’nın “nereid” adı verilen deniz perilerinden bile daha güzel olduğunu söyleyiverince, Deniz Tanrısı Poseidon’un şimşeklerini üstüne çekmiş oldu.

Poseidon, Etiyopya’yı cezalandırmak için, ülkenin üzerine bir deniz canavarı saldı. Bu canavar, en acımasız deniz ejderi olan Ketos’tan başkası değildi. Poseidon, Etiyopya’yı rahat bırakması karşılığında, Andromeda’nın kurban edilmesini istiyordu. Çaresizlik içindeki Etiyopyalılar, güzel kızı çırılçıplak soyup bir kayaya zincirlemiş, Ketos’un gelip onu parça parça etmesini bekliyorlardı. İşte tam o sırada beklenmedik bir şey oldu. Kahraman Perseus, Medusa’nın başını almış, dönüş yolundaydı ki Andromeda’yı kayaya zincirlenmiş gördü. İmdadına Eros’u çağırdı. Eros bu çağrıyı duydu ve derhâl oraya uçtu.
Perseus, Hades’in, giyene görünmezlik sağlayan miğferi sayesinde, canavara görünmeden yaklaşıp onu öldürdü. Andromeda’nın zincirlerini de Eros çözdü. Fakat Eros, bu işi yaparken Perseus ve Andromeda’yı birbirlerine bir aşk zinciri ile kenetlemeyi de ihmal etmemişti tabii ki…
Ketos’un ölüsü sahile çekildi, canavarın o kadar çok kanı aktı ki deniz kıpkızıl oldu. İşte bu yüzden oraya hâl⠓Kızıldeniz” diyoruz. Andromeda, âşığı ve kurtarıcısı Perseus’un peşinden giderek, onunla birlikte birçok maceraya atıldı. Yedi oğulları oldu; Perslerin ve Yunan mitolojisinin tanıdığı en büyük kahraman Herakles’in soyları hep Perseus ve Andromeda’ya dayanır. Andromeda öldüğünde, Tanrıça Athena onu, Andromeda takımyıldızına dönüştürerek, gökte Perseus, Cepheus ve Cassiopeia takımyıldızlarının yakınına yerleştirdi.​
 
Üst