• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel PlayStation Plus rekabette her geçen gün biraz daha geride kalıyor

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Microsoft ile Sony rekabetinde ibre her geçen gün biraz daha Xbox’dan yana kaymaya devam ediyor.​

Oyun dünyasının en önemli rekabetlerinden biridir PlayStation ve Xbox arasındaki mücadele. Özellikle son beş yıla kadar Amerika Birleşik Devletleri dışındaki pazarların birçoğunda bu sorunun yanıtı Sony’nin konsolundan yana oldukça netti. Nitekim ülkemizde de Xbox kullananların sayısı bir hayli kısıtlıydı. Ancak Microsoft’un Game Pass hamlesi tüm dengeleri alt üst etti.

Artık birçok pazarda yıllık satış artış oranlarında Xbox’ın PlayStation’a üstünlük sağladığını görebiliyoruz. Bu durumu bir an önce durdurup eski tartışılmaz üstünlüğünün olduğu günlere geri dönmek isteyen Sony, PlayStation Plus servisini büyük bir dönüşüme sokarak bu yapıyı Game Pass benzeri bir hale getirdi. Ancak çeyreklik döneme ait gelen son bilgiler bu hamlenin hiç de başarılı sonuçlar vermediğini gösteriyor.

Sony tarafından paylaşılan yeni mali çeyrek raporlarına göre, PlayStation Plus’a abone olma sayısı önceki çeyreğe göre yaklaşık 2 milyon kişi azalarak 47,3 milyon kişiden 45,4 milyon kişiye düştü.

Öte yandan düşüş görülen tek başlık abone olma sayısı değil. Benzer şekilde aylık aktif kullanıcı sayısında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yine 2 milyon kişilik bir gerileme söz konusu. Nitekim 2021’in aynı döneminde 104 milyon kişi civarında olan aylık aktif kullanıcı sayısı, bu yıl itibariyle 102 milyon kişi olarak gerçekleşti.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Ben olsam bende Xbox tercih ederim 😄
 
Üst