Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pratik Karnıyarık ( 913 Kcal )

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,188
  • MFC Puanı
    12,174
  • MFC Seviyesi


Malzemeler
2 Adet Domates
200 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
6 Adet Patlıcan
2 Adet Yeşil Biber
Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Patlıcanların orta kısımları birbirinden ayrılmayacak şekilde uzunlamasına bıçakla kesilir. Ardından tuzlanarak 10-15 dk. kadar bekletilir. Ardından yıkanıp kurulanır, ve tavada kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta kıymaya ince kıyılmış soğan ve biber konulup kıyma saldığı suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates eklenip bir sür kavrulur. Ateşten alınıp tuz ve karabiber serpilir. Patlıcanlar kesilen kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizilir. Kesilen kısımlar bir çatalla açılarak içlerine hazırlanan kıymalı iç doldurulur. Üzerlerine birer domates dilimi kapatılır. Bir su bardağı su koyularak fırında yada ateş üzerinde 10-15 dk. kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt