- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
- Konular
- 2,801
- Mesajlar
- 9,706
- MFC Puanı
- 60,560
Malzemeler
3 adet yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
175 gr şeker
½ su bardağı süt
1 adet vanilya çubuğu
10 gr kabartma tozu
200 gr un
500 gr çekirdekleri çıkarılmış kiraz
100 gr çiğ badem
Yapılışı
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çiğ bademleri alıp önceden ısıttığınız 175°C fırında 15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan bademleri bıçakla küçülterek doğrayın ve kek hamuruna eklemek üzere hazır edin.Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve şekeri ilave edip 4-5 dakika şeker eriyip yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpın.Ardından çırpma işlemini devam ettirirken erittiğiniz tereyağını ve sütü azar azar ilave edip birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.Vanilya çekirdeklerini, kabartma tozunu ve elekten geçirdiğiniz unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.Hazırladığınız bademi ve ayıkladığınız kirazı kek hamuruna ekleyip spatula ile karıştırın.Yağlı kağıt serip yağladığınız kelepçeli kalıba kek hamurunu aktarıp önceden ısıttığınız 175°C fırında 25 dakika pişirin.Yarı pişmiş kekin üzerine tüm kirazlardan yerleştirip 15 dakika daha kürdan batırdığınızda hamur yapışmayana kadar pişirin.Kekinizi tel üzerinde soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.