• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Prolaktin hormonu nedir?

Lilith

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
5 Ağu 2017
Konular
310
Mesajlar
1,083
MFC Puanı
120
Prolaktin, gebelikte süt üretmeye yarayan bir hormondur. Sadece süt üretmekle kalmaz. Gebe olmayanlarda adet düzenleyicidir.Hamile kalmayı sağlayan en önemli hormondur.Bunların yanında cinsel bezleri uyarır,böbreklerde su,sodyum,potasyum emilimine de yardımcı olur.

Prolaktin hormonu, beynin alt tarafında bulunan hipofiz bezi tarafından salgılanır. Bu hormonun asıl işlevi hamilelikte ortaya çıkmaktadır.Hamilelik döneminde on kat kadar yükselerek anneyi emzirme dönemine hazırlar,annelik duygusunu geliştirir. Bu salgılama beyindeki hipofiz organı tarafından gerçekleştirilir. Prolaktin hormonu doğumdan sonra da belli bir süre salgılanmaya devam eder. Bunun nedeni de bebek için gerekli olan süt üretiminin sağlanabilmesi ve doğumdan sonra yumurtlama oluşumunu engelleyerek olası bir gebeliğin önlenmesidir.

Prolaktin hormonu bazı insanlarda çeşitli nedenlerle farklı salgılanıp hamlelik haricinde de yükselebilmektedir. Eğer bir kişide adet düzensizliği, seyrek adet görme, adet olamama, göğüslerden süt gelme ve kısırlık gibi problemler varsa prolaktin yüksekliğinden şüphelenilir. Kadın doğum veya endokronoloji doktoruna bu şikayetlerden herhangi biriyle gittiğinizde yapılacak basit bir kan testi sonucu prolaktin seviyenizi öğrenebilirsiniz.

Prolaktin hormonu referans aralığı hamile olmayanlarda 4-23 arasında olmalıdır.Hamilelerde 34-386 referans aralığı olarak kabul edilir.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Lakt denince süt akla gelir :sigara
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Önemli ve güzel bir konu emeğine sağlık.
 
Üst