• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Son Dakika: Fenerbahçe, Jailson'un transferi için Dalian Pro ile görüşmelere başladı HABERİN DEVAMİ http://bc.vc/2QZr03C

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Free URL Submissions Yahoo, Google, Msn and ASK, Alexa

TIKLA
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
SEO işlemlerinizde ve Backlink alımlarınızı kolaylaştıracak araç
Yaklaşık bir haftadır üzerinde çalıştığım proje sonunda sonuçlandı ve sizlerle projeyi paylaşmak istiyorum. SEOwarp.net üzerinde link borsası kurmaya çalıştım ve kodlamasını Joomla 2.5 CMS tabanında bitirdim. (En azından ben öyle düşünüyorum) Sistem satışa backlik sunmanızı ve satılan backlinkleri satın almanızı sağlıyor. test için kendime ait 1 siteyi ekledim ve satış baladı. daha Sonra fark ettim ki admin paneli unutmuşum biraz daha çalıştıktan sonra o sourunda halledildi ve şu anda SEO çalışması yapan arkadaşların beğenilerini beklemekte.
Sistem tek tek sayfa sayfa backlink satışına izin vermektedir. yani tüm site geneline yayılmış backlink yerine sadece belirli bir makale içerisinden veya sayfanın footerı sol yada sağ tarafında link satmanıza imkan sağlar yapıdadır. böylelikle sitenizden çok daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Ayrıca; nakliyat ve saç ekimi ve sağlık alanlarında 1 yıllık backlink alımı yapacağım ilgilenen varsa bu borsa seowarp üzerinden benimle irtibat kurabilirler.

Backlink Borsası
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Google Sites ile Ücretsiz Web Sitesi ve Kaliteli Backlink
Merhabalar,

Sizlere tecrübe edindiğim bir konu olan google sites hakkında bilgiler aktaracağım.

Google sites bizlere ücretsiz web sitesi imkanı sunan ve google ürünü olan bir araçtır. Bu araç sayesinde kendi blog ya da web sitemizi kurabilir bizde ücretsiz olarak web alemine giriş yapabiliriz. Google sites web servisine kayıt olmak ve web sitenizi oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.
Öncelikle sites.google.com adresine giriyor ve google account ile oturum açıyoruz.

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 663x344 and weights 25KB.
google-sites.png


Giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan oluştur butonuna tıklıyoruz.

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 750x383 and weights 68KB.
sites-google.png


Bundan sonraki aşamada https://sites.google.com/site/***8230;***8230;***8230;***8230;.. noktalarla belirttiğimiz alana istemiş olduğunuz uzantıyı yazarak oluştur butonuna tıklıyoruz.

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 684x202 and weights 44KB.
google-sites-sablon.png


Bu sayede google sites servisinden ücretsiz web sayfanıza sahip oluyorsunuz. Artık içerik ve bağlantılarınızı ekleme işlemlerini uygulamanız gerekiyor. Bundan sonraki süreci çok basit bir şekilde yürütebilirsiniz. Bu sayede pr9 backlink sahibi olacaksınız. Nofollow olsa da etkisini görebileceğiniz bir backlink kaynağı. Nede olsa googlenin bir servisinden backlink almış olacaksınız.

Kaynak: Google Sites ile PR9 Backlink Almak
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Linkedin ile Kolay ve Etkili Seo

Sosyal medya platformlarını iletişim ve sosyalleşme aracı olarak çok yoğun bir şekilde kullanıyor olsak da, diğer yandan bu platformların bu kadar çok ilgi görmesi sayesinde, sosyal medyada paylaşacğımız konular da seo çalışmalarına çok iyi referans oldu.

Artık içinde sosyal medya platformlarını hesaba katmayan bir seo planı olamaz. Tüm webmasterlar, seo uzmanları, üzerinde çalıştıkları sitelerin arama motoru optimizasyonunu maksimum düzeye çıkarmak için sosyal medya imkanlarını çok iyi değerlendirmektedir.

Burada Linkedin ile seo çalışmaları pratik ve çok etkili bir şekilde yapılabileceğini açıklayalım.

Linkedin özellikle iş dünyasındaki arayışlara önem veren, bu bağlamda hedef kitlemize daha kolay ulaşılabilecek bir platformdur. Facebook ve Twitter kadar yaygın kullanılmasa da bu Linkedin'in önemini azaltmaz. Başta Google olmak üzere, arama motorları da Linkedin kullanımına çok önem vermektedir ve buradaki paylaşımları çok hızlı bir şekilde indexlemektedir. Linkedin hesaplarımızdan sitelerimize verdiğimiz linkler kesinlikle "dofollow" olarak görünmektedir.

Mesela "webmaster sitesi" arama sonuçlarında Webmaster Lord sitemize ait Linkedin sayfamız, sitemizin normal linkinden daha önde çıkmaktadır.

Linkedin hesabımızda Facebook ve Twitter hesaplarımızı da ilişkilendirebiliyoruz. Bu sayede Linkedin'de yaptığımız paylaşımlar, Twitter ve Facebook hesaplarımızla da paylaşılmaktadır.

RSS Beslemelerini TwitterFeed ile Otomatik Paylaşma

Burada önemli bir ipucu verelim: Linkedin üzerinde ne kadar çok hesap açıp, bu hesapları özgün yorum ve yazılarla beslersek, hesaplar da o kadar değerli olur. Dolayısı ile bu çalışmada tek hesap ile alınacak etkinin hesap sayısı kadar katlanması anlamına gelir.

TwitterFeed ile güncel içeriklerimizi otomatik paylaşma


qqdk6.png


TwitterFeed platformu ile RSS beslemesi olan tüm sitelerin (vbulletin, WordPress, Blog vs.) güncel içerikleri otomatik olarak Linkedin hesaplarımıza ve dolayısı ile Twitter, Facebook hesaplarımıza gönderebiliyoruz.

twitterfeed.com : feed your blog to twitter sitesine üye olalım.
Sitemiz için feed bağlantısı oluşturalım: Create New Feed bağlantısını açalım.

qqdnv.png

Bu ekranda, sitemizin feed linkini ekleyelim. Bu sayede sitemizin RSS beslemeleri aracılığı ile güncel içeriklerimiz otomatik olarak bu hesaba gönderilecektir.

İşimiz daha bitmedi, bir de Linkedin hesabımızı TwitterFeed hesabımıza bağlamamız gerek:

qqdyb.jpg

Bu yolla da RSS beslemelerimizden TwitterFeed'e gönderilen içerikler, aynı anda Linkedin hesabımıza ve orayla ilişkili olan Facebook ve Twitter hesaplarımıza da gönderilir.

Aynı ekranda diğer sosyal medya hesapları ile de ilişkilendirme yaparak daha çok sosyal medya platformu üzerinde RSS beslemelerimizi paylaşabiliriz.

Unutmayın, sosyal medya hesaplarımızı sadece bu uygulamalarla doldurup durmak yerine bol bol kişisel yazılarımız, yorumlarımız ile zenginleştirmek çok önemlidir.

Kaynak: AXL
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
SEO Çalışmalarınızda Kullanabileceğiniz 34 Ücretsiz SEO Aracı

SEO Çalışmalarınızda Kullanabileceğiniz 34 Ücretsiz SEO Aracı
Eğer SEO ile ilgileniyorsanız ve ücretsiz araçları seviyorsanız bu liste sizin için faydalı olacaktır. Aralarında daha önce kullandığınız ya da halen kullanmakta olduğunuz araçlar mutlaka vardır. Daha açıklayıcı olması açısından ekran görüntüleri ve videolar ekledim. Araçlardan bazılarının freemium modeli üzerine çalıştığınıda belirtmek isterim. Araçları şu şekilde kategorilendirdim: Backlink analizi, site & server analizi, website indexlenme & link kontrolü, içerik analizi, anahtar kelime analizi, rakip kelime analizi, sosyal keşifler, PR ve tanıtım, ölçümleme (analytics), webmaster araçları, SEO analiz araçları. Yazı zaten bayağı uzun olduğu için sözü daha fazla uzatmadan SEO araçlarına geçebiliriz.


attachment.php

Backlink Analizi
Sitenizin backlink profili arama motorlarında sıralamanız için çoğu zaman en önemli etkenlerden birisi oldu. Panda ve Penguen Google güncellemesinden sonra backlink profilinize daha fazla özen göstermelisiniz. Aşağıdaki araçlar size bu konuda detaylı bilgi verecektir.

1- Open Site Explorer

attachment.php

2011 yılında Yahoo! site explorer kapandıktan sonra SEOmoz.org***8217;un geliştirdiği Open Site Explorer (OSE) en popüler backlink profil analiz servislerinden birisi oldu. OSE freemium modeli üzerine çalışır ve login olmadan günde 3 rapor çalıştırmanızı sağlar.

Rapordan bir ekran görüntüsü

attachment.php

Eğer ücretsiz kayıt olursanız, analiz ettiğiniz domainin 1.000 backlinkini, ilk 15 backlinkin anchor text, sayfa ve domain değerlerini görebilirsiniz.

2- Majestic SEO Site Explorer

attachment.php

Majestic SEO Site Explorer, üstteki Open Site Explorer (OSE) gibi popüler backlink analiz servislerinden biridir. OSE gibi freemium modeli üzerine çalışır. Üye olmadan sorguladığınız domain ile ilgili özet bilgilere ulaşabilirsiniz. (size yönlendirme yapan domain sayısı, external backlink sayınızı, kaç farklı IP***8217;den link aldığınız vb)

3- Ahrefs Site Explorer
Eğer ücretsiz üye olursanız, ek olarak backlink raporları ve en çok backlink aldığınız 5 site ve 100 sayfayı görme şansı yakalıyorsunuz. Daha fazla bilgi için: Majestic SEO

attachment.php

Ahrefs yeni bir backlink analiz aracı olmasına rağmen büyük bir database***8217;e sahip. Majestic ve OSE gibi freemium modeli üzerine çalışıyor. Üye olmadan günde 5 analiz yapabiliyorsunuz. Eğer ücretsiz üye olursanız bu rakam günde 15***8242;e çıkıyor. Her sorgunuz genel bir backlink profilinizi ve bazı spesifik bilgileri içeriyor. Bunlar; toplam backlink sayınız, hangi domainlerden backlink aldığınız, backlink tipiniz (text, görsel, nofollow vb)

Ücretsiz hesap ilk 500 backlink analizini raporluyor. İlk 5 backlink Ahrefs değerini, kaynak adresi, title, link, anchor text, link tipi ve indexlenme tarihini içeriyor. Daha detaylı bilgi için: Ahrefs Site Explorer

4- Link Diagnosis

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 549x308.
Link-Diagnosis.jpg
Link Diagnosis, tamamen ücretsiz bir backlink analiz aracı. Ancak Firefox eklentisini yüklemediğiniz zaman sadece ilk 250 backlink***8217;inizi görebiliyorsunuz. Bu backlinklerin anchor text, mozRank, sayfa değeri, domain değeri gibi kriterlerini de gösteriyor.

Eklentiyi yüklediğiniz zaman, 250 backlink sınırı ortadan kalkıyor ve sunduğu tüm detaylara ulaşabiliyorsunuz. Link aldığınız sayfanın title değeri, link tipi (text, image, nofollow vb) PR değeri, outbound link sayısı gibi değerlere ulaşabiliyorsunuz.

Site & Server Analizi
Herhangi bir SEO problemiyle karşılaştığınız zaman bazı durumlarda web server üzerinde analizler yapmak gerekebilir. Performans darboğazlarını çözme, HTTP header bilgilerini doğru analiz etme, sunucu teknolojisinde SEO***8217;yu olumsuz etkileyecek etkenleri tespit etmek için aşağıdaki servisler işinize yarayacaktır.

5- BuiltWith

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 550x269.
BuiltWith.jpg
BuiltWith, analiz edilmek istenen sitenin teknoloji profilini çıkartır. Analiz içerisinde, sitenin serverı, framework yapısı, reklam sunucu analizi, analytics yapısı, javascript kütüphaneleri ve çok daha fazlası. Girdiğiniz adresin SEO çalışmalarınız için gerekli tüm detaylarını x-ray gibi size raporluyor.

Rapordan bir ekran görüntüsü

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x401.
BuiltWith-technology-profile.jpg
Araç ayrıca basit SEO profilinizi, title, description, H1, içerik anahtar kelimeleri, sayfaların hız oranı ve sosyal paylaşım değerlerini de göstermektedir.

6- Pingdom Full Page Test

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x182.
Pingdom.jpg
Pingdom, analiz etmek istediğiniz sitenin yüklenme süresini gösterir. Siz sadece analiz etmek istediğiniz sitenin adresini girip sonrasında yüklenme sürelerini ve ihtiyacınız olacak tüm detayları sizinle paylaşır. Ayrıca HTTP isteklerini de raporlar.


Rapordan bir ekran görüntüsü
wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x276.
Pingdom-results.jpg
Ekran görüntüsünde de gördüğünüz üzere load time için her unsuru görsel bar çubuklarıyla raporlandırıyor.

7- Google PageSpeed

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x105.
Google-PageSpeed.jpg
Google***8217;ın web geliştiriciler için kullanımına açtığı PageSpeed servisi sayesinde analiz etmek istediğiniz sitenin performans sonuçlarını görebilirsiniz. Rapor sonuçlarında sitenizin hızını arttırmak için yüksek öncelikli, normal ve düşük seviyelerde öneriler sunuyor. (resimleri optimize etmek, JS dosyalarınızı sıkıştırmak gibi)

8- URI Valet

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x176.
URI-Valet.jpg
URI Valet, tamamen ücretsiz olan HTTP header bilgisi sorgulamanızı sağlayan bir servis. Sorguladığınız sayfayla ilgili size head bilgisinin dışında script, image vb detayları da sunuyor.

9- SpyOnWeb

SpyOnWeb.jpg
SpyOnWeb ile hangi IP altında kaç sitenin bulunduğunu, bu sitelerin neler olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca kullanıyorsanız Google AdSense ID, Google Analytics ID, Yahoo! Publisher Network ID ya da Yandex.Direct ID bilgisine ulaşabiliyorsunuz.

Website Indexleme & Link Kontrolü
Sitenizle ilgili SEO problemlerini tanımlamanın en güzel yolu ilgili sayfaları crawl edip (tarayıp), sonrasında çözümlere bakmaktır. Bu sorunlar kimi zaman duplicate içerikler, site üzerinde bulunan kırık linkler, yanlış yönlendirilmiş sayfalar olabilir.

10- Screaming Frog SEO Spider Tool

Spider.png

The Screaming Frog SEO Spider Tool, freemium modeli üzerinde çalışan bir masaüstü uygulamasıdır. Bu program sayesinde sitenizi ve sayfalarınızı crawl edebilirsiniz. Ücretsiz olarak 500 sayfa analizi bulunan servisin sınırsız sürümü ise £99.

Her bir analizinizle birlikte sayfanızın title, description, h etiketleri, image analizi, link profil analizi (nofollow linkler, kırık linkler vb) ve dahasını sunuyor. Aşağıdaki video programı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Fullscreen modunda daha net görünüyor.

11- Xenu***8217;s Link Sleuth

Xenu-Link-Sleuth.jpg
Xenu***8217;s Link Sleuth siteniz üzerinde bulunan kırık linkleri tespit edip size raporlayan bir masaüstü uygulamasıdır. Uygulama hızlı bir şekilde sitenizi analiz edip sayfanın title değerini, HTTP durum kodu gibi detayları size sunuyor.

12- W3C Link Checker

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 518x198.
W3C-Link-Checker.jpg
W3C Link Checker, tamamen ücretsiz olan bir web servisidir. Analiz etmek istediğiniz sayfa ile ilgili şema, yönlendirme ve hata kodlarını size raporlar. Sitenizi yenilediğiniz dönemlerde özellikle kullanabileceğiniz bir servistir.

İçerik Analizi
SEO için önemli adımlardan birisi olan on-page analiz kısmında değerlendirilen içerik analizi sitenizin ve sayfalarınızın içeriklerinin kalitesini arttırmak için optimize etmenize ve var olan hataları tespit etmenize yarayacak servisleri aşağıda bulabilirsiniz.

13- SEO Browser

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x175.
SEO-Browser1.jpg
SEO Browser, en eski ücretsiz SEO araçlarından biridir. Aynı zamanda halen kullanışlılığını korumaktadır. Araç iki mod önerisinde bulunuyor: Basit ve gelişmiş. Basit mod; analiz etmek istediğiniz sayfanın text tabanlı versiyonunu (lynx gibi) size sunuyor. Gelişmiş mod ise; yine size analiz etmek istediğiniz sayfanın text tabanlı versiyonunu veriyor ve ayrıca sayfanın title, **** etiketleri, sayfanın boyutu, kelime sayısı, IP adresi gibi detayları raporluyor.

14- Copyscape

Copyscape.jpg
Copyscape, online duplicate content analizi eden freemium modeliyle çalışan bir araçtır. Analiz etmek istediğiniz sayfanın adresini girdikten sonra servis size duplicate content olarak algılanabilecek diğer URL***8217;leri raporlar. Ücretsiz hesapta sadece 10 sonuç listeleniyor.

15- W3C Markup Validation Service

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x225.
W3C-Markup-Validation-Service.jpg
The Markup Validation Service ücretsiz bir online araç. Analiz etmek istediğiniz sitenin web standartlarına göre uyumlu olup olmadığını test edip size hataları ve uyarıları raporluyor.


Rapordan bir ekran görüntüsü


wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 560x128.
W3C-Markup-Validation-Service-results.jpg
Anahtar Kelime Araştırma Analizi (Keyword Research)
SEO çalışmalarının en önemli aşamalarından birisi olan anahtar kelime analizi ile hedefleyeceğiniz kelimeleri rekabet durumuna, aylık aranma hacmine, size sağlayacağı getiriye göre gruplandırabileceğiniz aşağıdaki servisler kullanmayanların işine yarayacaktır.
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Backlink Alabileceginiz Edu Uzantili Siteleri Bulma Yöntemi

[HIDE]
site:.edu "forums register"
site:.edu "register iam over 13 years of age forum"
site:.edu "discussion board register"
site:.edu "bulletin board register"
site:.edu "message board register"
site:.edu "phpbb register forum"
site:.edu "punbb register forum"
site:.edu "forum signup"
site:.edu "vbulletin forum signup"
site:.edu "SMF register forum"
site:.edu "register forum Please Enter Your Date of Birth"
site:.edu "forums ***8211; Registration Agreement"
site:.edu "forum Whilst we attempt to edit or remove any messages containing inappropriate, ***ually orientated, abusive, hateful, slanderous"
site:.edu "forum By continuing with the sign up process you agree to the above rules and any others that the Administrator specifies."
site:.edu "forum In order to proceed, you must agree with the following rules:"
site:.edu "forum register I have read, and agree to abide by the"
site:.edu "forum To continue with the registration procedure please tell us when you were born."
site:.edu "forum I am at least 13 years old."
site:.edu "Forum Posted: Tue May 05, 2009 8:24 am Memberlist Profile"
site:.edu "View previous topic :: View next topic forums"
site:.edu "You cannot post new topics in this forum"
site:.edu "proudly powered by bbPress"
site:.edu "bb-login.php"
site:.edu "bbpress topic.php"
site:.edu "Powered by PunBB viewforum.php"
site:.edu "Powered by PunBB register.php"
site:.edu "The Following User Says Thank You to for this post"
site:.edu "BB code is On"
site:.edu "Similar Threads All times are GMT +1?
site:.edu "If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post"
site:.edu "Hot thread with no new posts"
site:.edu "Thread is closed"
site:.edu "There are 135 users currently browsing forums."
site:.edu "forums post thread"
site:.edu "forums new topic"
site:.edu "forums view thread"
site:.edu "forums new replies"
site:.edu "forum post thread"
site:.edu "forum new topic"
site:.edu "forum view thread"
site:.edu "forum new replies"
site:.edu "add topic"
site:.edu "new topic"
site:.edu "phpbb"
site:.edu "view topic forum"
site:.edu "add message"
site:.edu "send message"
site:.edu "post new topic"
site:.edu "new thread forum"
site:.edu "send thread forum"
site:.edu "VBulletin forum"
site:.edu "Quick Reply Quote message in reply?"
site:.edu "Currently Active Users: 232 (0 members and 232 guests)"
site:.edu "Currently Active Users: members and guests"
site:.edu "Forums Posting Statistics Newest Member"
site:.edu "Users active in past 30 minutes: SMF"
site:.edu "Users active in past 30 minutes: Most Online Today Most Online Ever"
site:.edu "Most Online Today Most Online Ever Forums"
site:.edu "Currently Active Users: 18 (0 members and 18 guests)"
site:.edu "Users active today: 15478 (158 members and 15320 guests)"
site:.edu "Threads: 673, Posts: 7,321, Total Members: 376?
site:.edu "Add this forum to your Favorites List! Threads in Forum :"
site:.edu "Threads in Forum Hot thread with no new posts"
site:.edu "powered by vbulletin"
site:.edu "powered by yabb"
site:.edu "powered by ip.board"
site:.edu "powered by phpbb"
site:.edu "powered by phpbb3?
site:.edu "powered by invision power board"
site:.edu "powered by e-blah forum software"
site:.edu "powered by xmb"
site:.edu "powered by: fudforum"
site:.edu "powered by fluxbb"
site:.edu "powered by forum software minibb"
site:.edu "this forum is powered by phorum"
site:.edu "powered by punbb"
site:.edu "powered by quicksilver forums"
site:.edu "powered by seo-board"
site:.edu "powered by smf"
site:.edu "powered by ubb.threads"
site:.edu "powered by the unclassified newsboard"
site:.edu "powered by usebb forum software"
site:.edu "powered by xennobb"
site:.edu "powered by yaf"
site:.edu "Powered By MyBB"
site:.edu "Powered by IP.Board"
site:.edu "powered by phpbb"
site:.edu "forums post thread"
site:.edu "forums new topic"
site:.edu "forums view thread"
site:.edu "forums new replies"
site:.edu "forum post thread"
site:.edu "forum new topic"
site:.edu "forum view thread"
site:.edu "forum new replies"
site:.edu "forum"
site:.edu "phorum"
site:.edu "add topic"
site:.edu "new topic"
site:.edu "phpbb"
site:.edu "yabb"
site:.edu "ipb"
site:.edu "posting"
site:.edu "add message"
site:.edu "send message"
site:.edu "post new topic"
site:.edu "new thread"
site:.edu "send thread"
site:.edu "vbulletin"
site:.edu "bbs"
site:.edu "intext
tongue.gif
owered by vbulletin"
site:.edu "intext
tongue.gif
owered by yabb"
site:.edu "intext
tongue.gif
owered by ip.board"
site:.edu "intext
tongue.gif
owered by phpbb"
site:.edu "inanchor:vbulletin"
site:.edu "inanchor:yabb"
site:.edu "inanchor:ip.board"
site:.edu "inanchor
tongue.gif
hpbb"
site:.edu "/board"
site:.edu "/board/"
site:.edu "/foren/"
site:.edu "/forum/"
site:.edu "/forum/?fnr="
site:.edu "/forums/"
site:.edu "/sutra"
site:.edu "act=reg"
site:.edu "act=sf"
site:.edu "act=st"
site:.edu "bbs/ezboard.cgi"
site:.edu "bbs1/ezboard.cgi"
site:.edu "board"
site:.edu "board-4you.de"
site:.edu "board/ezboard.cgi"
site:.edu "boardbook.de"
site:.edu "bulletin"
site:.edu "cgi-bin/ezboard.cgi"
site:.edu "invision"
site:.edu "kostenlose-foren.org"
site:.edu "kostenloses-forum.com"
site:.edu "list.php"
site:.edu "lofiversion"
site:.edu "modules.php"
site:.edu "newbb"
site:.edu "newbbs/ezboard.cgi"
site:.edu "onlyfree.de/cgi-bin/forum/"
site:.edu "phpbbx.de"
site:.edu "plusboard.de"
site:.edu "post.php"
site:.edu "profile.php"
site:.edu "showthread.php"
site:.edu "siteboard.de"
site:.edu "thread"
site:.edu "topic"
site:.edu "ubb"
site:.edu "ultimatebb"
site:.edu "unboard.de"
site:.edu "webmart.de/f.cfm?id="
site:.edu "xtremeservers.at/board/"
site:.edu "yooco.de"
site:.edu "forum"
site:.edu "phorum"
site:.edu "add topic"
site:.edu "new topic"
site:.edu "phpbb"
site:.edu "yabb"
site:.edu "ipb"
site:.edu "posting"
site:.edu "add message"
site:.edu "send message"
site:.edu "post new topic"
site:.edu "new thread"
site:.edu "send thread"
site:.edu "vbulletin"
site:.edu "bbs"
site:.edu "cgi-bin/forum/"
site:.edu "/cgi-bin/forum/blah.pl"
site:.edu "powered by e-blah forum software"
site:.edu "powered by xmb"
site:.edu "/forumdisplay.php?"
site:.edu "/misc.php?action="
site:.edu "member.php?action="
site:.edu "powered by: fudforum"
site:.edu "index.php?t=usrinfo"
site:.edu "/index.php?t=thread"
site:.edu "/index.php?t="
site:.edu "index.php?t=post&frm_id="
site:.edu "powered by fluxbb"
site:.edu "/profile.php?id="
site:.edu "viewforum.php?id"
site:.edu "login.php"
site:.edu "register.php"
site:.edu "profile.forum?"
site:.edu "posting.forum&mode=newtopic"
site:.edu "post.forum?mode=reply"
site:.edu "powered by icebb"
site:.edu "index.php?s="
site:.edu "act=login&func=register"
site:.edu "act=post&forum=19?
site:.edu "forums/show/"
site:.edu "module=posts&action=insert&forum_id"
site:.edu "posts/list"
site:.edu "/user/profile/"
site:.edu "/posts/reply/"
site:.edu "new_topic.jbb?"
site:.edu "powered by javabb 0.99?
site:.edu "login.jbb"
site:.edu "new_member.jbb"
site:.edu "reply.jbb"
site:.edu "/cgi-bin/forum/"
site:.edu "cgi-bin/forum.cgi"
site:.edu "/registermember"
site:.edu "listforums?"
site:.edu "forum mesdiscussions.net"
site:.edu "version"
site:.edu "index.php?action=vtopic"
site:.edu "powered by forum software minibb"
site:.edu "index.php?action=registernew"
site:.edu "member.php?action=register"
site:.edu "forumdisplay.php"
site:.edu "newthread.php?"
site:.edu "newreply.php?"
site:.edu "/phorum/"
site:.edu "phorum/list.php"
site:.edu "this forum is powered by phorum"
site:.edu "phorum/posting.php"
site:.edu "phorum/register.php"
site:.edu "phpbb/viewforum.php?"
site:.edu "/phpbb/"
site:.edu "phpbb/profile.php?mode=register"
site:.edu "phpbb/posting.php?mode=newtopic"
site:.edu "phpbb/posting.php?mode=reply"
site:.edu "/phpbb3/"
site:.edu "phpbb3/ucp.php?mode=register"
site:.edu "phpbb3/posting.php?mode=post"
site:.edu "phpbb3/posting.php?mode=reply"
site:.edu "/punbb/"
site:.edu "punbb/register.php"
site:.edu "powered by phpbb"
site:.edu "powered by punbb"
site:.edu "/quicksilver/"
site:.edu "powered by quicksilver forums"
site:.edu "index.php?a=forum"
site:.edu "index.php?a=register"
site:.edu "index.php?a=post&s=topic"
site:.edu "/seoboard/"
site:.edu "powered by seo-board"
site:.edu "seoboard/index.php?a=vforum"
site:.edu "index.php?a=vtopic"
site:.edu "/index.php?a=register"
site:.edu "powered by smf 1.1.5?
site:.edu "index.php?action=register"
site:.edu "/index.php?board"
site:.edu "powered by ubb.threads"
site:.edu "ubb=postlist"
site:.edu "ubb=newpost&board=1?
site:.edu "ultrabb"
site:.edu "view_forum.php?id"
site:.edu "new_topic.php?"
site:.edu "login.php?register=1?
site:.edu "powered by vbulletin"
site:.edu "vbulletin/register.php"
site:.edu "/forumdisplay.php?f="
site:.edu "newreply.php?do=newreply"
site:.edu "newthread.php?do=newthread"
site:.edu "powered by bbpress"
site:.edu "bbpress/topic.php?id"
site:.edu "bbpress/register.php"
site:.edu "powered by the unclassified newsboard"
site:.edu "forum.php?req"
site:.edu "forum.php?req=register"
site:.edu "/unb/"
site:.edu "powered by usebb forum software"
site:.edu "/usebb/"
site:.edu "topic.php?id"
site:.edu "panel.php?act=register"
site:.edu "a product of lussumo"
site:.edu "comments.php?discussionid="
site:.edu "/viscacha/"
site:.edu "forum.php?s="
site:.edu "powered by viscacha"
site:.edu "/viscacha/register.php"
site:.edu "/post?id="
site:.edu "post/printadd?forum"
site:.edu "community/index.php"
site:.edu "community/forum.php?"
site:.edu "community/register.php"
site:.edu "powered by xennobb"
site:.edu "hosted for free by zetaboards"
site:.edu "powered by yaf"
site:.edu "yaf_rules.aspx"
site:.edu "yaf_topics"
site:.edu "postmessage.aspx"
site:.edu "register.aspx"
site:.edu "post/?type"
site:.edu "action=display&thread"
site:.edu "index.php"
site:.edu "index.php?fid"

[/HIDE]
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Hit Ziyaretçi Kaynakları, Hit Al, Sitene Hit, Sitene Hit Al, Auto Backlink Genarator, Backlink al, Sitene Backlink, Backlink Ekle, Toplist, Site Ekle, Siteni Ekle, Url Ekle, Backlink Programı indir, Hit Ziyaretçi Kaynakları, Backlink al, hit al, organik ziyaretçi, site ekle, siteni tanıt, otomatik hit al, otomatik backlink al, auto backlink generator,Backlink Kaynakları, toplistler, dmoz kayıt, yahoo kayıt, yandex kayıt, arama motorlarına site ekle, tüm arama motorlari site ekle​
 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Otomatik Backlink Programı

Backlink bazı sitelere sizin tanıtım yazınızı vermek veya adresinizi vererek yapılan bir webmaster yöntemidir.Çoğu webmasterın backlink yaptırdıgını biliyoruz.Ama tabi yaptırırkende 1 tl 100 backlink yapan var 1 tl 150 backlink yapan var.Siz istediginizi alırsınız.Aldıktan neredeyse en geç 2 hafta sonra backlink faydasını gösterir.Faydayı gösterdikten sonra anlayacaksınızki siteniz backlink yapıldıktan baya bir artışa girmiş.Bu artış sonrasında asla bir zarara girersiniz diyede telaşlanmayın böyle birşeyin olması gerçektende çok zor.Google bunu hile degilde yöntem olarak sayıyor.Herneyse nerede en çok etkisi olur derseniz google pagerank güncellemesinde kesin artış görünür.Sadece pagerankmı tabikide hayır.Alexadada büyük düşüş görünecektir.Bu düşüşün sebebide emin olun backlink olacaktır.


İşte programımızda bu sistemin otomatik kurulmuş tarafıdır.Yani siz sitenizin linkini veriyorsunuz bu program büyük sitelere sizin linkinizi yayınlayarak sizin sitenizi gün geçtikce büyültmeye çalışıyor.Kısa zamanda etkisini anlayacagınız programın yararlarından ve zararlarındanda az sonra bahsedecegim.Bu programın yapılış sıklığınıda alt taraftan okuyabilirsiniz.


Bu programın asla bir zararı yoktur.Bu program sadece sizlerin sitelerine arada bir destek olmak amacıyla yapılan bir programdır.Ama çok sık yaparsanız google bundan tabiki rahatsızlık duyar.1 Haftada 1 kere yapabilirseniz eğer siteniz için acayip hızlandırıcı güç ve destek vermeye başlar.Kısa sürede siteniz gittikce büyümeye başlar faydaları çoktur.Ama tavsiyem haftada 1***8242;er kere tam yapın sonra 1 defa daha yaparsınız bol bol yaparsanız eğer siteniz yorgunlaşır ve google***8217;dan ban bile yiyebilirsiniz.Ama öyle büyük zararlar vermez sitenize.Siteniz için sadece yararı oldugunu söylemekte mümkün.


Asla Virüs İçermez.



Rar Şifresi : f5blog.org

İndirmek İçin Tıklayınız

Alternatif link İndirmek için Tıklayınız


Alıntı

 

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Dün ziyaretçi defteri backlink programını paylaşmıştım.Bugün de başka bir backlink programını paylaşıyorum.Bu seferki programımız yorum programı.Yorum yaparak sitelerden backlink alabilirsiniz.Eğer daha önce yorum yaptıysanız alexa linklerinize bakın göreceksiniz.Bloglara tek tek yorum yapmak zor gelebilir.Bazen uzun listeler oluyor,tek tek uğraşmak istemiyorsunuz.Bu program ile tek tıkla yüzlerce siteye yorum atabileceksiniz.Programımızın adı ***8220;Authority Blog Commenter***8221;.
blog-backlink-268x300.jpg
Programımızın görünüşü böyle.Kullanımı çok kolaydır.İsim,e-mail adres,site adresi bir de yorum kısmını doldurmanız yeterli.Daha sonrasında sadece blog listesini ekliyeceksiniz.Şimdi maddeler halinde uyarılarda bulunacağım.
1- İsim,email,site ve yorum kısmını düzgün doldurun sallamayın.Bloglar ingilizce olduğunca sizde ingilizce yorum yaparsanız iyi olur.Yorum kısmına site adresinizi yazmayın blog sahibi yorumunuzu onaylamayabilir.
2- Programı aşırı kullanmayın arama motorları tarafından siteniz kötü algılanabilir.
3- İndiriğiniz dosyada blog listesi vardır.Baya kalabalık bir liste.İstediğiniz siteleri konu linkleri olmak üzere ekleyebilirsiniz.
4- Programın rapor özelliği bulunuyor.Üst sekmelerde 3.olana tıklarsanız başarılı olanlar gözükür.
5- Programı bu blogda denedim sorunsuz çalışıyor.
Programı İndirmek İçin Tıklayın
Rar Şifresi : ismailkarakurt.com​
 

angelofthecity

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
8 Tem 2017
Konular
52
Mesajlar
162
MFC Puanı
0
Bugün rakiplerinizin en iyi içeriklerini çalarak onlara karşı nasıl kullanıldığını, aynı zamanda backlink ve sosyal medya sinyallerini nasıl çalınması gerektiğini de öğreneceksiniz.

Ne Öğreneceksiniz

Rakiplerinizin en iyi içeriğini çalmayı
Rakiplerinizin içeriğini onlara karşı nasıl kullanacağınızı
Onların okuyucularını nasıl çalacağınızı
Onların backlinklerini nasıl çalacağınızı
Onların sosyal sinyallerini nasıl çalacağınızı.
Kaliteli içerik en güçlü pazarlama araçlarından bir tanesidir. Doğal yükselmek için insanların etkileşimde bulunduğu ve paylaştığı içeriği yazmaktan başka iyi yol yoktur.

Black hat tekniklerin ve spam programların işe yaramadığını söylemek yanlış olur. Örnek vermek gerekirse, footer link almak black hat SEO metodudur, ancak 1-2 ayda yükselmek için işe yarayabilir, fakat Google’ın algoritma güncellemelerinde sitenin anası satılır, o site bir daha yükselmemeye mahkumdur, genelde 301 yönlendirme ile kurtulurlar, bu yüzden oyun ve film site projelerinden uzak duruyorum, adamlar spam linkler ile yükseliyorlar, 1-2 aya yeni site kurarak tekrar spam linklerle yükseliyorlar.

Eğer projenizi ciddiye alıyorsanız ve uzun vadeli başarı elde etmek istiyorsanız o zaman sizlere tavsiyem içeriklerinize çok önem verin.

Bugün rakiplerinizin en iyi makalelerini nasıl çalacağınızı ve onlara karşı nasıl kullanacağınızı anlatacağım.

Merak etmeyin, bunu yapabilmek için kullanacağımız araçların hepsi ücretsizdir.

Rakibinizin En İyi İçeriğini Bulmak

Türk dili dersi geride kaldı. Kim en iyi kompozisyon veya makale yazdığı bizi ilgilendirmez. Dolayısıyla rakiplerin içeriklerini de tek tek okumaya gerek yok. Birkaç araç ile hangi makalelerin en iyi olduğunu anlayabiliriz.

İnternet dünyasında insanlar makalelerden hoşlandıklarında alttaki 3 şeyi yaparlar:

Sosyal medyada paylaşmak
O makaleye link vermek
Yorum yapmak
Sosyal Paylaşımlar Nasıl Analiz Edilir?

Örneğin benim teknoloji hakkında blogum var, rakibim de Webrazzi diyelim ( Örnek sadece :D ).

Eğer Webrazzi’nin sosyal medyada en çok paylaşım yapılan içerikleri öğrenmek istiyorsak o zaman harika ücretsiz araçlar işimize yarayacaktır. Benim en sevdiğim araç ise QuickSprout.com

URL kısmına rakibimizin site adresini yazalım sonra da Sosyal Analiz yapalım.
JHCz0Mx.jpg

Burda dikkat edelim, bu yukarıdaki sonuçların çoğu içerik değildir, ana sayfa da var, arama yapılan sorgu sayfaları da var ve diğer içerik barındırmayan sayfalar da var.

Şimdi ise burda en çok paylaşılan ve ziyaretçilerimizin ilgisini çekecek içerikleri bulalım.

Backlinkleri Nasıl Analiz Ederiz?

Aynı zamanda bu içeriklerin backlinklerini ve sayfa otoritesini de öğrenebiliriz.

hidden content may not be quotedhesabınıza giriş yapın ve domain ismini yazın, sonra da Top Pages kısmına tıklayın.

Burda da az önce sosyal analiz yaptığımızda en çok paylaşılan içeriği buluyoruz. Bu sadece örnek, yazı ise çok eski ve pek de okunmayacaktır, bu yüzden bu örneği ciddiye almayın.

4MbKidd.jpg

Yorumları Nasıl Analiz Ederiz?

Bu konuda pek kullanılacak araç yok, eğer rakibinizin sitesinde en popüler yazılar bileşeni varsa o zaman ordan öğrenebilirsiniz.

Bir Sonraki Seviye

Daha sonra ise bu içerikle ilgili kendiniz başka bir içerik hazırlayın. Ben genelde SEO sektöründe rakiplerimin popüler içeriklerinden farklı olarak yabancı kaynaklardan bu içeriğin konusu hakkında araştırma yaparak kaliteli içerik oluştururum.

Yorumlardan Yararlanmak

Rakibinizin bu en iyi içeriği hakkında insanların yaptıkları yorumları okuyun, insanlar sorularını yorum yaparak sorduysalar o zaman hazırlayacağınız içeriğe bu soruları yanıtlayacak bilgileri de ekleyin. Böylece hazırladığınız içerikle hedef kitlenizi memnun edebilirsiniz.

Yeni Medya Dosyası Ekleyin

Eğer makale rehber niteliğinde ise, bununla ilgili video ekleyebilirsiniz ya da adımları detaylı olarak göstermek için ekran görüntüleri ekleyebilirsiniz.

Veya infografi de ekleyebilirsiniz.

Bunlar makalenizi iyileştirmek için sadece ipuçlar.

En İyi Kaynakları Siz Oluşturun

Eğer rakibinizin makalesi bilgisayarı hızlandırmak ile ilgili ise, siz “Bilgisayarı Hızlandırmanın En İyi Yolları” diye yazabilirsiniz.

Google’da Araştırın

Bu eski yöntem, ancak gene etkilidir. Bu konu ile ilgili sadece rakibiniz içerik yazmamıştır zaten.

Diğer insanların ne yazdıklarına bakın ve içeriğinizi farklı açılarla da hazırlayın.

Hoşunuza giden ve gitmeyenleri not alın ve hepsini toplayarak kendi özgün ve kaliteli içeriğinizi oluşturun.

Rakiplerinizin İçeriğini Onlara Karşı Kullanmak

Bu bölüm ise en eğlenceli kısmıdır.

Rakibiniz bu içeriği konuyla ilgili insanlara tanıtmıştır, bunu sosyal medyada paylaşarak ve link vererek de yapmış olabilir.

Şimdi yapmamız gereken ise bu insanları bulmak.

Sosyal Paylaşımları Çalmak

Birçok sosyal platformların arama fonksiyonları bulunmamaktadır veya varsa da işimize yaramayacaktır.

Ama merak etmeyin.

Sosyal paylaşımları bulabilen Twitter Arama işimizi görecektir.

Twitter Arama’yı kullanmak çok kolaydır. Advanced search kısmına tıklayın, sonra da içeriğin başlığını “Tam olarak bu ifade” kısmına yazın, çıkan sonuçlarda en yukarı da “Hepsi” kısmına tıklayın.
29vTZ0y.jpg

Bunun en iyi yönü ise hemen yanıtla diyerek kendi içeriğinizi tanıtabilirsiniz, tabi eğer Twitter hesabınıza giriş yaptıysanız.

Fakat unutmayın, spam yapmayın.

Diğer işimize yarayacak araç ise hidden content may not be quoted

Bu Facebook, Twitter ve G+ paylaşımları arar. Twitter’lik işimiz kalmadı zaten, Facebook araması da iyi değil, o zaman Google+’da hedef kitleyi bulabilirsiniz.

Yorumları Çalmak

Rakibinizin içeriğine yorum yapan insanlar sitelerinin linklerini bırakmışlarsa, o zaman sitelerini ziyaret ederek iletişim sayfasında onlarla iletişime geçebilir, yorum yapmaları için ikna edebilirsiniz.

Backlinklerini Çalmak

Backlink analizi için kullandığım ve en sevdiğim araç ise hidden content may not be quoteddur.

İçeriğin linkini yazarak içeriğe alınan backlinkleri toplayabilirsiniz, siz de o linklerin bulunduğu sitelerden backlink almaya çalışabilirsiniz.

Bu Yöntem Gerçekten Çalışır mı?

Benim sevdiğim bir söz vardır: “Çok çalışma, zeki çalış.”

Birçoğunuz adsense’den kazanmak için ve dolayısıyla trafiğinizi arttırmak için her gün en az 1 içerik giriyorsunuzdur ya da ürün pazarlamak için sürekli içerik girerek sıkılmış olabilirsiniz (kim sıkılmaz ki).

Ancak bu yöntemle arada sırada kaliteli içerik oluşturarak hedef kitlenizi ve blogunuzun kalitesini arttırabilirsiniz.

Aynı zamanda blog yazmaktan sıkılmazsınız da, rakiplerinizi geçmek için sürekli onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce içerik hazırlamaya da gerek yok.

Rakiplerinizin en iyi içeriklerini böylece tespit ederek onlardan daha iyi bir içerik oluşturabilir, kısa zamanda rakiplerinizi geçebilirsiniz.

Unutmayın, asıl mesele emek değil, asıl mesele zekâdır. Bugün blog yazmak için motivasyonunuz fazla olabilir, ve bu hafta 10 tane yazı girmeyi düşünüyor olabilirsiniz, ancak daha ilk içeriği hazırlarken çabuk sıkılırsınız, az çalışın, ama akıllı hamleler yapın :)
 

dienar

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
2 Tem 2018
Konular
1
Mesajlar
26
MFC Puanı
0
Ücretsiz değil ki QuickSprout?

Önerebileceğiniz başka araç var m?
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Google Yönergelerine Uymayan 13 Backlink Türü



Web siteniz için SEO çalışmaları yaparken Google yönergelerine uygun olmayan backlink türlerini bilmenizin faydalı olacağını düşündüğümüzden dolayı bu içeriği hazırladık. Aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantı kaynaklarına sahipseniz Google cezaları ile karşı karşıya kalabileceğinizi unutmayın.


Link Değişiminden Uzak Durunuz

2007 yılında bu yöntem çok popülerdi. Bunu yapan her web sitesi sahibi Google’de çok kısa sürede sıralamaya girebiliyor trafiğini artırıyordu. Google bu yönteme karşı harekete geçti ve önlemini aldı. Bunu bir kaç kişiyle yaptıysanız sıkıntı olmaz ama sürekli olarak yapıyorsanız yakın bir süreçte zararını göreceğinizi bildirmek isteriz.


Konuk Yazarlık Artık Bitti

Çeşitli bloglarda konuk yazarlık olarak içerik paylaşan kişilerin bu süreci suistimal etmesinden dolayı bununla alakalıda bir güncelleme yaptı ve birçok siteyi cezalandırdı. Web siteniz blog ağlarından aşırı derece bağlantıya sahipse bundan korkmanız gerekir.


Haber Bültenleri

Buda son zamanlarda çok fazla kullanılan, özellikle büyük markaların yapmış olduğu bağlantı alma stratejileri arasında. Bir şeyi unutuyorlar: Bir bülteni binlerce haber sitesinde yayınlıyorlar ve web sayfalarına bağlantı veriyor. Aynı içerik, binlerce site ve aynı içerikten binlerce bağlantı. Bu spam! Bundan uzak durmak gerekiyor. O nedenle bu tür bültenler yaparken link etiketinizi dofollow yerine nofollow yapmanızı öneririz.




uzak-durulmasi-gereken-13-backlink-turu.jpg


Pagerank Değeri Yüksek Ücretli Bağlantılar

PR9 siteden backlink, PR8 siteden 3 aylık link gibi sloganlarla hizmet veren birçok kişi var. Bu hala devam ediyor. Google bundan nefret ediyor. Anlık olarak yükselmek istiyorsanız devam edin, alın. Ben kalıcı olarak yükselmek istiyorum diyorsanız zaten pagerank olayına aldırış etmezsiniz. Çünkü pagerank olayı artık bitti.


Makale Dizinleri

Özellikle yabancı makale kaynaklarını biliyoruz. Sitemizle alakalı bir makaleyi bu sitelere gönderiyor yayınlandığında heyecanlanıyorduk. Google bunların sadece bağlantı almak amacıyla kurulan site olduğunu biliyor. Bu nedenlede bunlara spam gözüyle bakıyor.


CSS ve Javascript ile Gizli Bağlantılar (Hacklink)

Google arama motorunun nefret ettiği bağlantı türü. Hacklink yani CSS ve Javascript kodlarıyla web sitesi sahibinin haberi olmadan bağlantı ekleme yöntemi. Bundan kesinlikle uzak durmalısınız. Zaten bu tür bağlantı alan kişilerin web sitesi de belli. Hepsi illegal hizmet veren sitelerdir. Ama bazı legal hizmet veren sitelerinde hacklink olayına sıcak baktığını hatta aldığını görüyorum ve üzülüyorum. Ya ne gerek var? Sabırlı olup, emek verip bir yerlere gelmek zor değil. Yeterki istikrarlı olun.


Footer ya da Sidebar Bağlantılar

Bir web sayfasının footer (alt kısım) ya da sidebar (yan kısım) bölümlerinden alınan bağlantılarda artık Google için önemsiz. Zaten penguen güncellemesiyle de bu tür bağlantılardan uzak durmanız gerektiğini tokat gibi bir cevapla hepimize vermişti. Hala etkisi yok mu bu bağlantıların tabi var ama sitenizin geleceği bir güncellemeye bakar. Benim önerim bu bağlantıları alacaksanız da sadece ana sayfada gözükecek biçimde almanızdır.


Düşük Çapa Metin Dağılımı

Eğer belli başlı çapa metinler ile bağlantı alıyorsanız büyük riske giriyorsunuz diyebiliriz. Çapa metin çeşitliliğini artırarak web sitenizin kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz. Tek veya bir kaç hedef kelimeye bağlantı almaktan uzak durunuz.


Yabancı Kaynaklardan Backlink Almak

Hizmet verdiğiniz Ülke Türkiye ama siz Almanya, Fransa ya da farklı bir Ülkeye sahip internet sitesinden bağlantı alıyorsunuz. Bu site fayda değil zarar vermektedir, verecektir de. Yukarıda makale dizinleri başlığı altında bahsettiğim konuda örneğinide vermiştim.


Otomatik Oluşturulan Bağlantılar

Mesela Fiver gibi platformlar üzerinden 5 dolar karşılığında alınan 10.000 bağlantı web sitenize fayda değil zarar vermektedir. Google bu tür otomatik bağlantılara sahip olan sitelere çok kısa sürede cevabını veriyor. Zaten böyle bir girişimde bulunduysanız o domaini çöpe atabilirsiniz. Boşuna mücadele etmeyin.
Botlarla oluşturulan her bağlantıdan uzak durun.


Düşük Kaliteli Web Dizinleri

Geçmiş dönemlerde her birimiz dizin sitelerine bağlantımızı eklemek için çok büyük mücadeleler verirdik. Bunların kalitesi hiç birimizin umrunda değildi. Ama artık bu tür sitelerde de kalite çok önemli. Düşük kaliteye sahip dizin sitelerinden uzak durmalısınız. Bir sitenin kalitesini ücretli veya ücretsiz olarak hizmet verip vermediğine bakarak değerlendirmeyiniz.


Alakasız Backlink

Sizin sektörünüzle alakası olmayan yerlerden bağlantı almanız büyük risk içermektedir. Web siteniz için alakalı kaynaklardan bağlantı almaya özen gösteriniz.


Benzer içerik ile Bağlantı Almak

Bir makaleyi onlarca sitede yayınlayarak bağlantı almak sitenize ciddi oranda zarar verebilir. Bu zararın kalıcı olma ihtimali çok yüksek.
Yukarıda paylaştığımız yönergeleri dikkate alarak web sitenizin dış kaynak konusunda zarar görmemesini sağlayabilirsiniz. Arama motorlarında yükselmek için dikkat etmeniz gereken ilk konu iç optimizasyon. İç optimize olmadan yükselmeyi hedeflemeyin. Geçmiş dönemde bunlar önemli değildi ama artık çok önemli. Google sürekli kendini geliştiriyor ve yeniliyor. Kaliteleşme yolunda ilerlerken kullanıcılarının da bu yolda ilerlemesini istiyor.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Muhteşem Backlink Önerileri



Muhtemelen kendinize bir çok kez “web sitemin arama motoru sonuçlarında iyi konumlara gelmesi için nasıl backlink almalıyım?” sorusunu sormuşsunuzdur? Google algoritma güncellemelerini ve yeniliklerini uyguladıkça bu soruyu daha da çok sorar olduk. Acaba doğru bağlantılar mı ediniyorum? Bir siteye bağlantı eklerken tedirgin olmaya başladık. Sayısız uzman çoğu zaman insanları şaşırtmak için farklı ipuçları ve tavsiyeler verirler. Ama ben bu yazımda sizlere şu kaynaklardan bağlantı alın, şuraya sitenizi ekleyin demeyeceğim. Bu yazımda ki amacım sizlere 2015 yılında kaçınmanız gereken kaynaklar hakkında bilgiler aktarmaktır.




Backlink her türlü arama motoru optimizasyonu için iyi olarak kabul edildi ve edilmeye de devam ediyor. Yıllarca bir çok kişi bunların içerisinde bizlerde varız, özensizce bağlantılar aldık ve ekledik. Hatta bu bağlantıları eklemek için çeşitli programlarda kullandık. Ama artık bu tür süreçler geride kaldı.




backlink-onerileri.jpg





Eğer bugünün kurallarına göre SEO yapmak istiyorsanız yüksek kalitede ve doğal backlinkkaynaklarına sahip olmalısınız. Peki bu kaynaklara nasıl sahip olabilirsiniz? Doğru stratejiler kullanarak yapacağınız planlamalar web sitelerinizi başarıya götürecektir. İşte backlink alırken izlemeniz gereken bir kaç ipucu;


Kimseye Güvenmeyin;


Bilinmeyen kaynaklardan okuduğunuz ipuçları ve önerilere kesinlikle güvenmeyin. Kendini uzman sanan bazı kişiler sırf rekabetçi anahtar kelimelerde mücadele etmek için içerik hazırlıyorlar. Bu hemen hemen her sektörde var. Birisi arama motorlarıyla alakalı başarıya ulaştıracak yol bulduysa bunu paylaşmaktan çekinir. Herkes için geçerli olmasa da çoğu kişi doğru bilgiyi paylaşmaz.


Backlink Ağınızı Sabırla Oluşturun;


Yeni oluşturmuş olduğunuz web sayfanıza hızlı bir biçimde doğal bağlantı alma şansınız yoktur. Ama bu bağlantı alma sürecini bir şekilde başlatmalısınız ve bunun için en iyi yöntem web siteniz ile alakalı sitelerde konuk yazarlık yapmak olabilir.
Diğer web sitelerinde yazarlık yaparken bunu bağlantı almak amacıyla yapmayın. Bu yöntem son zamanlarda oldukça istismar edilmiştir. Ama şunu unutmayın doğru strateji uygularsanız kimse sizin önünüzde duramaz.
Bu konu hakkında sizlere bazı ipuçları aktarmak istiyorum;

  • Yazarlık yaptığınız her sitede birden fazla içeriğiniz olsun. Aksi taktirde burada backlink alma odaklı yazı yazdığınız anlaşılacaktır.
  • Yazmış olduğunuz yazılar için oluşturduğunuz hakkında alanından mutlaka sosyal hesaplarınıza da bağlantı çıkışı yapınız.
  • Sadece sizin sektörünüzle alakalı sitelerde konuk yazarlığı yapınız.
  • Link almak için içerik hazırlamayın. Ziyaretçilere faydası olacak içerikler hazırlarsanız, takip ve ziyaret edilirsiniz.
Yukarıda paylaştığım maddeleri dikkate almanızı öneririm. Bu öneriler tamamen tecrübe edilip sizlerle paylaşılmıştır. Eğer başarılı içerikler hazırlarsanız, ziyaretçi alma sayınız o derece de artar. Bu tarz bağlantılardan ziyaret almanız google arama motorunun en çok önem verdiği kriterler arasında yer aldığından dolayı başarı da kaçınılmaz olmaktadır.


Bağlantı Aldığınız Sitelerde Aynı Yazıları Kullanmayın;


Bağlantı aldığınız sitelerde aynı açıklamaları, içerikleri kullanmanız SEO tarafından yapılan en büyük hatalar arasında yer alır. SEO açısından doğal görünmeyen hiç bir bağlantı fayda sağlamaz, sağlamayacaktır da. Bu tür bağlantılar alıyorsanız cezaya hazırlıklı olun. Eğer konuk yazarlık yapıyorsanız her sitede biyografinizde yer alan açıklamayı değiştirin. Aynı içeriğe sahip biyografiden alınan bağlantılar doğal görünmez.


İyi Bağlantılar İnşa Edin;


Web siteleriniz için iyi bir bağlantı inşa etmenin yolu iyi içerik ve sosyal medyadan geçmektedir. Rakiplerinizin neler yaptığını, nerelerden bağlantılar aldığını analiz etmeniz ve bu analize istinaden kendi stratejinizi geliştirerek backlink ağınızı oluşturmanız başarıya ulaşmanızı hızlandıracaktır.
Kaliteli backlink inşa etmek için en yaygın yöntemler aşağıda paylaşılmıştır;

  • İlgili sitelerden konuk yazarlığı yaparak bağlantı almak.
  • İnfografik hazırlayarak bağlantılar almak.
  • Niş forumlarda paylaşım yaparak, sorulara cevap vererek ve kişilere yardım ederek bağlantı elde etmek.
  • E-Posta pazarlaması yaparak bağlantı kazanmak.
Yukarıda maddeler halinde paylaştığım yöntemlerle doğal, kaliteli kaynaklar oluşturabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst