• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ramazan Bayramı Öncesi Yapılan Hazırlıklar Nelerdir

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Ramazan bayramı öncesinde yapılan hazırlıklar güzel bir bayram geçirmek için müthiş bir koşturmaca başlar.Bayram hazırlıkları neredeyse Ramazan ayının ortasında başlar sonuna doğru bu hazırlıklar hızlandırılır.Temizlikler yapılır evlerde camlar kapılar silinir temizlenmedik yer bırakılmaz bayanlar bayram günlerine ayrı bir şekilde hazırlanır nedense dip bucak evin her yerinin temizlenmesi gerekmektedir.

Temizlik yapıldıktan sonra Ramazan Bayramı için alışverişe çıkılır.Öncelik çocuklarındır Bayram alışverişlerinde özellikle Ramazan Bayramın'da tüm çocuklara bayramlık almak adettendir çocukların en mutlu oldukları anlardan biridir bayrma alışverişlerinde istediklerinin alınması onlara dünyaları verseniz Bayram için alacağınız bir pantolondan yada bir ayakkabıdan daha değerli olamaz inanın.

Alışveriş sonrasında evde hazırlıklar devam eder.Ramazan Bayramına özel yapılan yemekler hazırlanan tatlılar sarmalar yöresel yemekler son bir iki gün yemek hazırlıkları yapılarak geçer.

Hzırlanan baklavalar ve değişik tatlılar büyük tepsilerde yapıldığı için evlerde bulunan fırınlarda pişirelemez evin erkeğiyle birlikte doğru mahallenin fırınına gönderilir orada nar gibi kızaran tatlılar eve getirilir üzerleri örtülerek saklanır.Ve Ramazan ayının son günü yani arefe günü neredeyse bütün hazırlıklar bitmiştir sıra kabir ziyaretlerine gelmiştir.Sabah erkenden mezarlık ziyaretleri yapılır ölmüşlerin ruhlarına Kur'anı kerim okunur.Arefe gününde Bayram hazırlıklarının sonuna gelinmiştir hazırlanan yemekler pişirilir.İkram edilecek herşey hazırlanır böylece bir bayram hazırlılığının sonuna gelmiş olunur.
 
Üst