Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Düğün çorbası
Et sote
Şehriye pilavı
Kolay tiramisu



yZmXWF.jpg

Düğün çorbası

m160112_a8df6.jpg

500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

QZgVE4.jpg

Et sote

m160112_a8df6.jpg

600 gram sotelik dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

m160112_fceb4.jpg

Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

oURcj6.jpg

Şehriye pilavı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy rendelenmiş domates
1 diş rendelenmiş sarımsak
20 adet cherry domates (arzuya göre kırmızı ve sarı renkli
200 gram haşlanmış tavuk göğsü
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
4 yaprak taze fesleğen

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını derin bir tencerede, kısık ateşte eritin. Rendelenmiş domates ve sarımsağı katıp kavurun.Renkli kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün. Haşlanmış tavuk göğsünün varsa deri ve kemikli kısımlarını aldıktan sonra küçük parçalar halinde ditin.Kavrulan domates sosa sıcak tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Haşlanmış tavuk göğsü parçalarını katın. Su kaynamaya başladığında arpa şehriyeyi ilave edip pişmeye bırakın.Şehriyeler suyunu çekip göz göz olmaya yaklaştığında doğranmış domatesleri katıp sadece bir kez karıştırın.Pişirme işlemini kısık ateşte kısa bir süre daha devam ettirdikten sonra kapağını kapatıp pilavı dinlendirin.İnce ince kıyılmış taze fesleğen ilavesiyle ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

ZZ9paO.jpg

Kolay tiramisu

m160112_a8df6.jpg

1 paket hazır kek (iki katlı pasta tabanı)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao

m160112_fceb4.jpg

Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi buradan takip edebilirsiniz ...
 

Püf

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    8 Nis 2019
  • Mesajlar
    627
  • MFC Puanı
    58
  • MFC Seviyesi

Oy oy oy bugünde menü çookk iyii :)
 

Stskeep

☆ н e l p e r ☆
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    19 Eki 2012
  • Mesajlar
    195
  • MFC Puanı
    24
  • MFC Seviyesi

Bide bunları yapan olsaydı süperdi
 

Gece

...
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    26 Ara 2018
  • Mesajlar
    4,671
  • MFC Puanı
    805
  • MFC Seviyesi

Menü güzelmiş :D Püf yapda beni çağır kızz :p
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi burada ...
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Özel Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    15,569
  • MFC Puanı
    29,428
  • MFC Seviyesi

Abi valla bu sayfanı özledim :D bugun bütün artan yemekleri yedircem :D okuyup canım ister şimdi dayanamam kalkarnyaparım:D
 
Üst Alt