• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ramazan Sofrası 25.Gün İftar Menüsü

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Menü İçeriği :

Köfteli çorba
Et sote
Tereyağlı Pilav
Cacık



uzUd7k.jpg

Köfteli çorba

m160112_a8df6.jpg

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için
300 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
QZgVE4.jpg

Et sote

m160112_a8df6.jpg

600 gram sotelik dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

m160112_fceb4.jpg

Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
F9pqOJ.jpg

Tereyağlı Pilav

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın. Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun. Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın. Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun. Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin. Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. emlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz. Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
HsCLJN.jpg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.
NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst