• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ramazan Sofrası 26. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Sütlü domates çorbası
Tavuk sote
Çoban salatası
İrmik tatlısı


yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Au6djj.jpg

Sütlü Domates Çorbası

m160112_a8df6.jpg

4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
5 su bardağı su

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri ortadan ikiye kesin ve kabuklarına dikkat ederek rendeleyin.
Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.
Unu, tereyağı ve zeytinyağıyla 2-3 dakika kavurun.
Domates rendesini ve salçasını, çırpma teliyle kavrulan unu karıştırırken ilave edin.
Topaklanma olmamasına dikkat ederek karıştırın ve suyu yavaş yavaş ilave edin.
Baharatları da ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
Servis etmeden önce sütü ilave edin ve karıştırın. İşte bu kadar.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kay5zw.jpg

Tavuk Sote

m160112_a8df6.jpg

600 gram fileto tavuk göğsü
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy kırmızı biber
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için
1/4 demet maydanoz

m160112_fceb4.jpg

Fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin. Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri jülyen şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Doğranmış fileto tavuk göğüslerini ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberle pişirme işleminin hemen öncesinde tatlandırın. Geniş ve yanmaz/yapışmaz tabanlı döküm bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Kızgın tavaya öncelikle tavukları alıp aralarda sallayarak yüksek ateşte soteleyin. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle soteleme işlemini sürdürün. Doğranmış renkli biberler ve domatesleri hemen sonrasında katıp tavayı sallayarak yüksek ateşte soteleme işlemine devam edin. Yüksek ateşte, kısa sürede pişen soteyi servis tabaklarına paylaştırın. Tek tek ayıklayıp incecik kıydığınız maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
zmgnLp.jpg

Çoban salatası

m160112_a8df6.jpg

4 adet orta boy domates
3 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy salatalık
1 adet büyük boy kuru soğan
1/4 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Çoban salatayı hazırlamak için; sap kısımlarını aldığınız sulu ve orta boy domatesleri ince ince doğrayın.Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.Ortadan ikiye kestiğiniz ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin.Kuru soğanı küçük parçalar halinde ya da arzuya göre ince piyazlık doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.Kuru soğan dışında kalan doğranmış tüm malzemeyi salata kabında karıştırın. Servis tabağına aldığınız salata üzerine doğranmış kuru soğanları yerleştirin.Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.Sosuyla harmanladığınız salatayı, sulanmaması için bekletmeden servis edin. Her türlü ana yemek yanında sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
dqnQ1Q.jpg

İrmik tatlısı

m160112_a8df6.jpg

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Servisi için
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Sütü, irmiği, toz şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı tencereye aktarın.Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Tatlının kalıbından kolay çıkartılması ve dilimlenebilmesi için; ıslatıp, suyunu süzdürdüğünüz bir kaba irmikli harcını aktarın.Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.Kalıbından ters çevirerek çıkarttığınız tatlının üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi ve ceviz içi ekledikten sonra dilimleyerek servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Teşekkürler ellerinize sağlık.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi burada
 
Üst