Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan Sofrası 27.Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Köfteli çorba
İnegöl köfte
Gavurdağı salatası
Revani




Köfteli çorba


3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için
300 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi


İnegöl köfte


800 gram dana döş kıyma
200 gram orta yağlı kuzu kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
10 gram karbonat
10 gram tuz


Dana döş eti ve orta yağlı kuzu etinden hazırlanan karışım kıymayı karıştırma kabına alın.Kuru soğanları rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün.Kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, karbonat ve tuz ilavesiyle 10-15 dakika kadar yoğurun.Hazırladığınız köfte harcını kapağı kapalı bir kapta, bir gece buzdolabında bekletin.Pişirme işlemi öncesinde dolaptan çıkartın. 10 dakika kadar beklettiğiniz köfte harcını son bir kez yoğurup yağlı kağıt üzerine uzun ince bir dikdörtgen şeklinde açın.Keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler (parmak) şeklinde kesin.Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın. İç kısımları da pişen köfteleri sıcak olarak arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi


Gavurdağı salatası


4 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
4 adet orta boy yeşil sivri biber
2 adet orta boy salatalık
100 gram ceviz içi
1/2 demet maydanoz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1/4 çay kaşığı tuz


Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız salatalıkları tercihen kabuklarını soymadan tavla zarı büyüklüğünde kesin.Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.Salatanın olmazsa olmazı tüm malzemenin olabildiğince küçük doğranmış olması. Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın.Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi


Revani


3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için
1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi


Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.

 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi

Teşekkürler Herkül, ellerine saülık, yine lezzetli bir Ramazan Sofrası olmuş.
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi

Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,964
  • MFC Puanı
    59,646
  • MFC Seviyesi

Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi burada
 
Üst Alt