• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ramen, Ramen nasıl yapılır, Ramen tarifi nedir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Ramen, Ramen nasıl yapılır, Ramen tarifi nedir?


ramen-tarifi.jpg


Ramen Tarifi İçin Malzemeler​

  • 400 gram tavuk​
  • 1 paketramen(noodle da kullanabilirsiniz)​
  • 2 yemek kaşığı soya sosu​
  • 1 tatlı kaşığırendelenmiş taze zencefil​
  • 2 adet yumurta​
  • 4-5 dal taze soğan​
  • 2 diş sarımsak​
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu​
  • 1 yemek kaşığı susam yağı​
  • 1 çay kaşığı tuz​

  • Üzeri için:​

  • 4-5 daltaze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)​
  • 100 gramsoya filizi​


Ramen Tarifinin Püf Noktası​

Ramen bulamazsanız, taze makarna, noodle ya da spagetti kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz.


Ramen Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Bir tencerenin içerisine tavukları alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.​
  2. Sarımsak, zencefil, yeşil soğan ve tuzu da ilave ederek tavuklar yumuşayana kadar 30 dakika kadar kaynatın.​
  3. Ardından suyun içerisinden haşlanan tavukları alın. Didikleyin ya da dilediğiniz şekilde ve büyüklükte kesin. Suyu süzgeçten geçirin ve başka bir tencerenin içerisine alın.​
  4. Suyun içine soya sosu ve susam yağını aktarın. 15 dakika kadar bu suyu kaynatın.​
  5. Ayrı bir tencerenin içerisine 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaymaya başlayınca içerisine ramen'leri ilave edin ve kabartma tozunu da ekleyin. Ramen yumuşayana kadar pişirin.​
  6. Rameni süzgeçten geçirin ve bir kasenin içerisine alın. Soya sosuyla beraber kaynayan sudan birkaç kepçe üzerine alın. Üzerine haşlanmış yumurta, taze soğan ve haşlanmış tavuk koyun. Son olarak soya filizi de ilave ederek servis edin.​


ALINTIDIR.​
 
Üst