• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Renault'NUN pick-up'ı Alaskan gün yüzüne çıktı

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Dünya pick-up pazarı 2014 yıllık 5 milyon adet olarak gerçekleşti. Daha önce marka olarak her alanda model üretmek istediklerini açıklayan Renault-Nissan Grubu, bu kapsamda 2016'da piyasaya çıkacak pick-up modeli Alaskan'ı tanıttı.

Renault Grubu, küresel hafif ticari araç pazarının üçte birinden fazlasına denk gelen pick-up pazarına girmeye karar verdi. Haziran 2015'te Buenos Aires'te Güney Amerika pazarı için Renault Duster Oroch'u tanıtan şirket, geçtiğimiz hafta ortasında da ‘Alaskan' pick-up konseptini tanıttı. Fiyatı açıklanmayan yeni modelin 2016 ortasında satışa çıkması planlanıyor. Model, İspanya, Arjantin ve Meksika'daki fabrikalarda üretilecek. 2014 yılında 14 milyon civarında hafif ticari araç, 5 milyondan fazla pick-up model araç satılmıştı. Fransız üretici küresel hafif ticari araç pazarında üç farklı sınıfta büyüme planlıyor. Şirketin Başkan Yardımcısı ve Hafif Ticari Araçlar Departmanı Küresel Direktörü Ashwani Gupta, 2014 ve 2019 arasında küresel pazarın yüzde 3'ü olan yarım tonluk pick-up'lar pazarında yüzde 35, pazarın yüzde 17'sini oluşturan bir tonluk pick-up'lar pazarında yüzde 19'luk büyüme planladıklarını söyledi. Renault'nun pick-up pazar atağı dört kademeli bir stratejiden oluşuyor. Duster Oroch Concept, Ekim 2014'te Sao Paulo, Brezilya'da görücüye çıktı. Haziran 2015'te Buenos Aires, Arjantin'de tanıtıldı. Alaskan konsept, Paris'te önceki hafta tanıtıldı ve bir tonluk pick-up dünya çapında 2016'nın ilk yarısında sunulacak.

Şirket, 2013 ortasında Kangoo'yu, geçen yıl Trafic ve Master'ı yenilemişti. Sadece Trafic'ten 2015 Haziran sonuna kadar 40 bin satış rakamına ulaşılmıştı. Bu rakam, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 12,5'luk artış anlamına geliyor. Şirket yenilediği modelle Fransa'da 2015 Argus Trophy, What Van? ödülü ve İngiltere'de ‘geniş görüşlü' ayna için inovasyon ödülü, Finlandiya'da Yılın Van'ı, Almanya'da ve Hırvatistan'da En İyi Hafif Ticari Araç ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödülün sahibi olmuştu. Ayrıca şirket elektrikli hafif ticari araç gamını sunan ilk üretici olmuştu. Elektrikli Kangoo Z.E. 45 ülkede pazarlanıyor.

HAFİF TİCARİDE AVRUPA LİDERİ

Hafif ticari pazarında 1998'den beri Avrupa pazarının lideri konumunu koruyan Renault, 2010'dan beri Kuzey Amerika'da ilk sırada. Güney Amerika'da ise 2008'den beri ilk 3'teki yerini koruyor. 112 ülkede araç satışı gerçekleştiren Renault'nun Avrupa dışındaki başlıca pazarları Brezilya, Arjantin, Türkiye ve Cezayir. Avrupa'da Fransa'da, Latin Amerika'da Brezilya ve Arjantin ve Afrika'da Fas'ta üretim yapan şirketin 3 kıtada fabrikaları bulunuyor. Kangoo ve Master modelleri birçok ülkede en çok satılan hafif ticari araç. Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Cezayir'de Kangoo sınıfının en çok satan aracı. Master da Brezilya, Cezayir ve Fas'ta aynı konumda.


otomobil.jpg
 
Üst