• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Roma’da Sadece Bölge Halkının Bildiği 5 Restoran!!!

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Roma’nın tarihi kent merkezini çevreleyen 12 millik tuğla duvar, şehirdeki en büyük antik kalıntı. 3.yy’da barbarları dışarıda tutmak amacıyla inşa edilen duvar, günümüzde ziyaretçilerle şehrin en iyi restoranlarından bazıları arasında bir engel oluşturuyor. 10 yıldan fazla süredir Roma’da yaşadım ve mükemmel yemeklerin büyük kısmıyla bunlar gibi mekânlarda karşılaştım.

Roma'nın tarihi kent merkezini çevreleyen duvarların ötesinde harika yemekler sizi bekliyor!

0-rome-restaurants.jpg


TramTram

1-tram.jpg


San Lorenzo tramvay yolunun yanında yer alan ve kalabalık dar bardan oluşan bu mekanda, Roma’nın klasik yemekleri ile Güney İtalya’daki Puglia Bölgesi'ne ait deniz mahsulleri bulunuyor. Coratella (sakatat ve enginarlı yahni) ve “Fave e cicoria” (Sote karahindiba yapraklı bakla püresi) gibi yemeklerin lezzeti ev yemeklerine benziyor. Bu da bir aile işletmesi olan ve La Sapienza Üniversitesi yakınında bulunan mekânı daha cazip kılıyor.

Via dei Reti 46

011.39.06.49.0416

Tavernaccia da Bruno

hghgh.JPG


Tavernaccia da Bruno, Trastevere’nin güney kısmında izole bir yerde bulunuyor. 1968 yılında Umbrialı bir aşçı olan Bruno Persiani tarafından açılan mekân şu anda iki kızı tarafından işletiliyor. Restoranın personelleri, ziyaretçilere karşı inanılmaz derecede nazik davranıyorlar. Bu, Roma’da karşılaşılması zor bir durum. Yemekler ve pizza mutfaktaki odun fırınında pişiyor. Yavaş pişirilen dana göğüs eti ve yeni doğmuş domuz eti, en iyi iki yemeği olmakla birlikte domuz etli makarnaları veya cacio e pepe’si de çok ünlü ve lezzetli.

Via Giovanni da Castel Bolognese 63

011.39.06.581.2792

Mazzo

mazzo.JPG


Francesca Barreca ve Marco Baccanelli’nin on yıl kadar önce kurduğu mutfakta, deneysel yemekler yapılıyor. Mazzo'nun mutfağında Güney/Orta İtalya lezzetleri pişiyor. Mazzo şimdilerde, yerel yiyecek yazarlarının ve şeflerinin favorisi haline geldi. Buraya gitmek biraz zaman alıyor ama gelenekle yenilikçiliğin oluşturduğu denge nedeniyle Roma’nın doğu kısmına yapılan bu yolculuğa kesinlikle değer.

Via dele Rose 54

011.39.06.6496.2847

Sforno

4-sforno.jpg


Hollywood film stüdyosunun Roma’daki karşılığı olan Cinecittà’dan fazla uzak olmayan Sforno’da, çok sayıda yerel yiyeceklerle birlikte, ince kenarlı ve ince hamurlu Roma stili pizzalar ile Napoli’nin ünlü ince kenarlı paylarını bulabilirsiniz. Pizzaiolo Stefano Callegari’de margarita gibi alışılmış lezzetlerin yanı sıra popüler hale gelen Stilton kaplı “Greenwich” gibi yaratıcı çeşitler sizi bekliyor. Ben pizzalara geçmeden önce, her zaman fritti—potato kroketler, mezgit fileto ve pirinç topları ile başlıyorum ve yemeğimi İtalyan yapımı biralar listesinden yaptığım bir seçimle tamamlıyorum.

Via Statilio Ottato, 110/116

011.39.06.7154.6118

Taki

rfsfd.JPG


Prati’de Piazza Cavour’un hemen yakınında bulunan bir Japon restoranı olan Taki, çok sayıda yemek salonundan ve yürüyen şeritli sushi bardan oluşan geniş bir kompleks. Japon mutfağını henüz tam kucaklamamış bir şehir olan Roma’da, sosyetik yerel ziyaretçilerin çoğu geleneksel sushi menüsüne yöneliyor. Şef Kuniharu Okada’nın üzerinde uzun uzun düşünerek oluşturduğu mevsimlik menülerde hafif pişmiş sebzeler, lezzetli balıklar ve pirinç ile marine edilmiş etler yer alıyor. Şefin hazırlanması için günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Via Marianna Dionigi 56/60

011.39.06.320.1750

Kaynak
 
Üst