• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Rüyalar Hakkında 19 Bilimsel Gerçek

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Rüya görmek hayatımızın en gizemli ve ilginç anlarından birisidir

Eski Romalılar zamanında yani Hz Isanın ölümünden 100 yıl sonrası, tam hesaplarsak 2000 yıl öncesine denk gelir, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların gördüğü rüyalar analizi ve yorumu yapılmak üzere devlet senatosunda görüşülürdü. Bu rüyalar tanrının insanoğluna verdiği mesajlar olarak kabul edilirdi ve hatta ordu komutanları katıldıkları savaşlara ve kampanyalara bu rüya yorumcularını da yanlarında götürürlerdi.

Buna ilaveten söylemek gerekirse bir çok meşhur ressam rüyalarında aldıkları ilhamla dünya çapında tanınan tablolarını yaratmışlardır.

Ama biz rüya hakkında ne kadar bilimsel bilgiye sahibiz ?

İşte size rüyalar hakkında 19 bilimsel gerçek.

1. Rüyaları hatırlamak çok zordur.
Uyandıktan 5 dakika sonra rüyalarınızın yüzde ellisini, 10 dakika sonra ise yüzde doksanını unutursunuz.

2. Rüya görürken aslında beyin felci geçiririz.
Rüya görürken insan beyni geçici olarak bir beyin felci geçirir çünkü gördüğü korkunç olaylar karşısında insan beyni bir reaksiyon gösteremediği için kısa bir sürede olsa bütün beyin işlevlerini devre dışı bırakır ve felç durumuna girer.

3. Çocuklar büyüklere nazaran daha çok kabus görürler.
Yapılan bütün bilimsel arastırmalar kanıtlamıstırki çocuklar büyüklerden daha çok kabus gorurler.

4. Korlerde rüya gorürler.
Dogustan korler haric, görme ozürlülerde rüyalarında cesitli imajlar gorürler. Dogustan görme ozürlüler bu resimleri gormezler ama ses, dokunma, koku alma ozelliklerine bağlı olarak rüyalar gorürler. Rüyalarında duygusal alanda daha hassastırlar.

5. Rüyayı herkes gorür, eğer rüya gormediginizi sanıyorsanız, bu rüyalarınızı unuttugunuz anlamına gelir.

6. Rüyamızda sadece tanıdık yüzler gorürüz.
Rüyamızda gerçek insanların yüzünü gorürüz ama onların yüzlerini o anda hatırlayamayız, zaten günlük yasantımızdada binlerce insanla yüz yüze gelmekte ve beynimiz bu kadar çok insanın kimligini bir veri bankası olarak kullanır.

7. Bazı insanlar sadece siyah beyaz rüya gorürler.
Günümüz insanlarının yüzde 12 si rüyalarını siyah beyaz gorürler, geri kalanları ise rüyalarını renkli gorürler. 1915 yılıyla 1950 yılları arasında yapılan arastırmalar göstermistirki rüyaların cogunlugu siyah beyaz gorülmüstür. Ama bu sonuclar 1960 yıllarda değişmeye baslamıstır. Günümüz insanlarının 25 yas altı olanlarında sadece yüzde 4. 4 oranında siyah beyaz rüya gorüldügü saptanmıstır. Bu değişimin sebebini ise film ve tvlerde siyah beyaz olan yayının son yıllardaki renkli yayıma gecmesine bağlanmaktadır. Bazı rüyalar herkes tarafından ortaklasa gorülür, bunlar sınava gec kalmak, imtihanda basarısız olmak, bir ucurumdan veya kuyuya düşmek gibi.

8. Rüyalar semboliktir.
Rüyada gördüğünüz nesne çoğu zaman başka manalar anlatır yani o nesne size başka bir mesajı vermektedir. Rüyalar bizimle sembolik dillerde irtibat kurarlar, rüyanız sizinle irtibat kurmak için hangi sembölü kullanırsa kullansın esas vermek istedigi mana bambaskadır. Iste bu yüzden Günümüz Türkiyesinde doğru rüya yorumu yapabilmek neredeyse imkansızdır.

9. Rüyada duygusallık.
Rüyamızda gördüğümüz en fazla düygu cesidi kaygı ve endişedir. Olumsuzluk ve karamsarlık rüyaları mutluluk rüyalarına gore daha fazladır.

10. Bir gecede 4 ila 7 arasında rüya gorürsünüz.
Ortalama olarak her gece yaklasık iki saat rüya gorürüz.

11. Hayvanlarda rüya gorür.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, hayvanlarında beyinlerinde rüya görme esnasında insanlarınki gibi beyin titresimleri-dalgaları olustugu saptanmıstır. Uyurken köpeğin ayaklarına bakın, ayakları kımıldar sanki uykuda birini takip ettigini, kovaladıgını sanarsınız, ayakları haraket eder.

12. Derin Uyku hali.
Yetiskin insanlar uykusunun yüzde 25 ni derin uykuda gecirirler, bu da gecede yaklasık bir bucuk yada 2 saat eder.
Derin uykuda beyin bütün fonksiyonlarını durdurur ve adeta beyin felci olusur ve bu sayede insan beyni gördüğü olaylar karşısında vücudunu hareket ettirmeden hareketsiz halde rüya aşamasına gecer. Eger beyin felci gerceklesmezse insan rüyasında gördüğü her olay karşısında aniden uykudan uyanır ve beynin rüya görme mekanizması ortadan kalkar.

13. Rüyaların gerçek hayatla bütünlesmesi.
Insan beyni gün boyu algıladıgı şeyleri uykuda rüyasında görmeye baslar, günlük yaşamını bir rüya olarak algılamaya baslar, rüyaları günlük yaşamının bir parçası haline gelmeye baslar, Ayrıca rüyamızda gördüğümüz şeyler aslında bize başka şeyleri anlatmaya çalışır. Kardesiniz rüyanızda gitar calarken, kendinizi bir müzik konserinde hissedebilirsiniz.

14. Bay ve bayanlar değişik rüya gorürler.
Erkeler rüyalarında daha çok erkek gorürler, erkekler rüyalarında yüzde 70 erkek gorürler, buna karsılık kadınlar rüyalarında aynı oranda erkek ve bayan gorürler. Ayrıca erkeklerin rüyaları kadınlara gore daha kavgacı ve siddet ihtiva eder.

15. Gelecegi temsil eden rüyalar.
Insanlar arasında yapılan bir arastırmada, toplumun yüzde 20 ila yüzde 40 nin gelecekle ilgili bir rüya gördüğünü göstermistir, toplumun yüzde 70 i ise geçmişte yaptığı şeyleri rüyalarında gormüslerdir. Gelecekle ilgili görülen rüyaların dogruluguna inananların sayısı oldukça fazladır, yani ben bu rüyayı gordüm, bu benim için gelecekte kesin olarak cıkacaktır diyenler. Bu rakam yüzde 65 ile yüzde 98 arasıdır.

16. Eger horluyorsanız rüya goremezsiniz.
Bu gerçek internette devamlı soz konusu edilir fakat bilimsel bir kanıtı henüz yok.

17. Rüyanızda orgazm olabilirsiniz.
Rüyanızda seksten aldıgınız zevki gerçek hayatınızda alamazsınız ve hiç yatagınızı ıslatmadan. Gercek yaşamdaki seks kadar gercekci ve belkide çok daha uzun süren gerçek bir ilişki yaşamanız mümkün.

18. Düzensiz uykusu olanlar düzensiz hayat yasarlar.
Insanların saglıklı bir yaşama sahip olabilmesi için düzenli bir uykuya ve ozellikle derin uykuya dalmaları gereklidir. Yapılan bir arastırmada gece derin uyku esnasında uykudan uyandırılan üniversite ogrencileri gündüz derslerinde dikkatleri cabuk dagılmakta ve gün boyu huzursuz davranıslar sergilemislerdir.

19. Yapılması yasaklanmıs şeyleri daha çok gorürüz.
Bir doktorun hastasına yasakladıgı cikolata onun her zaman rüyasına girer. Aynı şekilde saglık yonünden bir rahatsızlıgı olan kişiler veya psikolojik acıdan rahatsızlıgı olan kimseler belirli rüyaları daha sık gorürler.

 
Üst