• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Rusya uydusu okyanusa düştü!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Rusya 'nın "Zenit-3SL" roketiyle uzaya fırlattığı "Intelsat-27" uydusu fırlatmadan kısa bir süre sonra Pasifik Okyanusuna düştü.
Pasifik Okyanusundaki "Odissey" yüzer platformdan fırlatılan uydunun, Zenit roketinin ikinci motor kademesinde meydana gelen bir arıza nedeniyle düştüğü bildirildi.
Rokette fırlatmadan 50 saniye sonra arıza meydana geldiği ve uydunun fırlatma platformunun yakınlarında bir yere düştüğü, ancak platformun zarar görmediği belirtildi.
Uydunun fırlatılmasının 31 Ocak'a planlandığı, ancak Amerikan tarafının isteği üzerine 1 Şubat'a ertelendiği kaydedildi.
Ukrayna tarafından üretilen "Zenit-3SL" roketleri "Sea Launch" projesi kapsamında uyduların uzaya fırlatılmasında kullanılıyor.
Intelsat şirketinin Amerika ve Avrupa'daki tüketicilerine sunduğu hizmetleri genişletmek için uzaya fırlattığı "Intelsat-27" iletişim uydusunun ise "Sea Launch" projesindeki en ağır uydusu olduğu kaydedildi.
 
Üst