- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
- Konular
- 4,182
- Mesajlar
- 11,469
- MFC Puanı
- 34,700
Sakallı Sandviç, Sakallı Sandviç tarifi nedir, Sakallı Sandviç nasıl yapılır?
Sakallı Sandviç Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya (instant maya)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4, 5 – 5 su bardağı un
İÇ DOLGUSU İÇİN:
6 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağından biraz fazla rendelenmiş beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
UÇ KISIMLARI İÇİN:
1/2 (yarım) demetten biraz az ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Sakallı Sandviç Yapımı Tarifi Yapılışı
Sütü cezve yardımıyla ısıtıp ılık hale getirelim (serçe parmağımızın dayanacağı ısıda). Bir kaseye kuru maya ve şekeri alıp, üzerine ılık sütümüzü boşaltalım. Hiç pürüz kalmayıncaya kadar karıştıralım ve 5 – 6 dakika kadar bekletip mayanın canlanmasını sağlayalım.
Biz bu arada ayrı bir kaba 4 su bardağı unumuzu koyup ortasını havuz gibi açalım (önce 4 bardak un ekliyoruz ki hamurumuz sert olmasın, çünkü hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından bile yumuşak olacak. Diğer malzemeleride ekledikten sonra cıvık olursa kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım). Üzerine sırasıyla yoğurdu, sıvı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu, mayalı karışımı ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım. Yukarıda da yazdığım gibi un yetersiz gelirse azar azar ekleyerek kıvamı yakalayabilirsiniz. Hamuru mayalandıracağımız kabın içerisine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim ki hamur kaba yapışmasın. Ağzını streç veya temiz bir bez yardımıyla örtüp 1 saat kadar mayalananmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca tekrar yoğurarak havasını alalım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip üzerini tekrar temiz bir bezle kapatıp bur adada bir 10 -15 dakika kadar mayalandırmaya devam edelim.
Tepside maya işlemi de tamamlanınca, bir kasede yumurta sarısı, su ve toz şekeri karıştırıp fırça yardımıyla topların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında 15 -20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen sakallı sandviçlerimizi soğumaya bırakalım. Bizde bu arada iç dolgusunu hazırlamak için krem peynir ve beyaz peyniri karıştıralım.
Soğuyan sakallılarımızı enlemesine birbirinden ayırmayacak şekilde ortadan ikiye kesip, arasına iç dolgu malzemesini dışarı taşacak şekilde sürelim.
Son olarak da incecik kıydığımız maydanozların üzerine kaşar peyniri rendesini döküp harmanlayalım ve sakallıların uçlarını bu karışım ile kaplayalım.
Sakallı Sandviç Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya (instant maya)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4, 5 – 5 su bardağı un
İÇ DOLGUSU İÇİN:
6 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağından biraz fazla rendelenmiş beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
UÇ KISIMLARI İÇİN:
1/2 (yarım) demetten biraz az ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Sakallı Sandviç Yapımı Tarifi Yapılışı
Sütü cezve yardımıyla ısıtıp ılık hale getirelim (serçe parmağımızın dayanacağı ısıda). Bir kaseye kuru maya ve şekeri alıp, üzerine ılık sütümüzü boşaltalım. Hiç pürüz kalmayıncaya kadar karıştıralım ve 5 – 6 dakika kadar bekletip mayanın canlanmasını sağlayalım.
Biz bu arada ayrı bir kaba 4 su bardağı unumuzu koyup ortasını havuz gibi açalım (önce 4 bardak un ekliyoruz ki hamurumuz sert olmasın, çünkü hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından bile yumuşak olacak. Diğer malzemeleride ekledikten sonra cıvık olursa kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım). Üzerine sırasıyla yoğurdu, sıvı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu, mayalı karışımı ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım. Yukarıda da yazdığım gibi un yetersiz gelirse azar azar ekleyerek kıvamı yakalayabilirsiniz. Hamuru mayalandıracağımız kabın içerisine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim ki hamur kaba yapışmasın. Ağzını streç veya temiz bir bez yardımıyla örtüp 1 saat kadar mayalananmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca tekrar yoğurarak havasını alalım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip üzerini tekrar temiz bir bezle kapatıp bur adada bir 10 -15 dakika kadar mayalandırmaya devam edelim.
Tepside maya işlemi de tamamlanınca, bir kasede yumurta sarısı, su ve toz şekeri karıştırıp fırça yardımıyla topların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında 15 -20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen sakallı sandviçlerimizi soğumaya bırakalım. Bizde bu arada iç dolgusunu hazırlamak için krem peynir ve beyaz peyniri karıştıralım.
Soğuyan sakallılarımızı enlemesine birbirinden ayırmayacak şekilde ortadan ikiye kesip, arasına iç dolgu malzemesini dışarı taşacak şekilde sürelim.
Son olarak da incecik kıydığımız maydanozların üzerine kaşar peyniri rendesini döküp harmanlayalım ve sakallıların uçlarını bu karışım ile kaplayalım.
Alıntıdır.