Salata Çeşitleri
Salatalar hemen her yemeğin yanında olmazsa olmazları arasındadır. Yemeğe göre salata seçimi önemli olmaktadır. Yoğurtlu bir yemeğin yanına, yine yoğurtlu bir salata yerine çoban salata gibi bir tercih yapılabilir. Böylelikle farklı yiyeceklerden de vitamin alınmış olmaktadır. Zengin sebze ve meyvelerin olduğu Salat ReseptlÉâ¢ri hem çok daha sağlıklı hem de sunumu ile sofraları zenginleştirecek niteliktedir.
Çoban Salatası
Yapımı oldukça kolay olmakla birlikte, yaz sebzelerinden yapıldığı için yazın daha lezzetli olmaktadır. Domates, biber, salatalık, kuru soğan, maydanoz gibi sebzeler ufak ufak doğranarak yapılmaktadır. Tabi bol zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzu da unutmamak gerekir. Çeri domatesi de çoban salatasına oldukça lezzet katmaktadır.
Mevsim Salatası
Mevsimin en lezzetli sebzeleri bir araya getirilerek yapılmaktadır. Havuç, mor lahana ve marul ile yapılmaktadır. Havuç ve mor lahana rendelenir, marulda ince ince doğranır. Malzemeler yan yana dizilerek konserve mısır ile süslenir. Zeytinyağı tuz ve limon eklenerek servis yapılır. Oldukça sağlıklı yiyecekler arasında yer almaktadır.
Havuç Ve Turp Salatası
Havuç ve turp vitamini bol yiyecekler arasında bulunmaktadır. Havuç ve turp rendelenerek servis tabağına alınır. Maydanoz ve zeytin ile renklendirerek yine salata sosu ilave edilmektedir. Kolay olması ile bayanların en çok tercih ettiği salatalar arasında yer almaktadır. Salata yaparken en önemli ayrıntılardan biriside vitamini kaçmadan hemen tüketilmesidir.
Salatalar hemen her yemeğin yanında olmazsa olmazları arasındadır. Yemeğe göre salata seçimi önemli olmaktadır. Yoğurtlu bir yemeğin yanına, yine yoğurtlu bir salata yerine çoban salata gibi bir tercih yapılabilir. Böylelikle farklı yiyeceklerden de vitamin alınmış olmaktadır. Zengin sebze ve meyvelerin olduğu Salat ReseptlÉâ¢ri hem çok daha sağlıklı hem de sunumu ile sofraları zenginleştirecek niteliktedir.
Çoban Salatası
Yapımı oldukça kolay olmakla birlikte, yaz sebzelerinden yapıldığı için yazın daha lezzetli olmaktadır. Domates, biber, salatalık, kuru soğan, maydanoz gibi sebzeler ufak ufak doğranarak yapılmaktadır. Tabi bol zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzu da unutmamak gerekir. Çeri domatesi de çoban salatasına oldukça lezzet katmaktadır.
Mevsim Salatası
Mevsimin en lezzetli sebzeleri bir araya getirilerek yapılmaktadır. Havuç, mor lahana ve marul ile yapılmaktadır. Havuç ve mor lahana rendelenir, marulda ince ince doğranır. Malzemeler yan yana dizilerek konserve mısır ile süslenir. Zeytinyağı tuz ve limon eklenerek servis yapılır. Oldukça sağlıklı yiyecekler arasında yer almaktadır.
Havuç Ve Turp Salatası
Havuç ve turp vitamini bol yiyecekler arasında bulunmaktadır. Havuç ve turp rendelenerek servis tabağına alınır. Maydanoz ve zeytin ile renklendirerek yine salata sosu ilave edilmektedir. Kolay olması ile bayanların en çok tercih ettiği salatalar arasında yer almaktadır. Salata yaparken en önemli ayrıntılardan biriside vitamini kaçmadan hemen tüketilmesidir.