• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şarj Ömrünü Beş Adım'da Uzatabilme

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
AKILLI telefonlar çıkmadan önce kullandığımız cep telefonları tek bir şarjla bile günlerce veya haftalarca kullanabilirdik. Ancak artık devir değişti. Ceplerimizde taşıdığımız akıllı telefonlar artık birçok bilgisayardan daha güçlü. Bu da şarj ömrünün daha hızlı bitmesini sağlıyor. Akıllı telefon kullanıcıları bundan sık sık şikayet etse de şarj ömrünü uzatmanın birçok yolu bulunuyor. Akıllı telefonlarınızı kullanırken yapacağız birkaç değişiklikle şarj ömrünüzü yarım güne kadar uzatabilmek mümkün. Duvar kağıdı rengi, ekran parlaklığı, kablosuz bağlantılar, açık olan uygulamalar ve şarj etme alışkanlıklarınız şarj ömrünü direkt olarak etkileyenler arasında. Hazırladığımız 5 maddelik rehberle akıllı telefonunuzun şarj ömrünü uzatmanız mümkün.

1. AMOLOED

Birçok akıllı telefonun ekranında AMOLOED teknolojisi kullanılmaya başlandı. Bu da duvar kağıdında kullanılan renklerin şarj ömrünü direkt etkilemesine neden oluyor. Siz de AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, siyah ağırlıklı duvar kağıdı tercih etmeye çalışın. Çünkü AMOLED teknolojisi beyaz gibi açık renkleri verirken daha çok güç tüketirler.

Ancak akıllı telefonunuzda LCD ekran teknolojisi var ise böyle bir durum söz konusu değil. Özellikle Android kullanıcılarının şarj ömrünü uzatması için animasyonlu duvar kağıtlarını kullanmaması gerekiyor.

Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun işlemcisini daha çok yorduğu için daha çok güç tüketmesine sahip oluyor.

2. OTOMATİK PARLAKLIK

Şarj ömrünü etkileyen en önemli etkenlerin başında ekran parlaklığı geliyor. Bunun için en iyi çözüm ise ekran parlaklığı ayarının otomatikte bırakılması. Bunun için akıllı telefonunuzun ayarlarına girerek, ekran seçenekleri altındaki parlaklık ayarını otomatiğe getirmeniz gerekiyor. Ancak bu ayar da güneş ışığının fazla olduğu yerlerde ekrandaki görüntüleri daha zor görmenizi sağlayacak. Kısa yolları kullanarak akıllı telefonunuzun ışığını biraz yüksek bir seviyeye getirin. Fakat hava kararmaya başladıkça, özellikle akşamları bu ayarı yeniden otomatiğe getirin.

3. KABLOSUZ BAĞLANTILAR

Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı. Kendi denemelerime göre tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün oynayabiliyor. Gereksiz yere şarj harcamamak için Bluetooth bağlantınızı açık unutmayın. Wi-Fi bağlantısının olduğu noktalarda 3G yerine mutlaka bu internet bağlantısını kullanın. Android işletim sistemli bir akıllı telefon kullanıyorsanız mutlaka ‘Eşitleme / Senkronizasyon’ ayalarını kapatın. Tüm bunlara ek olarak GPS’i kapatın. Sadece işinize yarayacağı zaman aktif edin.

4. KULLANMADIKLARINIZI KAPATIN

Akıllı telefon kullanıcıların en fazla yaptığı hatalar arasında açık tutulan ve kullanılmayan uygulamalar bulunuyor. Telefonda ne kadar uygulama varsa açık ve altta beklemesi şarj ömrünüzü olumsuz etkiliyor. iPhone kullanıcıları ekranın hemen altındaki ‘home’ tuşuna iki kere basarak uygulamaları kapatabiliyor. Android kullanıcıları için ise program sonlandıran uygulamalar var. Ama bu uygulamaların çoğu 7 /24 kendileri çalıştığı için yine şarja olumsuz etkide bulunuyor. Ancak sık sık kullandığınız uygulamaları kapatmayın. Bu uygulamaları kapattığınızda ve yeniden açtığınızda akıllı telefonunuz yeniden güç harcıyor ve şarj ömrünüz olumsuz olarak etkileniyor.

5. EN ÖNEMLİSİ ŞARJ

Akıllı telefonların bataryaları kullanıldıkça performansları düşüyor. Bu performanız en üst seviyede tutmak için en önemli etken akıllı telefonları şarj etmek. Şarj ömrünü uzatmak için öncelikli olarak kullanıcıların akıllı telefonlarına uygun şarj aletlerini kullanması gerekiyor. Örneğin, tabletlerde kullanılan şarj cihazını akıllı telefonlarda kullanmak şarj ömrünü kısaltan sebeplerden. Tüm mobil cihazları, şarj etmek için bataryasının tamamen boşalmasını bekleyin. Bu cihazların bataryası doluyken şarj etmek, şarj ömrünü kısaltan nedenler arasında. Ayrıca gece yatarken akıllı cihazları veya dizüstü bilgisayarları şarjda bırakmak da bataryaları bozabiliyor.
 

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
MAKALE NOTU:

PİL SÜRESİNİ UZATMAK ELİNİZDE!

---------------------------------------------------
Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemi olan pil süresi, uygulanan bazı yöntemlerle sorun olmaktan çıkıyor

Akıllı telefon sahibi olmak, hangi markanın hangi modelini kullanırsanız kullanın, evden çıkarken şarj aletini yanından eksik etmemek demektir. Kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıran bu akıllı cihazlar, düşük pil süreleri nedeniyle de pek çok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Akıllı telefon kullanan biri için pil seviyesi yüzde 20nin altına düştüğü an tehlike çanları çalmaya başlıyor. Teknoloji meraklıları tarafından geliştirilen pil süresini uzatma yöntemleri ise oldukça işe yarıyor.

Bataryanızın ömrüne katkı sağlayabilirsiniz

Arka planda sürekli çalışan uygulamalar ve internet bağlantısının gerekmediği anlarda Wi-Fi ya da 3G kullanmak şarjın hızlı bitmesine neden oluyor. Bu uygulamaları kapatmak ise şarjın daha uzun dayanmasını sağlamakla kalmıyor, cihazınıza hız olarak da geri dönüyor. Ayrıca telefonunuzun şarj düşmanı bir diğer özelliği olan ekran parlaklığını azaltarak ve bulunduğunuz konumu algılamaya çalışan uygulamaları pasif ederek de bataryanızın ömrüne katkı sağlayabilirsiniz.

Uçak modunu kullanın

Uzun bir pil ömrü için tavsiye edilen bir diğer yöntem de şarjınız azaldığında telefonu uçak moduna almanız ve bildirimleri kapatmanız. Sosyal ağ ve çeşitli uygulamalardan gelen anlık bildirimler, hayatı yakalamanıza yardımcı olsa da şarjınızın en büyük düşmanları. Bilinenin aksine telefonu şarj etmek için mevcut şarjın bitmesini beklemek de tarihe karıştı. Akıllı sayılamayacak cihazlarda işe yarayan bu yöntem, yeni telefonlar için söz konusu değil. Hatta telefonu şarj etmek için, şarjın bitmesini beklememek ve seviyenin yüzde 40a düştüğü anlarda telefonu şarja takmak tavsiye ediliyor. Belirli periyotlarda Batarya Kalibrasyonu yapmak da pilin ömrünün uzun olması için gerekiyor. Akıllı telefonlarda yaşanan batarya sorunlarında uygulanan bazı işlemler ile pilin eski performansına kavuşturulması anlamına gelen batarya kalibrasyonu sonrasında cihazların performansında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Batarya Kalibrasyonu nasıl yapılır?

Yetkili servisler tarafından da önerilen Batarya Kalibrasyonu işlemini gerçekleştirirken telefonu kullanmamak ve mümkünse uçak moduna almak da fayda var. Batarya Kalibrasyonunun basamakları ise şöyle: "Şarj seviyesi yüzde 1de iken şarja bağlanan cihazı, şarj LEDi yeşil olduktan sonra yarım saat kadar daha şarj ederek şarjdan çekin ve telefonu kapatın. Kapalı halde iken şarja bağlayarak yeşil LED yanıncaya kadar şarjda bırakın ve yeşil LED yanmasına rağmen yarım saat daha şarjda olmasına devam edin. Son basamak olarak ise telefonu şarjdan çekip açın ve yeşil LED yandıktan yarım saat sonraya kadar şarj edin. Artık telefonunuzun kalibre işlemini tamamlamış ve pil performansınızı arttırmış olacaksınız.
 
Üst