• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sarkan Göğüse "Askılı" Estetik

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Doğum sonrasında kadınlar meme sarkmasından çok yakınıyor. Büyük ya da küçük tüm memelerde sarkma oluşabiliyor. Bu sorundan meme asma ameliyatı ile kurtulabilirsiniz.


Meme sarkmaları meme dokusundan azaltma yapmadan ama meme dokusuna istenilen şekil verilerek ameliyat ediliyor. Meme asma yöntemi günümüzde çok sık kullanılıyor. Meme küçültme ameliyatlarında memede ters T şeklinde bir iz oluyor. Bu tekniğin bir benzeri meme sarkmalarının düzeltilmesinde azaltılmış izler yaratılarak kullanılıyor. Memenin şekline göre düz bir çizgi veya şampanya kadehine benzeyen bir izle meme toparlanıyor. Bundan sonra da meme cildini meme dokusunu saracak şekilde üstü kapatılarak izlerde belirgin bir azalma sağlanıyor.

Her soruna özel yöntem

Acıbadem Bursa Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Okumuş her soruna özel cerrahi yöntem seçtiklerini belirtiyor. Eğer memede hacim kaybı varsa yağ enjeksiyonu ve silikon protezler ile destek yapılıyor. Sadece sarkma varsa meme dikleştirme tekniğiyle ameliyat ediliyor. Meme büyükse küçültme ameliyatı veya liposuction uygulanarak memedeki fazla yağ alınıyor. Dr. Ayhan Okumuş kadında bu sorunların birden fazla olması halinde farklı yöntemleri aynı seanasta uyguladıklarını söylüyor. Kadınlar en çok da meme estetiği ameliyatlarından sonra his kaybı olup olmayacağını merak ediyor. Yeni yöntemlerin his kaybını azalttığını belirten Okumuş “Her ameliyat bölgesinde his kaybı olurbüyük kısmı da belli bir süre sonra düzelir” diyor.

Süt vermede sorun olmuyor

Meme eğer büyükse hamileliği ve süt vermeyi beklemeden küçültme ameliyatı yapılmasını öneren Dr. Ayhan Okumuş şöyle konuştu: “Meme küçültme ameliyatı olan kişi süt verebilir belki biraz miktarda azalma olabilir. Küçültme ameliyatı yaklaşık üç saat sürüyor ve hastaların takibinı altı ay boyunca yapmak gerekiyor.” Hastaların bu kontrollere mutlaka uyması isteniyor. Yaklaşık bir ay özel sütyen iki ay sporcu sütyeni sonrasında istediği sütyeni giymesi öneriliyor. Ameliyat sırasında süt kanalları alınmıyor süt bezlerinin bir kısmı alınıyor. Yara iyileşmesi tamamlandıktan sonra (2 hafta) cinsel anlamda kısıtlamaya gerek yok. Göğüslere dokunulmadıktan sonra 1 hafta sonra bile ilişkiye girilebiliyor.


 
Üst