• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sesi Çok Güzel yarışmacısı Mutlu Kaya başından vuruldu!

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450


'Sesi Çok Güzel' yarışması ile tanıdığımız Mutlu Kaya Diyarbakır Ergani'deki evinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Mutlu Kaya tedavi altına alınırken saldırganlar ile ilgili araştırmalar sürüyor.Geçtiğimiz günlerde Mutlu Kaya'nın, akrabaları tarafından tehdit edildiği iddia edilmişti.

Saldırının failiyle ilgili çeşitli iddialar var. Eski erkek arkadaş ihtimali de araştırılıyor.


Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan ve bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, dün gece evinde bulunduğu sırada dışarıdan açılan ateşte başından vurularak ağır yaralandı.

Ergani’de bir okulun kantininde çalışan Mutlu Kaya, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ’Sesi çok güzel’ isimli ses yarışmasına katıldı. Sanatçı Sibel Can’ın Ergani İlçesi’ne gelerek İstanbul’a götürdüğü Mutlu Kaya, bugün saat 03.30 sıralarında evinde silahlı saldırıya uğradı. Ergani’nin Fatih Mahallesi’nde yaşanan olay bugün saat 03.30 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre Mutlu Kaya’nın oturduğu evin bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi, pencereden içeriye tabanca ile ateş etti. Genç kız bir anda yere yığılırken silah sesini duyan Kaya’nın yakınları odaya koştu. Şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan genç kız, çağırılan ambulansla Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Mutlu Kaya, daha sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Kaya’nın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, yaptığı ilk incelemede bahçeden iki kez ateş edildiğini birinin Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.



ÖZEL EKİP KURULDU, ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip kuruldu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu. Kaya’nın ailesinin de bilgisine başvuran polis, Kaya’nın görüştüğü tüm arkadaşlarını yakın takibe aldı.
Her yerde aranan saldırganın Kaya’nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.
Ateş açılan tüm noktaların ölçümünü yapan polis, evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan isabet eden kurşunun kapı arkasında kardeşleriyle birlikte yemek yiyen Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti. Olayın meydana geliş şeklini araştıran polis, saldırının öldürme, hedef gözeterek yapılmadığı yönünde çalışmasını sürdürüyor.
Başından ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren Mutlu Kaya’nın cep telefonunu da incelemeye alan polis, genç kızın telefonunda kontör olmadığını belirledi. Kaya’nın arkadaşları ile yaptığı görüşmeleri, kardeşlerinin telefonundan gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

ESKİ SEVGİLİSİ YAPTI İDDİASI


Dün gece evinde başından vurulan Mutlu’nun olayı ile ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmazken, bütün şüpheler, Mutlu’nun eski sevgilisinin üzerine çevrilmiş durumda. İddiaya göre, Mutlu’nun eski erkek arkadaşı, 24 Mayıs tarihinde Hilar Perçem Park’ta vereceği konser öncesi kentin birçok noktasına asılan afişleri gördü. Bunun üzerine Mutlu’yu arayan erkek arkadaşı, kapıya çıkmasını istedi. Kimliği belirlenemeyen zanlı, Mutlu dışarı çıkar çıkmaz tetiğe basarak genç kızı başından yaraladı.

ÇALIŞTIĞI OKULDA SESSİZLİK HAKİM


Mutlu’nun ailesinin geçimine katkıda bulunmak için çalıştığı okulda da sessizlik hakim. Mutlu, ailesine yardımcı olmak içi İnkılap İlkokulu kantininde eniştesiyle birlikte çalışıyordu.

YERDEKİ SOFRA YÜREK DAĞLADI

Mutlu’nun vurulduğu evindeki bir detay ise yürekleri dağladı. Kurşunun açtığı delikten görülen evin bir bölümünde yer sofrası dikkat çekti.

SİBEL CAN DİYARBAKIR'DA BULMUŞTU

Sibel Can, yarışma için keşfettiği 19 yaşındaki genç kızı Diyarbakır'dan İstanbul'a getirmişti. Sibel Can çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genç kızın annesine "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" demişti.

MUTLU KAYA'NIN HİKAYESİ

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can, Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitmişti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can'ı karşısında görünce şaşırmıştı.

Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, yoksul bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı. Mutlu Kaya'nın Sibel Can'ın teklifini kabul edip İstanbul'a gelmeye karar verdiği anda söylediği 'Benim elbisem ve ayakkabım yok' sözü herkesi çok üzmüştü.

BABA TARAFINDAN TEHDİT İDDİASI

Mutlu Kaya'nın yarışma katılmaya karar verdiği dönemde tehdit aldığı belirtildi.

17 Nisan'da Posta gazetesinde çıkan habere göre, Mutlu Kaya, yarışmaya katılmaya karar verdiği zaman akrabalarının kendisine kızdığı ve "Televizyona çıkıp şarkıcı mı olacaksın? Biz aşiretiz seni öldürürüz" dedikleri belirtildi.

Haberde olayı Sibel Can'ın da doğruladığı ifade edilerek, Can'ın şu açıklamasına yer verildi: "O benim Sindirellam, prensesim. Sonuna kadar arkasındayım. Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı. Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak."

İşte o muhteşem Performansı:

 
Üyelik Tarihi
11 Tem 2010
Konular
1,909
Mesajlar
2,750
MFC Puanı
110
Umarım Yapanlar Bulunur ve Hak Ettikleri Cezayı Alırlar. Bir Genç Fidandan Ne İsterler Anlamıyorumki.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Durumu çok kritik olan dünyalar güzeli bu genç kızımıza Allah acil şifalar versin diliyorum.

Böyle bir saldırıyı yapanın Allah belasını versin, böyle gencecik bir kızın hayatını bitirdiler sesi mükemmel bir kız şahsen ilk gün dinlemiştim Musa Eroğlu gibi bir üstadın elinden çıkan satırları öyle güzel seslendirdi ki insanın ağlayası geliyor.

Durumu şuan kritikmiş ve umarım doğru değildir ama kurşun beyninde çıkarılamayan bir bölgedeymiş belki yaşayabilir ama yaşamı en az ölüm kadar acı verecekmiş söylentileri var. İnş doğru değildir ve inş eski sağlığına karışır bu genç kızımız.
 
Üst