Nur
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
- Konular
- 397
- Mesajlar
- 4,358
- MFC Puanı
- 40,960
Milföylü Köfte Tarifi
İçin Malzemeler
- 3 adet milföy hamuru
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı su
Şişlerin Üzerine Sürülecek Sos İçin:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı toz parmesan
- 5 dal taze kekik(doğranmış)
- 2 adet sarımsak(dövülmüş)
- 2 çay kaşığı tuz
Domates Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak(dövülmüş)
- 2 adet domates(rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Şişte Milföylü Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kase veya yoğurma kabında kıyma, galeta unu, yumurta, su, tuz, kimyon, kekik ve pul biberi yoğurarak karıştırın.
- Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
- Milföy hamurlarını üç parmak kalınlığında kesin.
- Elinize bir adet şiş alın ve önce milföyü batırıp, 1 adet köfteyi geçirin. Hamur, köftelerin üzerinden zig zak olacak şekilde geçirin.
- Sos için bir kasede tüm malzemeyi karıştırın.
- Pişirme kağıdına dizdiğiniz köftelerin üzerine fırça yardımıyla sosu sürün.
- 190 derece fırında yaklaşık 35 dakika, köfteler kızarana kadar pişirin.
- Domates sos için bir sos tenceresinde, zeytinyağda sarımsakları kokusu çıkana kadar soteleyin.
- Üzerine rendelenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Sos kaynamaya başlayınca kekiği de ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Şişte milföy köfteleri ve domates sosunu sıcak olarak servis edin.