• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sivilceler hakkında tüm bilmedikleriniz

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Neden bazı kişilerde daha çok sivilce çıkar, yüzü yıkamak sivilce oluşumunu önler mi? İşte merak edilen cevaplar.


Neden bazılarında daha çok sivilce çıkar? Yüzümüzü sık yıkayarak sivilce çıkmasına engel olabilir miyiz?


Konya Akademi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen açıklıyor…


Sivilce sadece bir ergenlik dönemi sorunu değildir. Ama ergenlikte daha fazla görüldüğü de bir gerçek. Her gün defalarca kez yüzümüzü yıkayarak sivilceleri engelleyebilir miyiz? Yoksa temizliğin de bir sınırı mı olmalı? Kendimizi bir türlü alamadığımız sivilce sıkma operasyonları ne kadar sağlıklı? Stresle ya da besinlerle sivilcenin bir ilişkisi var mı?


Sivilce neden çıkar?


Sivilceli kişilerin cildinde yağ salınımı çok fazla artmıştır. Bunun sonucunda, bir süre sonra yağ kanalında tıkanma başlar. O bölgenin derisinde bulunan, dışarıdan almadığımız mikroplar, yağ kanalı etrafında üremeye başlar. Bu mikroplar bir süre sonra o yağları parçalar ve iltihaplı sivilceler oluşturur.


Genetik midir?


Sivilcenin genetik olup olmadığı henüz kanıtlanmış değildir. Ancak sivilce fazla görülen ailelerin çocuklarında da sivilce çıkma olasılığı daha yüksektir.


Gıdalar etkili mi?


Sivilcenin gıdayla ilgili olmadığına dair çalışmalar var. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar, sivilcenin özellikle şu anda medeniyetin getirdiği gıdaları tüketen toplumlarda daha sık görüldüğünü, şekerin ve fast food ürünlerinin hiç girmediği, yani bitkisel beslenen ilkel kabilelerde hiç ortaya çıkmadığını gösteriyor.


Şunu söylemek gerekiyor ki, sivilceyi gıdalar yapmıyor, ama kötü gıdalar artırıyor.


Bephantene sayesinde Sivilce ve Sivilce izlerine son ! Tıklayın…


Sivilceleri sıkmak ne kadar doğru?


Sivilce pislikten oluşan bir hastalık değildir. Ama sivilce hastalarının ciltlerinde yağlanma söz konusudur. Bunu gidermek için hastalar yüzlerini çok fazla yıkarlar. Ancak bu yanlıştır. Günde en fazla iki kez yıkamalıdırlar.


Sabun cildi kuruttuğu için sabun benzeri, cildi temizleyen jellerden faydalanabilirler. Tonik kullanımı cildi rahatlatabilir ama şart değildir.


Cilt için kullanılan ürünler çok önemlidir. Nemlendiricilerin “yağsız” olması ve “sivilce yapmaz” ibareli olması gerekir.


Makyaj yaparken fondöten, pudra kullanmamak gerekir. Sosyal nedenlerle kullanılması gerekiyorsa da “sivilce yapmaz” ve “yağ içermez” ibareli ürünler tercih edilmelidir.


Temizlik tedavide çok önemlidir, ancak tek başına yeterli değildir. Yanı sıra ilaçlar da kullanmak gerekir.


Sivilcenin sıkılmaması gerekir. Çünkü sıkarken sivilcenin dibe doğru itilerek, sivilcenin patlamasına ve o iltihabın çevre dokuya yayılmasına neden olunabilir. Böylece uzun vadede bir iz meydana gelebilir. Sivilceleri dermatologların temizlemesi mümkündür.


Sivilce strese bağlı mıdır?


Sivilce stresle artan bir hastalıktır. Çünkü stres esnasında vücudumuzda birtakım hormonlar salgılanır. Bu hormonlar genellikle yağ kanallarında yağ üretimini artırır. Yağ üretimi arttığında da sivilce artışı görülür.
 
Üst