• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Spotify gibi yeni uygulamaların hızla gelişimini izleyen sosyal medya sitesi Facebook bu kez gözünü müzik sektörüne dikti. Facebook yakında Müzik uygulamasıyla karşımıza çıkabilir.

facebook-muzik.jpg


Facebook hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Facebook geçtiğimiz gün Sony Music, Universal Music ve Warner Music ile masaya oturarak toplantı yaptı. Teknoloji uzmanları bunun yeni gelebilecek bir uygulama ile ilgili olduğunu düşünüyor.

Sosyal medya devi hatırlayacağınız üzere en son popülerleşen uygulama Whatsapp’ı satın almıştı. Bunun ardından Spotify, Tidal, Deezer ve Apple Music gibi uygulamaların hızla yükseldiğini gören Facebook müzik sektörüne girecek gibi görünüyor. Uygulama satın almak yerine Facebook Müzik adıyla yeni bir uygulama çıkarılacağı tahmin ediliyor.

Sosyal medya devinin müzik sektörüne girmesiyle diğer uygulamaların önünün kesileceği de yapılan tahminler arasında.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, 10 yıl aradan sonra logosunu değiştirdi.

30221958.jpg


Popüler sosyal medya platformu Facebook, 10 yıl sonra ilk kez logosunu değiştirdi. 2004 yılında The Facebook ismi ile kurulan daha sonra Facebook ismini alan günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformu, 10 yıl sonra logosunu değiştirme kararı aldı. Küçük çaplı olan bu değişiklik ilk bakışta pek fark edilmese de, bir değişikliğin olduğu Facebook'un yeni logosuna detaylıca bakınca anlaşılıyor.

Facebook'un eski logosunda iki aşamada oluşturulan "a" harfi yerini, tek solukta yazılan standart "a" harfine bırakıyor. Eski logoda yer alan "o" ve "e" harfleri ise Facebook'un yeni logosunda daha yuvarlak bir yapıya sahip. Facebook'un eski logosu ile yeni Facebook logosu arasındaki tek farkın bunlar olmasına karşılık, yeni logo görsel açıdan daha güzel görünüyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Sosyal medya platformu Facebook'ta yeni bir akım başladı; Yeni gelin evleri...

Yeni evlenenler ya da evini yenileyen evli çiftler, evlerindeki mobilya ve odalarında yaptıkları inşaat değişimlerini 'Yeni gelin evleri' adlı sayfadan paylaşıyor. Kısa sürede 100 binin üzerinde beğeni alan sayfaya sosyal medyada olumlu yönde yorumlar yapılırken, ağır eleştiriler de geliyor. Ekşisözlük'te açılan başlıkta kısa sürede yüzlerce yorum yapıldı. İşte o yorumlardan bazıları:
Türkler'in bitmek bilmeyen çiçek deseni sevdasının gözümüze gözümüze sokulduğu sayfalardır

30235776.jpg

-Hemen hemen hepsi birbirinin kopyası olan, ruhsuz, karaktersiz, sıradan evlerdir.

30235759.jpg

-Yapmayin hanım kadinlarımız, etmeyin, her şeyin sadesi makbuldur, insanın ruhu yorulur o evlerde; her yer ıvır zıvır dolu, rengarenk.

30235761.jpg

-İbret alınması gereken sayfadır. işlemeli yastıklar, gümüş tepsiler, çiçek desenine boğulmuş perdeler, bıkkınlık veren eyfel kuleli tablolar, çapa işaretli halılar vs. nasıl bir zevktir anlamış değilim.

30235758.jpg

-Burada sergilenen evlerin hiç birinde kütüphane yoktur. Hatta görünür hiç bir alanda kitap göremezsiniz ama her odada 'lcd' vardır.

30235760.jpg
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Mark Zuckerberg, Facebook'un kullanıcılarına interneti lazerle taşıyacağını ve bunun çok yakın bir gelecekte olacağını müjdeledi.Facebook'un Internet.org projesi, tüm dünyaya interneti taşımak amacı güden geniş bir proje.İnternet bağlantısı olmayan ya da çok zayıf olan bölgelere daha hızlı internet erişimi sağlayan Internet.org lazerle çalışacak ve kullanıcılarına daha verimli bir internet hizmeti sunacak.

640x360xfacebook-lazer-internet-geliyor-b_640x360.jpg.pagespeed.ic.arhJQI4hUUvBn7o53UI_.jpg


Lazerle çalışacak olan internet erişimi projesi Facebook Connectivity Lab Ar-Ge ekibi tarafından yürütülüyor. Bu sistemle uydu sistemleri değil, dünyaya daha yakın olacak bir lazer sistemi oluşturulacak. Facebook Lazer İnternet kesintisiz ve kararlı bir internet deneyimi hedefliyor.

Mark Zuckerberg konuyla ilgili bir projeyi geçtiğimiz günlerde sundu. Zuckerberg'in sunumunda lazer ışınları görünüyordu, ancak proje gerçek hayata geçtiğinde bu ışınlar gözle görülmeyecekler. Lazer İnternet projesinin insan sağlığı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı da Zuckerberg tarafından paylaşılmadı, ancak bu konuyla ilgili olarak Connectivity Lab'in çeşitli önlemler üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Geçen sene Snapchat’i bünyesine katmak için 3 Milyar Dolarlık bir teklif yapan ve red cevabı alan Facebook, bu uygulamayı andıran yeni özelliklerini Mobil Uygulamasına getirdi.
179167.jpg


İlk aşamada sadece iOS İşletim Sistemine sahip Akıllı Telefonlarda kullanılabilecek özellik sayesinde kullanıcılar, fotoğraflarını sisteme yüklemeden önce görsellerin üzerine sticker –Yapışkan- ve yazı yerleştirebiliyor.

Facebook’un Snapchat’i bünyesine katamamasının ardından benzer bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattığı bir süredir sıklıkla dillendirilen iddialar arasındaydı.

Son dönemde önemli yatırımlar yaparak WhatsApp ve Instagram’ı satın alan Facebook’un bu hamlesi akıllara sitenin kurucusu Mark Zuckerberg’in; “Satın alamıyorsan kopyala” sözünü akıllara getirdi.

Şu an için iPhone ve iPad’lerde kullanılabilen bu özelliğin gelecek aylarda Android platformuna da gelmesi bekleniyor. Sosyal medya devi Facebook, popüler Taşınabilir Cihaz Uygulaması Snapchat’e benzerliği ile dikkat çeken yeni özelliğini iOS sürümü ile bütünleştirdi.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
ailesi-ve-hobileriyle-instagram-a-girdi-1583797.Jpeg



Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sosyal paylaşım sitesi Instagram’da fotoğraflarını mustafavkoc adresinden paylaşmaya başladı. Mustafa Koç Instagram’da takipçilerinin huzuruna hem hobileri hem de ailesiyle çıktı. Kızı Esra’nın Koç Lisesi mezuniyet töreninde çekilen fotoğraflarını paylaşan işadamı, eşi Caroline’in de kendi kadrajından resimlerini paylaştı. Hobileriyle şöhretli iş adamı, dalgıçlık, pilotluk ,fotoğraf sanatçılığı, golf derken şimdi de Instagram’da aktif bir biçimde görülmeye başlandı. Bir ara kırmızı ojeli dudaklara dokunan bir el fotoğrafı da yayınlayan Koç, veto alınca bu fotoğrafı kaldırdı. Koç, çektiği estetik değeri yüksek, kalitesi profesyonelliği ile orantılı fotoğrafların yanı sıra videolar da eklemeye başladı.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Eelco Roos, IBM’in BT bölümünde 10 yıl boyunca çalıştı ancak emeğini Instagram yüzünden ortada bıraktı.
10 yıldır IBM’in BT bölümünde çalışan Eelco Roos, Instagram hesabı nedeniyle işini bıraktı. Şirkette çalışırken çoğu insan gibi popüler fotoğraf paylaşım platformu ile ilgilenen Roos’un bu hobisi, Instagram’da ilgi çekmeye başlayınca takipçileri de yavaş yavaş artmaya başladı.

55918754a781b61184c2795f.jpg


400.000 sınırını da aşan takipçi sayısını gören Eelco Roos, IBM’deki 10 yılık işini hiç düşünmeden bıraktı. Zira popüler fotoğraf paylaşım platformunda büyük markalar fotoğrafları için Roos’a sponsor olmaya başlayınca, artık Instagram’ı hobi olmaktan çıkarıp kendi işi olarak benimsedi.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Yasaklarla anılan ülke ile dünyada nam salmış olan Kuzey Kore, yine bir sosyal yasaklama ile gündemde geniş yer bulmuş oldu. İşte söz konusu yasaklamanın tüm detayları.
instagram-yasaklandi--5781002.Jpeg

Basının her alanında; teknolojiden insan haklarına kadar, Kuzey Kore ismini hep yasak kelimesi ile anmak mümkün olabiliyor. Kendilerini dünyanın geri kalanından soyutlayarak bir nevi kapalı devre oluşturmak isteyen Kuzey Kore’nin son kurbanı, popüler fotoğraf paylaşma ağı Instagram oldu!

Instagram kara listede!
Kuzey Kore sınırları içerisinde Instagram’a hücresel veri ağı üzerinden bağlanmak isteyen kullanıcılar “Bu bağlantı kara listede yer aldığı için erişilemez!” uyarısı ile karşılaştı. Söz konusu uyarı Instagram’ın hem web ara yüzünde hem de mobil uygulamasında çıkarak erişime engel oluyor.

Kara listeye neden alındığının sebebi ise ”Zararlı içerik” olarak belirtilmiş durumda. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki söz konusu yasaklama sadece hücresel veri ile Instagram’a ulaşmak isteyen kullanıcılar için geçerli. Yani yerel internet servis sağlayıcıların dış bağlantıları henüz Instagram’ı yasaklamış değil.

Konu ile ilgili ise doğrudan Kuzey Kore hükümetinden bir açıklama yapılmadı. Ancak Instagram’ın zararlı içerik olarak değerlendirilmesinin ardında, cinsel içerikli görsel paylaşımlarının olabileceği çıkarımı yapmak, çokta yanlış olmayacaktır. Zira Kuzey Kore, hassas noktalarda çok titiz davranan bir ülke imajına sahip olarak biliniyor.
 
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
2010 yılında hayatımıza giren Instagram'ı bu kadar sık kullanmamıza rağmen hakkında ne kadar bilgimiz var?
Instagram hakkında bilmeniz gerekenler


Dünyada en popler fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram'a Türkiye'den de her gün binlerce fotoğraf yükleniyor. Kimi zaman yediğimiz bir yemeği, okuduğumuz bir kitabı kimi zaman ise arkadaşlarımızla ya da yalnız çektiğimiz selfieleri yüklüyoruz. İşte Instagram hakkında bilinmesi gerek 15 ilginç bilgi.

Kevin Systrom

1066619_55e2830d679f6ee05dcf793b8b3c6bed_300x300.jpg


Fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram 6 Ekim 2010 tarihinde Kevin Systrom tarafından geliştirildi.

Satın alma

1066619_6c8aa6d56fb6f50b60a13e0148f404bb_300x300.jpg


21 Nisan 2012 yılında Facebook, Instagram’ı tam 1 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı.

Çalışan sayısı

Instagram 1 milyar dolara satın alındığında sadece 13 çalışanı vardı.

Üye sayısı

Uygulamanın şuanda ki üye sayısı 300 milyonu aşıyor.

Kullanım oranı

Uygulamayı her gün kullananların sayısı ise 75 milyon.

En çok takipçi kimde

Instagram’da en çok takipçisi olan beş hesap şöyle sıralanıyor:
-Instagram
-Kim Kardashian
-Beyonce
-Ariana Grande
-Justin Bieber

En çok like alan fotoğraf


1066619_72a87989ed15f0fd8ead3f108342e70a_300x300.jpg


2014’ün en çok like alan fotoğrafını Kim Kardashian paylaştı. Nikahında yüklediği fotoğraf 2 milyon 400 bin üye tarafından beğenildi.

En çok beğenilen ikinci fotoğraf

1066619_6dcaa5b21b3e78fcdec16a653c8b7a29_300x300.jpg


2014’ün ikinci en çok beğenilen fotoğrafı ise 1 milyon 820 bin like’la Justin Bieber ve Selena Gomez ikilisine ait.

En çok kullanan ülkeler

Instagram’ı en çok kullanan ilk üç ülke, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Brezilya


Değeri

Yapılan açıklamalara göre Instagram’ın şirket değeri 35 milyardan fazla.


Filtreler

Uygulamada 20 aktif filtre bulunuyor. Bu filtreler ile fotoğraflarınızı güelleştirebilirsiniz. Ancak kullanıcıların büyük bir çoğunluğu filtre kullanmayı tercih etmiyor.

Kullanıcı oranı

Instagramı kullananların yüzde elli biri erkeklerden, yüzde kırk dokuzu kadınlardan oluşuyor


Selfie

Instagram sayesinde popüler olan “Selfie” kelimesi 2013 yılında Oxford Sözlüğüne girerek resmiyet kazandı.


En çok ses getiren Selfie

1066619_aa50bcc8b649709261fb6bd3185f30e6_300x300.jpg


2014’ün en çok ses getiren selfie’si, Amerikalı talk show’cu Ellen’in Oscar gecesinde çektiği selfie oldu.
 
Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
İnstagram kullanmaya başlayalı çok şeyler öğrendim en sevdiğim sosyal medya hesabı:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst