• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şok Diyetlerin Vücuda Zararları Nelerdir?

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Kısa bir süre içerisinde fazla kilolarınızdan kurtulmak isterken denediğiniz "şok diyetler" vücudunuza büyük şoklar yaşatarak belli rahatsızlıkları ortaya çıkartabiliyor. Her kadın ince ve kusursuz bir vücuda sahip olmak ister ancak sağlıklı bir beslenmeyle yapılmayan diyetler kilo verdirirken kısa bir süre daha fazlasının alınmasına sebep oluyor.

Özellikle kadınlar, ünlülerin yaptıkları “şok” diyetleri kendilerinde uyguladıklarında sağlıksız beslenme ile kısa sürede kilo verirken pek çok rahatsızlığa yol açıyor.

Doktor kontrolünde hazırlanan diyetler, kişinin yaşı, boyu, cinsiyeti gibi faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanır. Şok diyetler kişinin metabolizmasına uygun değildir. Bir başkası için uygun olan diyet önerileri sizin için uygun olmayabilir.

Şok diyetlerle kısa sürede yakılan yağ değildir. Sadece vücutta su kaybına neden olur ve kısa sürede tekrar kilo alınır.

Şok diyetler sağlıksız beslenmeden kaynaklı baş ağrıları, güç kaybı, mide bulantısı, saç dökülmeleri, böbrek hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa yol açar.

Şok diyetler sağlıklı ve yeterli bir beslenme alışkanlığı kazandırmaz.


 
Üst