Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
1 Çay kaşığı Karabiber
250 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı Su
1 Çay kaşığı Tuz
2 Adet Yufka
Üzeri İçin
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
Yarım Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
300 Gr Yoğurt
Hazırlanışı
Soğanları rendeleyin, kıyma, tuz, karabiber ve suyu ekleyip, yoğurun. Suyu koyarken dikkat edin, fazla sulu olmasın. Hazırladığınız kıymayı 8 e ayırın. Yufkaları açıp, bıçakla 4\'e bölün. Üçgen şekilde kestiğiniz yufkanın geniş tarafına boydan boya kıymayı yerleştirip, sıkı sıkı sarın. Sonra dolayıp, gül gibi yapın ucunu su ile yapıştırın. Hepsini sardıktan sonra yağsız tavaya fındık büyüklüğünde tereyağ koyup, ısıtın. Hafif ısılı ateşte böreklerin altını üstünü güzelce kızartın. Tavayı çok doldurmayın, gerekirse iki defada kızartabilirsiniz. Üzeri için: Yoğurdu, sarımsak ve az tuzla iyice karıştırın. Küçük bir tavada tereyağı kızdırın biberi içine katın. 2 tane böreği düz tabağa koyun üzerine yoğurdu sonra da biberli yağı döküp sıcak sıcak servis yapın.