• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sporda Doğru Bilinen Yanlışlar? Sporda Doğru Bilinen 5 Yanlış?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
egzersiz-yapmak-strese-iyi-geliyor.jpg

İnsanlığın var oluşu kadar eski bir kavramdır spor. İlk insan avlanmak ve korunmak için hiç durmadan hareket ederek güçlü ve zinde kalmıştır. Zamanla değişik spor türleri ortaya çıkmış; insanlar bireysel olarak ya da takımla yapılan sporlara ilgi duymaya başlamıştır. Günümüzün yoğun iş temposuna yenik düşmüş ve teknolojik oyuncakların insanları koltuklara yapıştırdığı şartlarında ise spor, sağlıklı bir hayat için hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır. Her ne kadar spor yapmak çok önemli olsa da, bilinçsizce yapılan spor yarardan çok zarar getirebilmektedir. Sizin için bu yazıda sporda doğru bilinen yanlışlardan bazılarını derledik.

1. Her Spor Türü için Isınmaya Gerek Yoktur

İster profesyonel yüzücü olun, isterseniz kendi başınıza hafif tempolu bir koşuya çıkmaya hazırlanın, her türlü sportif faaliyetten önce basit gerdirme hareketleriyle vücudumuzu ısıtarak, spora hazırlamamız gerekmektedir.

2. Faaliyet Bitince Spor Biter

10 km koşudan sonra, ya da aerobik hareketlerinin bitiminde hızlanan kalp atışınızı normale çevirmek ve adale sakatlanmalarını engellemek için en az 10 dakika boyunca esneme ve soğuma hareketleri yapılmalıdır.

3. Sağlıklı Hissetmek Spor Yapmak için Yeterlidir

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, deniz kenarında gezinti amaçlı yürüyüşle 5000 metre koşunun vücudu aynı ölçüde zorlamadığıdır. Dolayısıyla koşu, futbol, yüzme gibi ağır sporlarla uğraşmayı düşünenlerin ayrıntılı bir sağlık kontrolünden geçmeleri gerekmektedir.

4. Hızlı Kilo Kaybetmenin En İyi Yolu Spordur

Düzenli yapılan spor fit ve zinde bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur, fakat kilo vermenin altın anahtarı doğru beslenmedir.

5. Haftada 1 Ya Da 2 Gün Spor Yeterlidir

Sağlıklı bir hayat sürmek için sporu hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmeniz ve her gün az da olsa düzenli olarak hareket etmeniz gerekmektedir.
 
Üst