• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Stresin Vücuda Verdiği Zararlar

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Uzmanlar tarafından yapılan geniş çaplı araştırmalara göre stres, vücudumuzun da zedelenmesine yol açıyor. Zamanla bu belirtiler daha çok görülmeye başlarken, vücudun toparlanma sürecide zaman alabiliyor. Bu yüzden uzmanlar stresin sadece psikolojik olarak değil, fiziksel zararlarının da olduğunu belirtiyorlar.

1-Saç Uzamasını Engeller
9336_strese-ne-iyi-gelir-stres-ile-mucadele-yontemleri-300x200.jpg

Stres hormonları saç uzamalarında engelleyici bir özelliğe sahiptir. Ayrıca sürekli stres hali kepek oluşumunu da arttırır. Hem sürekli stres altındaysanız, hem de sigara kullanıyorsanız, o zaman kepek sorunundan kurtulmanız imkansızdır. Stres ayrıca saçların dökülme nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu sorunların giderilmesi için saçınıza iyi bakmalısınız. Saçtaki keratin miktarını arttırmanız için yapabileceğiniz birkaç basit adım bulunuyor. Omega-3, vitamin kompleksi ve amino asitlerden oluşan bir beslenme programı oluşturmalısınız.

2- Boyun ve Sırt Ağrıları

Stres halindeyken boyun ve sırt bölgenizde ağırlık hissiyatı oluşabilir. Bu tamamen stresin oluşturduğu şeylerden biridir. Bu hal daha sonra baş ağrısı gibi sorunlara da yol açabilir. Çünkü sinirlendiğinizde vücudunuzda gerginliği ve ağrıları arttıracak olan hormonların üretimi yapılır. Bu ise kendinizi her zamankinden daha yorgun hissetmenize yol açacaktır.

3- Karın Ağrıları ve Bağırsak Hastalıkları

Stres başta karın ağrıları olmak üzere, çeşitli bağırsak hastalıklarına neden olabilir. İrritabl bağırsak sendromu stres kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Oldukça rahatsız edici bir hastalık olan bu hastalıkta kişiler, kramp, karın ağrısı ve şişkinlik hissederler. Günümüzde beş kişinde birinde bu rahatsızlık görülmektedir. Tabi bunun başlıca nedeni uzun süreli yaşanan stresli dönemdir.

4- Depresyon

Stres hormonlarının sinir hücrelerini öldürdüğü biliniyor. Bu durum ise depresyon gibi hastalıkların daha çok görülmesini sağlıyor. Kişide serotonin hormonunun azalmasıyla bunalımlar ve depresif bir hal görülmeye başlıyor.

5- Akciğer Sorunları

Stresin pek çok hastalığın başlangıcı olduğu biliniyor. Özellikle akciğer rahatsızlıkları yaşayanlar bunu stres kaynaklı olarak yaşamaktalar. Stres en büyük astım tetikleyicilerinden biri olarak sayılıyor. Ayrıca tüm bağışıklık sistemine etki ettiği için, üst solunum yolu enfeksiyonlarına da neden olabiliyor. Stres kaynaklı olarak gelişebilen nefes darlıkları ve kaygılar yine bu hastaların yaşadığı sorunlar arasında sayılıyor.
 
Üst