• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Su İçerek Zayıflamanın Püf Noktaları

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Su İçerek Zayıflamanın Püf Noktaları

İnsan, vücudundaki karbonhidratların ve yağın tümünü, proteinlerin yarısını, vücut suyunun ise %10 unu yitirdiğinde yaşamı tehlikeye girer. Vücut suyunun %20 oranında eksilmesi ölümle sonuçlanır. Su besinlerin sindirilmesi, emilmesi, taşınması, metabolizması ve artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Vücudumuzdaki dokuların, hücrelerin, organların düzenli çalışması su sayesinde olur.
Bahar aylarını yaşamaya başladığımız bu günlerde çoğu kişinin önceliği fazla kilolarından kurtulmaktır. Fazla kilolarınızdan kurtulmak, ideal vücut ağırlığınıza ulaşmak için beslenme alışkınlıklarınızı ve yaşam tarzınızı değiştirin, sporu yaşam tarzınız haline dönüştürün ve pH değeri yüksek doğal mineralli su tüketin. Esteticare Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dal Merkezi’nde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü üzerine danışmanlık hizmeti veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Uyanık Ökesli deniz mevsimine aylar kala nasıl daha sağlıklı zayıflanabileceği konusunda açıklamalarda bulundu…

ZAYIFLARKEN DOSTUNUZ YÜKSEK pH LI VE DOĞAL MİNERALLİ SU OLSUN!

Çünkü;

• Fazla kilolarınızdan kurtulma sürecinde metabolizmanızı hızlandırır.

• Yemekten yarım saat önce içilen 1 veya 2 bardak su tokluk hissi yaratarak besin alımınızı azaltır.

• Spor öncesinde, sırasında ve sonrasında içeceğimiz su; ter yoluyla kaybettiğiniz mineralleri yerine koymamızı ve yoğun egzersiz ile oluşan asidik ortamın alkali olmasını sağlar.

• Düşük sodyumlu doğal mineralli su özellikle mevsim geçişlerinde sık rastlanan ödemin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

• Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığı önler. pH değeri yüksek su tüketimi asidik artıkların nötralize edilmesini sağlar.

NE ZAMAN VE NE KADAR SU İÇMELİYİM?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Uyanık Ökesli su tüketiminin sağlıklı zayıflamada bir katalizör görevi gördüğünü belirterek; “suyu ne zaman içtiğiniz önemli değildir. Canınız su içmeyi istemeden, susamayı beklemeden su için. Su içmek için doğru zaman yoktur. Dikkat edilmesi gereken nasıl bir su içtiğinizdir. Temiz ve kaliteli su içmek önemlidir. Bununla birlikte kaybettiğiniz mineralleri yerine koymak ve vücudunuzun pH dengesini korumak için pH değeri yüksek doğal mineralli suyu tercih ediniz. Fiziksel aktiviteniz ve kilo durumunuza bağlı olmakla birlikte ortalama sağlıklı bir kadının 10, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Bu durum sıcak yaz günlerinde artış gösterebilmektedir” açıklamasında bulundu…

SU GÜNLÜĞÜNÜZ OLSUN!

“Kendinize ne zaman su içtiğinizi sorun. Eğer cevabınızı hatırlayamıyorsanız kendinize su günlüğü yapın. Böylece birgün içinde ne kadar su tükettiğinizin farkında olacaksınız. Eğer yeteri kadar su tüketmediğinizi fark ettiyseniz hemen önleminizi alın ve yaşam tarzınızda küçük değişikler yapın”

KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER, BÜYÜK KAZANIMLAR

• Yemekten yarım saat önce su içmeyi alışkanlık haline getirin.

• Size su içmenizi hatırlatacak su şişenizi yatağınızın başucuna koyun. Çalışma masanızda mutlaka su şişeniz olsun.

• Size ait bir su şişeniz olursa gün içinde ne kadar su içtiğinizi ölçebilirsiniz.

• Yemek sofranızda mutlaka su bardağınız olsun. Yemekle birlikte asitli içecekler yerine su için. Kolalı içecekler ve kahve su yerine asla tüketilmemelidir. Çünkü içeriklerinde ki kafein nedeniyle diüretik etki göstererek aksine vücuttan su kaybetmenize neden olurlar.

• Su satın alırken etiketini okumayı unutmayın. Sağlığınız için pH değeri yüksek ve doğal mineralli suyu tercih edin.





 
Üst