• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
14 Nis 2008
Konular
44
Mesajlar
43
MFC Puanı
40
Dinlediğiniz şarkıları bu konu altında paylaşabilirsiniz.
İyi eğlenceler.. :smile:

 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Bana kırmızı çok yakışıyor duydun mu Pisadam :D :D KENDİME DEV AYNASINDA GÖRÜYORUM :D

 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Facebook görüntülü konuşma cihazı geliştiriyor
2 Ağustos 2017 tarihinde Nevdil Çankaya paylaştı
Facebook şimdi de görüntülü konuşma için özel bir cihaz üretimi üzerinde çalışıyor. Bloomberg’in haberine göre Facebook’un teknoloji donanım laboratuarı Building 8’in üzerinde çalıştığı cihazi bir kitap veya laptop boyutunda olacak. Cihazın asıl amacı tıpkı Google Home veya Alexa gibi ev içi kullanım sunmak; temel fonksiyonu ise video yoluyla karşı taraftaki kişilere bağlanmak ve aynı ortamdaymış hissini yaratmak.



Habere göre, Facebook’un Building 8 birimi, Google Home ve Amazon Echo benzeri bir akıllı hoparlör de geliştiriyor. Bu, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan, sosyal ağın 2018’in başlarında, 15 inçlik ekranlara entegre edilmiş akıllı hoparlörleri piyasaya süreceği yönündeki duyumları doğruluyor. Ancak bu hoparlörler, görüntülü konuşma cihazlarından ayrı geliştiriyor. Akıllı hoparlörler ve 15 inç ekranlı görüntülü konuşma cihazları iki ayrı farklı ürün olarak düşünülüyor.

Facebook, yapay zeka ile uzakları yakın edecek
Ürüne, geniş açılı bir kamera, sabit yerleştirilmiş hoparlör ve mikrofonlara ek olarak yapay zeka teknolojisi ekleneceğinden bahsediliyor. Yapay zeka teknolojisi ile cihaz, görüntüyü ve ses kalitesini arttırması için, kişilerin yüzlerine zoom yapabilecek. Bu da görüntülü konuşma esnasında karşıdaki kişilerin yanındaymış gibi hissetmemizi sağlayacak. Test aşaması için cihazın ekranının ince bir laptop ölçülerinde yani 13 ila 15 inç arasında olması bekleniyor. Cihazın sürümün ise şu an, Faceboook’un kendi işletme sistemindense Android tabanlı olacağı tahmin ediliyor.

Facebook ayrıca 360 derece fotoğrafları görüntülemeyi de bu cihazla mümkün kılmayı amaçlıyor. Ancak 360 derece kamera özelliği ürünün piyasaya sürülme tarihine yetişmeyecek gibi görünüyor. Tahminlere göre ürünün satış fiyatının birkaç yüz dolar civarında olacağı düşünülüyor. Şirketin akıllı hoparlörleri ve kamerayı ayrıca satışa çıkarması durumda hoparlörlerin yaklaşık 100 dolar olacağı tahmin ediliyor.

Görüntülü konuşma özellikli bir cihaz Facebook için daha fazla kullanıcı kitlesi demek olacak ve Facebook Messenger ile de senkronize edilebilecek. Facebook kullanıcılarına tamamen farklı ve birçok açıdan kolay iletişim imkanı sağlamış olacak. Bununla birlikte cihaz Facebook’un sanal asistanı M için de bir “yuva” olabilir.

Facebook’un cihazı önümüzdeki Nisan’da düzenlemesi beklenen f8 konferansında tanıtması olası.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst