• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sütlü Un Helvası Tarifi

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960

İşin Sırrı Kavurmasında! Kıvamı Asla Şaşmıyor Tam Ölçülü Sütlü Un Helvası Tarifi​

İşin Sırrı Kavurmasında!  Kıvamı Asla Şaşmıyor Tam Ölçülü Sütlü Un Helvası Tarifi

25 Ağustos 2021 21:35
Sütlü Un Helvasıı, Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. Peki bu eşsiz tatlı evde nasıl yapılır?Tüm püf noktalarını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Bugün sizler için hem basit hem de oldukça lezzetli bir tatlı tarifi hazırladık.
Sütlü un helvası basit olmasına karşın oldukça lezzetlidir. Fırın gerektirmez. Canı tatlı çekenlerin ilk tercihlerindendir. Her ne kadar şerbetli bir tatlı olsa da dondurmayla oldukça hafif olur.
İşte kıvamı şaşmayan, garantili Ekmek Kadayıfı tarifi... Umarım deneyince sizlerde beğenirsiniz.
SÜTLÜ UN HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • Yarim çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti:
  • 2 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı süt
Yanına: Kaymak ya da dondurma

Üzeri için ceviz ya da antep fıstığı tozu
SÜTLÜ UN HELVASI NASIL YAPILIR?
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve sütü koyun. Güzelce karıştırıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatın. Üzerinin kaymak tutmaması için tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Geni bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritin. Yağ eriyince eleyerek unu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Bu aşama önemli. Un başta fazla geldi gibi gelebilir ama sonra sıvılaşacaktır merak etmeyin. Kaşıkla eze eze karıştıra karıştıra kavurun. Ortalama 30 dakika kavurun.

✔️ Koyu kahve köpüğü rengi aldığında ocağın altını kısın ve sütlü şerbetten azar azar ekleyip her seferinde karıştırarak yedirin. Bu sayede asla topaklanmaz. Eze eze pürüzsüz bir kıvama gelecektir.
✔️ Üzerine ister ceviz, ister antep fıstığı ister kaymak, ister dondurma koyarak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
Üst