Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tandıra Tavuk But

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,633
  • MFC Puanı
    94
  • MFC Seviyesi

LeyL
Kayıtlı Üye
561

0

0
resimKupalarıresim
Mesaj Sayı Kupası


Kayıt:28 Ekim 2014
Değerlendirmeler:+0 / 0 / -0
Malzemeler:
1 su bardağı yağsız yoğurt
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-4 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
raita
Hazırlanması:
Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın.
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.
Raita:
Malzemeler:
1 + 3/4 su bardağı yoğurt
yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kimyon
taze nane, doğranmış*
* ben kuru nane kullandım.

Hazırlanması:
Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin. Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın. Hafifçe soğutup servis yapın
Afiyet olsun.
 
Üst Alt