• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tarçınlı Suyun Zayıflama Üzerindeki Etkileri

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Tarçınlı Suyun Zayıflama Üzerindeki Etkileri

Gülben Ergen ve Demet Akalın başta olmak üzere bir çok ünlü isim hayranlarına zayıflamak için çok sağlıklı ve faydalı olan tarçınlı su tüketmelerini öneriyor. Gün içinde bol su içmenin zayıflamaya olan etkisini zaten herkes biliyor. Bir de buna çubuk tarçının zayıflamayı desteklemesi eklendiğinde kilo vermek çok daha kolay ve sağlıklı hale gelebiliyor.
Bol su içmek kilo vermek isteyenlere bütün diyetisyenler tarafından tavsiye edilen ve günlük olarak tüketimi en az 2 litre (kiloya orantılı olarak bu miktar değişkenlik gösterir) olması gereken yaşam kaynağı bir sıvıdır. Suyun tüm bu faydalarının üzerine zayıflatıcı etkili tarçınla karıştırılarak tüketilmesi kilo vermek isteyenler için eşsiz bir tercih olacaktır. Kilo vermek için tarçınlı su içilmesi tavsiye edilse de, unutulmamalıdır ki tarçın tek başına zayıflamaya katkı sağlayamaz. Diyetlerde sadece size yardımcı olur, diyetleri destekler ve zayıflamanıza hız kazandırır.

TARÇININ ÖZELLİĞİ VE ZAYIFLAMAYA OLAN ETKİSİ;

İçeriğinde bol miktarda antioksidan bulunan tarçının tek başına kilo verdirme özelliği yoktur fakat kan şekerini yani şekerin -kanımızdaki glikoz- hücrelerce işlenmesini sağlayan insülin hormonunu dengeleyerek diyetinizi destekler.

Her gün tarçınlı su içtiğinizde size ne gibi faydaları olur? İşte tarçınlı suyun etkileri;
1 – Kan şekerinin vücut tarafından daha iyi işlenmesini sağlar,
2 – Yağ yakıcı özelliği sayesinde vücudun enerji kaynağı olan yağ depolarını daha iyi kullanmasını destekler,

3 – Tokluk hissi verir, daha geç acıkmanızı sağlar.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Tarçına ek olarak kök zerdeçal, zencefil, defne yaprağı, karanfil ve elma dilimleri de eklenebileceğini unutmayın. Hepsi sağlık dolu yağ yakıcı faydalı bitkilerdendir.

TARÇINLI SU NASIL HAZIRLANIR?
Gereken Malzemeler;

– 3-4 adet çubuk tarçın

– İsteğe göre bir miktar karanfil, kök zencefil, defne yaprağı, kök zerdeçal, dilimlenmiş elma

– 5 bardak su

Yapılışı; Tarçın ile suyu yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Ocağı kapatmaya yakın isteğe göre karanfil, zencefil, zerdeçal veya defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra (buz dolabına koymayın, oda sıcaklığında tüketilmesi önerilir) gün içerisinde tüketin. Tat vermesi amacıyla damak zevkinize göre içmeden önce limon da eklenebilir. Tarçınlı su sizi dana zinde hissettirecek ve daha geç acıkacaksınız.

Gülben Ergen ve Demet Akalın tarçınlı su diyetine başladıkları ilk 15 günde yaklaşık 5 kilo zayıfladıklarını aktarmışlar, çubuk tarçın ve suyun bu mucizevi faydasını da hayranlarına önermişlerdi.









 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
Benim Anneminde Yaptigi bir karısım var. 1Lt suya çileği ikiye bölün atın,salatalıgıda aynı sekilde ikiye bölün,taze yaprak nane ve tarcın. sabahları ac karnına için..Belki işinize yarar : )
 
Üst