• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tarihin Ünlü Kadın Casusları

Osmanlı

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Ağu 2015
Konular
14
Mesajlar
15
MFC Puanı
0
Mata Hari

Doğum Yeri: Hollanda
Tarafları: Fransa veya Almanya

Kadın casusları sıralarken, Mata Hari kaçınılmaz sondur. Zengin bir Hollandalı ailede doğan Margaretha Geertruida Zelle, Paris’e yeni boşanmış bir olarak gelir ve striptiz klübünde en iyi striptizci adıyla dans etmeye başlar – Mata Mari, Malay dilinde “Doğuşun gelir. Onun popüler dansı başka Avrupa şehirleri dolaşır ve buralarda hükümetteki ve ordudaki güçlü adamlarla yatıp kalkmaya başlar. 1. Dünya Savaşı çıktığında, Fransızlar onun Almanlar için casusluk yaptığından şüphelenir – Fransızlar için de aynısı yapmasına rağmen.



Çift taraflı ajan olduğunu ama Fransızlara sadık olduğunu söylediğini savunmasına rağmen, 1917’de tutuklanırr ve 8 ay sonra idam edilir.


Doğum Yeri: Yeni Zelanda
Tarafları: Yeni Zelanda, İngiltere, Amerika, Fransa, Avusturya

Nancy Wake 2. Dünya Savaşı başladığında Fransa’da gazeteci olarak çalışıyordu. Hemen Fransız Direnişi için kurye olmak için gönüllü oldu. Casus ağını kurmadan çok önce Gestapo onun için milyonlar değerinde ödül koydu.

Casus yetenekleri sadece fiziksel becerisiyle eşleştirildi; söylenene göre bir Alman askerini çıplak elleriyle öldürmüş. Savaştan sonra en az 5 ülke tarafından en yüksek sivil ödüllerle onurlandırıldı bu da onu 2. Dünya Savaşında en çok ödül alan kadın casus olmasını sağladı.




Doğum Yeri: Polonya
Tarafı: İngiltere

Krystyna Skarbek’in alışılmadık becerikliliği 6 yıllık İngiliz Özel Operasyonlar İdaresi’ndeki (SOE) ajanlık süresinde onu 2. Dünya Savaşı’nın en başarılı casuslarından biri yapmıştır. Gestapo tarafından idam edilmek üzere olan iki SOE ajanını kendini İngiliz Yüksek
Komutasındaki yeğeni gibi göstererek kurtarmasıyla ününü hakkıyla kazanmıştır.

Savaştan sonra Skarbek kendini iki ülkesi (Sovyetler Birliğinin altında) ve eski yandaşları tarafından bırakılmış olarak bulur. Neredeyse kimsesiz Skarbek, 1952’de Londra’daki bir motelde reddedilmiş bir sevgilisi tarafından öldürülür.




Doğum Yeri: Amerika
Tarafları: Amerika, İngiltere, Fransa

İngiliz Özel Operasyonlar İdaresi’nin ajanı olarak, Virginia Hall Fransız Direnişâ€™ine destek olan sayısız görevi tamamlamış ve en sıkı Nazi örgütlerine bile farkettirmeden kaçtığı için bir üne sahip olmuştur. 1944’te yayan olarak İspanya’ya kaçtı ve Fransa’ya geri dönüp Direniş kuvvetlerini eğitmek, güvenli evler açmak ve Alman ordusu hakkında paha biçilemez sırlar keşfetmeden önce Amerikan Stratejik Servis Büro’suna katıldı.

Hall’un ayağının bir parçasının kopması üzerine tahta protez ile yürümesi, casus olarak yaptığı görevleri daha da inanılmaz kılıyor.


Doğum Yeri: Fransa
Tarafları: İngiltere, Fransa

Violette Szabo’nun cesurluğu, güzelliği ve trajik kısa hayatı onun efsane olmasına ve Xbox 360 oyunu olmasına katkıda bulunmuştur. İngiltere’de Özel Operasyonlar İdaresi için özel ajan olması Fransa’daki görevinin istihbarat toplamaktan sabotaja kadar geniş olmasının sebebidir.

D-Gününden kısa bir zaman sonra Alman askerleri tarafından yakalanmış ve ardından Szabo’nun bütün mermilerini boşalttığı yoğun bir silahlı çatışma çıkmıştır. Ravensbruck kampına getirilen Szabo, öbür mahkumların meydan okumasına sebep olmuş böylece 1945’te 23 yaşındayken idam edilmiştir
 
Üst