• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Telefonumu Fare Olarak Nasıl Kullanırım?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
7867_40.jpg

Günümüzde akıllı telefon teknolojisinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlarımız ile birçok şeyi rahatlıkla yapabiliyoruz. Öyle ki bazen telefonumuzu en farklı şekillerde de kullanmak istiyoruz. Mesela telefonumuzu fare ve klavye olarak kullanmak istememiz gibi. İşte eğer android işletim sistemine sahip bir akıllı telefona sahipseniz bunu yapabilmeniz mümkün. Bu yazımızda bizde sizlere telefonu nasıl fare olarak kullanabiliriz sorusunu cevaplayacağız.

Bunu yapmamız için gereken programın ismi AndroMouse. Telefonunuza bu uygulamayı yükleyerek rahatlıkla telefonunuzu kablosuz Mouse veya klavyeye dönüştürebileceksiniz.

Öncelikle yapmanız gereken telefonunuza Play Store’dan AndroMouse programını indirmek. Bundan sonra ise kullanacağınız bilgisayara programın internet sitesinden bir sunucu programı kurmalıyız. AndroMouse Desktop Server isimli küçük programı siteden indirerek çalıştırıyoruz. Yalnız şunu bilmelisiniz ki program sadece Java yüklü bilgisayarlarda çalışmaktadır. Bu yüzden yüklemeden önce java yüklü olduğunu kontrol ediniz.

Programı yükledikten sonra bilgisayarımızda açtığımızda bir pencere karşımıza çıkacak. Burada önemli olan bilgisayarın IP adresinin yazılı olduğu Your IP adres kısmı.

Bilgisayarımızda programımız açık dururken telefonumuzdaki indirmiş olduğumuz Andro Mouse programını açarak giriş yapıyoruz. Program açıldığında karşımıza çıkan ekranda Wi-Fi mi yoksa Bluetooth ile mi kullanacağımıza dair sorular çıkacaktır. Biz buradan istediğimiz özellikleri seçebiliriz ama yazımızda Wi-Fi seçilmiş hali ile tanıtım yapacağız.

Wi-Fi seçeneğini seçtikten sonra programda açılan pencerede bizden bir ip adresi girilmesi istenecektir. Burada girilecek IP adresi, bilgisayarımızdan çalıştırdığımız programda gösterilen IP adresi ile aynı olmalıdır. Bilgisayarda gördüğümüz IP adresini telefona girip Connect tuşuna basarsak bağlantı gerçekleşecektir.

Eğer telefonun gösterdiği ile bilgisayardaki programın gösterdiği IP adresleri farklı ise Detect Server butonuna basarak IP bulunmasını sağlayabiliriz. Sonrasında ise Connect tuşuna basarak telefonu kullanıma hazır hale getirebiliriz.
 

ArtemiS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Mar 2010
Konular
713
Mesajlar
3,883
MFC Puanı
33,400
Bu özellik güzelmiş belki ileri de gerekli olabilir bir köşede dursun :f17:
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
güzel bi ozellik de niye yapılsın gerekliliği tartısılır ..

emeğine sağlık
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
İşe yarayabilir
 
Üst