• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tepsi kebabı tarifi

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
Tepsi kebabı tarifi
Tepsi kebabı, Antakya mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Tepsiye ince bir şekilde yayıldıktan sonra eklenen domates ve biberle de tadını katlıyor. Bu mükemmel lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabı malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Fırında 4 - 6 Kişilik 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
Üzeri için:

1 adet domates2 adet sivri biber
Tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Soğanın kabukları soyun ve ince ince doğrayın.

Maydanoz ve biberleri de ince bir şekilde doğrayın.

Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin.

Harcınızı güzelce yoğurun.

Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın.

Üzerinde de ince doğranmış doamtes ve biberi dizin.

Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.

Kebabınızı fırına verip 180 derecede pişirin.

Güzelce kızardıktan sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
Üst