• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Trump'tan Çinli TikTok ve WeChat'e Yasak: Hiçbir Şekilde İş Yapılamayacak

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
ABD Başkanı Donald Trump, TikTok ve WeChat isimli Çinli uygulamalar için iki kararname imzaladı. Bu kararnamelere göre ABD'li kişi ve kurumlar, TikTok ya da WeChat'le hiçbir iş yapamayacaklar. Kararnameler, 45 gün sonra yürürlükte olacak.

ABD Başkanı Donald Trump, bir süredir Çin ve Çinli şirketlere savaş açmış durumda. Aslında geçtiğimiz yıl teknoloji devi Huawei ile fitili ateşlenen gerilim, her geçen gün biraz daha derinleşti ve nihayetinde de çeşitli internet mecralarına kadar yayıldı. Hatta Donald Trump, son dönemlerde de en popüler sosyal ağlardan bir tanesi olmayı başaran TikTok'u hedef tahtasına yerleştirmişti.

ABD'den gelen haberlere göre Trump bugün, iki yeni kararname çıkardı. Bu kararnameler, Çinli sosyal ağ TikTok ile Çin'in neredeyse devlete bağlı anlık mesajlaşma uygulaması haline gelen WeChat'le ilgili. Kararnamelere göre ABD'li kişi veya kurumlar, TikTok ya da WeChat'le hiçbir şekilde iş yapamayacaklar. Bu durum özellikle de TikTok kullanıcılarını rahatsız edecek gibi görünüyor.


TikTok ve WeChat



Trump'ın imzaladığı kararnamelerin her ikisinde de bu tür Çin merkezli uygulamaların, ABD'yi tehdit ettiğine değinildi. Kararnamelerde yer alan bilgilere göre Çinli uygulamalar, ABD'nin ulusal güvenliğini, ekonomisini ve hatta dış politikasını etkiliyormuş. İşte bu durum, ülke genelinde TikTok ve WeChat'le iş yapma yasağının getirilmesine neden olmuş durumda.


Yapılan açıklamalara göre bugün imzalanan kararnameler, 45 gün sonrayürürlüğe girecek. Kararnamelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte de ABD'li kişi ve kurumlar, TikTok ya da WeChat'le herhangi bir iş yapamayacaklar. Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi bu durum, özellikle de TikTok kullanıcıları için can sıkıcı olacak gibi görünüyor.
 
Üst