• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türk şirketlerinden dev hamle, Türk şirketlerinden dev hamle nedir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
images



 Lazer Hava Savunma Sistemleri
 
SAHA İstanbul koordinasyonunda, kümelenme üyeleri, ASELSAN, ROKETSAN, ERMAKSAN, SAVER, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Gebze Teknik Üniversitesi ile oluşturulan konsorsiyumla başvurulan Lazer Hava Savunma Sistemleri başlıklı projenin TÜBİTAK SAYEM tarafından desteklenmesine karar verildi.
 
Proje ile havadan yere atılan mühimmat ile top, havan ve roketlere karşı Hava Savunma Lazer Sistemi Geliştirilmesi hedefleniyor.
 
İş birliği anlaşması SAHA İstanbul'un fuar alanında bulunan standında yapıldı.
 
 Anlaşmayı Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Aslan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk Yaşar, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hacı Ali Mantar, Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ahmet Özkayan ve SAVER Proje Yöneticisi Ümit Kıyak imzaladı.
 
HÜRKUŞ’un iklimlendirme sistemleri yerlileştiriliyor
 
SAHA İstanbul koordinasyonunda Gökser Havacılık liderliğinde ANOVA, FRİTERM, GÜRMETAL, CES firmaları ile Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bir araya gelerek oluşturduğu konsorsiyumu ile başvurusu yapılan "Uçar Platformlarda Kullanılan İklimlendirme Sistemleri" projesinin TÜBİTAK SAYEM tarafından desteklenmesine karar verildi.
 
 HÜRKUŞ’un tasarımını gerçekleştiren TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ise projenin müşterisi konumunda yer alıyor.
 
Testleri tamamlanan proje sonunda üretimi tamamlanacak yerli iklimlendirme sistemleri ilk olarak HÜRKUŞ’ta kullanılacak.
 
Alanında uzman firma ve kuruluşlarla oluşturulan konsorsiyumun sürekliliği sağlanarak, uçar platformların tamamındaki iklimlendirme sistemlerinin yine aynı konsorsiyum üyeleri tarafından üretilmesi hedefleniyor.
 
Bu kapsamda Hürkuş İklimlendirme ve Kabin Basınç Sistemi İmza Töreni yapıldı.
 
İmza törenine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat, TAI Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer firmaların temsilcileri katıldı.
 
Havacılık Uygulamaları İçin Katmanlı İmalata Uygun Nikel Metal Toz Geliştirilmesi Projesi (ATOM)
 
SAHA İstanbul koordinasyonunda ERMAKSAN, Aluteam, Mayıs Tasarım, Toyotesu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile oluşturulan konsorsiyumla başvurulan Havacılık Uygulamaları İçin Katmanlı İmalata Uygun Nikel Metal Toz Geliştirilmesi Projesi'nin (ATOM) TÜBİTAK SAYEM tarafından desteklenmesine karar verildi.
 
 Projenin konusu, havacılık sektöründe kullanılan türbinli motorlardaki yüksek yükleme ile sıcaklık koşullarında görev yapan nikel alaşım parçaların, katmanlı imalat yöntemi ile üretilmesi için ihtiyaç duyulan ihraç lisansına tabi nikel alaşım tozlar geliştirilmesi.
 
Proje hedef sektörleri olan savunma, havacılık, otomotiv, kalıpçılık, dental ve medikal alanlarda, karmaşık geomerilere sahip, topoloji optimizasyonu yapılmış, hafifletilmiş, tedariği mevcut yöntemlere göre daha kolay olan, kişiselleştirilmiş, az adetli seri üretimlerde maliyet avantajı sunan parçaların üretilebilirliği ve üretilen parçaların doğrulanması sağlanacak.
 
Proje anlaşmasının imzalarını; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Prof. Dr. Fatih Andı, Özkayan ve Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç ile diğer firmaların temsilcileri attı.
 
 İnsansız deniz araçlarının yol haritası yerlileştiriliyor
 
SAHA İstanbul üyelerinden ELKON firması ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından geliştirilen İnsansız Deniz Araçlarının Otonom Çalışabilmesi İçin Ölçüm, Test ve Seyrüsefer Amaçlı Kontrol Birimi Geliştirme Yol Haritası (İDA-OTO SEVK) projesinin TÜBİTAK SAYEM tarafından desteklenmesine karar verildi.
 
Otonom insansız deniz araçlarının Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin anayurt güvenliği ve savunma alanında büyük katkı sağlayabileceği öngörülüyor.
 
İDA-OTO SEVK ile Türkiye'de otonom deniz araçlarıyla gerçekleştirilecek Ar-Ge projelerinin belirlenmiş yol haritası ile sistematik olarak planlanması yapılacak.
 
Böylece hem ilgili paydaşlar ile bilgi ve deneyim alışverişi sağlanacak, hem de otonom deniz araçlarının her bir odak teknolojisinin görev dağılımı yapılarak ülke içindeki rekabet yerine yurt dışı rekabeti oluşturacak bir görev paylaşımı sağlanmış olacak.
 
İmza törenine ilgili kurumların yöneticileri katıldı.
 
 Uydu Haberleşme Terminal Sistemleri
 
SAHA firmalarından NETA koordinatörlüğünde, PROFEN, ICT, NETPA ve İTÜ konsorsiyumu olarak başvurulan Uydu Haberleşme Terminal Sistemleri Projesi TÜBİTAK SAYEM desteği aldı.
 
 Teknoloji firmaları ve üniversite akademik desteği ile oluşturulmuş olan konsorsiyumda öncelikli olarak deniz, kara, portalif (flyaway), personel ile taşınabilir (manpack) uydu terminal sistemleri için yol haritası oluşturulacak.
 
 Bu ürünler ile ilgili gerekli tasarım hazırlık seviyesine ulaşmış ürün çalışmaları da bulunuyor. Öncelikli hedef; bu sistemlerin seri üretime hazır hale getirilerek sürdürebilir bir şekilde hem yurtiçinde hem yurtdışında en hızlı şekilde ekonomiye kazandırılacak etkin yol haritasının ortaya konulması.
 
 Uydu Haberleşme Terminal Sistemleri Projesi anlaşması da ilgili kurumların yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.

Alıntıdır.
 
Üst