• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler Buluşması

Üyelik Tarihi
31 Ocak 2013
Konular
2,686
Mesajlar
4,928
MFC Puanı
180
Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler' adlı etkinliğe; Ayşe Kulin, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin gibi başarılı kadınlar katıldı.

Kadınların güçlendirilmesine yönelik projeleri ile geçtiğimiz hafta içinde Birleşmiş Milletler tarafından dünya şirketlerine örnek gösterilen Turkcell; Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler' adında bir etkinlik gerçekleştirdi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye; iş, sanat ve akademi dünyasından 500'e yakın kadın katıldı. 'Kadın kadına' renkli bir sohbet şeklinde geçen panel ve Zuhal Olcay konseri öncesinde; fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede'nin 'Ekonomiye Kadın Gücü' adlı sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR

Sergide; Turkcell'in 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında aldıkları mikro kredilerle örnek oluşturacak girişimcilik hikayeleri olan kadınların, ünlülerle buluştuğu fotoğraflar yer aldı. Bu ünlü isimler arasında Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Kulin, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Burcu Çetinkaya, Deniz Akkaya, Neşe Erberk, Pelin Batu ve Sumru Yavrucuk bulunuyor.

MUĞLA'DAN TRABZON'A

Çekimlerde; Muğla'dan Trabzon'a, Antalya'dan Diyarbakır'a kadar birçok ilde, çay ocağı işletmeciliği, balık ağı imalatı, pilavcılık ve lavaşçılık yapan kadınlar yer aldı.

KADINLARIMIZ YALNIZ OLMADIKLARINI BİLSİNLER

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, açılıştaki konuşmasında; nüfusun yarısını oluşturan kadınların Türkiye'nin geleceği için önemli bir potansiyel barındırdığına işaret ederek bu potansiyeli ortaya çıkaracak çalışmalara öncelik verdiklerini belirtti. Kocabaş sözlerine şöyle devam etti: "Fırsat eşitliğinin gerçek anlamda hayata geçirilebilmesi için teknoloji ve iletişim alanındaki gelişmeler büyük önem taşıyor. Biz, yaptığımız altyapı yatırımlarıyla bu eşitliğe katkıda bulunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardelenler projemizle 13 yılda verdiğimiz burs sayısı 100 bini geçti. Kardelen bursuyla okuyan 15 bin kızımız liseden mezun oldu, 3 bin 500'ü üniversiteyi kazandı, bin 500'ü üniversiteden mezun oldu. Geçen sene 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesini başlattık. Kadına yönelik şiddete karşı Beyaz Kurdele İmza Kampanyası'nı hayata geçirdik. Kadınlarımızın güçlenmesi ve yalnız olmadıklarını bilmeleri için çıktığımız yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz."
 
Üst