• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türkiye’ye meteor mu düştü?

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Trabzon, Erzurum, Bingöl, Malatya ve Türkiye'nin birçok şehrinden görülen meteor vatandaşın gündemine oturdu. Gökyüzünde büyük bir parlama şeklinde ortaya çıkan ve yanarak yavaş yavaş yok olan görüntü sebebiyle vatandaşlar "Türkiye'ye meteor mu düştü?" sorularını sormaya başladı. Peki meteor nedir?

Türkiye’ye meteor mu düştü? Meteor nedir?



Meteor dün gece Türkiye’nin en çok konuştuğu konulardan biri oldu. Birçok Anadolu şehrinde görülen ve özellikle Trabzon, Erzurum, Bingöl, Artvin, Rize’de kameralara net şekilde yansıyan meteor hakkında birçok ayrıntı merak konusu oldu.

METEOR BİRÇOK ŞEHİRDE GÖRÜNDÜ

Gök taşı olduğu değerlendirilen cisim Trabzon, Artvin, Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan başta olmak üzere birçok şehirde görüldü. O anı ise Bingöl-Genç kara yolunun 8'inci kilometresinde araçla seyir halinde olan 19 yaşındaki Veysel Sönmez cep telefonu kamerasıyla tesadüfen kaydetti.





VATANDAŞLAR JANDARMAYI ARADI

Sivas’ta Gürün, Kangal ve Şarkışla ilçelerinde birçok kişi jandarmayı arayarak “Gök taşı gördük” şeklinde ihbarlarda bulundu.
İhbar üzerine AFAD ve UMKE ekipleri, gök taşının görüldüğü iddia edilen noktalarda inceleme başlattı.
Sivas’ın Gürün ilçesi ile Kangal ilçesi arasında kalan kırsal alanda AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri alan taraması yaptı.
Yapılan taramada herhangi bir belirtiye rastlanılmadı.


METEOR NEDİR?

Gök taşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Bu nesnekuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur. Bütün bunlar dış uzaydan herhangi bir gezegene veya dünya’nın atmosferine girer ve genellikle de yeryüzüne ulaşamadan eriyerek atmosfere karışırlar. Objeler dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin de sonucu olarak ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylece meteora dönüşmüş olur ve “ateş topu” oluşturur. Kayan yıldız olarak da bilinir. Astronomlar en parlak olanlara bolit derler. Gök taşlarının atmosferi aşıp da bıraktığı etkiler kendi aralarında çok çeşitlidir. Jeologlara göre, bolitler krater oluşturabilecek büyüklükte meteoritlerdir. Dünya atmosferine ortalama olarak yılda birkaç bin gök taşı girer. Ancak bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere gök taşı olarak düşer.
 
L

Lively

Dünya'ya her yıl ortalama 40.000-60.000 ton civarında meteor veya toz halinde gök cisimleri düşmektedir. Niye bu kadar heycan :)

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının bölüm sonu canavarı ya meteor ya da süper volkan :)
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Dünya'ya her yıl ortalama 40.000-60.000 ton civarında meteor veya toz halinde gök cisimleri düşmektedir. Niye bu kadar heycan :)

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının bölüm sonu canavarı ya meteor ya da süper volkan :)

Şaşırmıyoruz artık: )

tabi toz farklı ama büyük boyutta farklı ..

Evren yattı balık yan gider mi diyor acaba : )
 
Üst